Ο ταλαντούχος Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ είναι καλλιτεχνικά πιο ώριμος από ποτέ

Ο ταλαντούχος Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ είναι καλλιτεχνικά πιο ώριμος από ποτέ Facebook Twitter
0

Ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης, κατά βάση ισπανόφωνος αλλά και αγγλόφωνος, ο Gael Garcia Bernal είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, που κατάφερε να ξεχωρίσει και να αναγνωριστεί παγκοσμίως από το ξεκίνημα της καριέρας του την οποία έχει επιλέξει να υπηρετήσει ως ένας ηθοποιός-ιδεολόγος.


Κατάγεται από το Μεξικό, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του από πάρα πολύ νωρίς καθώς οι γονείς του ήταν επίσης ηθοποιοί. Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Central School of Speech and Drama του Λονδίνου.


Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε πολύ νωρίς με την ταινία Χαμένες αγάπες (2000), την οποία ακολούθησαν πολλές ακόμα επιτυχίες που του εμπιστεύθηκαν καταξιωμένοι σκηνοθέτες όπως οι Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, Αλφόνσο Κουαρόν και Πέδρο Αλμοδόβαρ. Κάποιες από τις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι οι: Χαμένες αγάπες (2000), Θέλω και τη μαμά σου (2001), Δυο γυναίκες στο πιάτο σας (2001), Φιντέλ Κάστρο (τηλεταινία 2002), Κακή εκπαίδευση (2004), Ημερολόγια Μοτοσικλέτας (2004), Βαβέλ (2006), No (2012), Neruda (2016). Από το 2014 ο Μπερνάλ πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Mozart in the Jungle για την ερμηνεία του στην οποία απέσπασε Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά για το 2016 και μια υποψηφιότητα στην ίδια κατηγορία για το 2017.

Ο ταλαντούχος Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ είναι καλλιτεχνικά πιο ώριμος από ποτέ Facebook Twitter


Έχει προταθεί στο παρελθόν για βραβεία BAFTA, Φεστιβάλ Καννών, Γκόγια και Χρυσής Σφαίρας, ενώ το 2001 κέρδισε το βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στο φεστιβάλ της Βενετίας για το «Θέλω και τη μαμά σου»


Το 2016 με περισσή ρομαντική διάθεση και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρομπέρτο Σνάιντερ, ολοκλήρωσε τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο «Σουζάνα με σκοτώνεις». Η ταινία «Σουζάνα με Σκοτώνεις» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ciudades Desiertas» του José Agustín. Με μια δόση κυνισμού, η ταινία αποτελεί το ταξίδι ενός Μεξικανού στην καρδιά των ΗΠΑ, σε μια αυστηρή κοινωνία και ένα ψυχρό χειμώνα, αλλά πάνω από όλα στην ίδια του την ψυχή, σε μια μάχη ανάμεσα στην μάτσο ιδιοσυγκρασία του και την αγάπη του για την Σουζάνα. Είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης, αστείο, με πόνο, αλλά και με άπλετο ρομαντισμό.

Λίγα λόγια για την ταινία


Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του Σουζάνα (Βερόνικα Εκέγκουϊ) τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση. Μερικούς μήνες μετά, ο Ελίχιο μαθαίνει ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα. Αποφασίζει τότε να πάει να την βρει. Μόλις όμως φτάσει σε αυτή την Μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών συνειδητοποιεί πως είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ο κοντούλης και φλύαρος Ελίχιο ανακαλύψει πως η Σουζάνα έχει σχέση με έναν ποιητή, τον Σλάβομιρ. Μετά από ένα γερό, με κατηγορίες ένθεν και ένθεν καυγά, ο Ελίχιο με την Σουζάνα θα καταλήξουν στο κρεβάτι να κάνουν παθιασμένο έρωτα. Η συμφιλίωση τους είναι αστεία, χαρούμενη και ρομαντική. Έτσι, ο Ελίχιο αποφασίζει να μείνει μαζί της μέχρι να τελειώσει το εργαστήριο. Σιγά σιγά όμως επιστρέφει στις παλιές του συμπεριφορές, εκείνες που έκαναν την Σουζάνα να τον εγκαταλείψει. Και η Σουζάνα δε θέλει με τίποτα να επιστρέψει στην παλιά καθημερινότητα τους.

Ο ταλαντούχος Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ είναι καλλιτεχνικά πιο ώριμος από ποτέ Facebook Twitter


Ο Eligio είναι ένα κλασσικό παράδειγμα Μεξικάνου αλαζόνα που στηρίζεται στο χάρισμα που έχει να καλύπτει τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες και να συνεχίζει να ζει την προσωπική του ζωή «σε διπλό ταμπλό». Ένα από τα πολύ δυνατά στοιχεία της ταινίας είναι το ότι ενώ το έργο στιγματίζει την συμπεριφορά του Eligio, ο Bernal δημιουργεί ένα χαρακτήρα τόσο ελκυστικό που καθιστά δύσκολο στο κοινό (άνδρες και γυναίκες) να θυμώσουν μαζί του ακόμα κι ενώ ξέρουν πολύ καλά πως υποκρίνεται.

Η ταινία έρχεται στους κινηματογράφους στις 03/08 από την Tanweer.

Δείτε το επίσημο trailer εδώ:

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ