Οι Παρασκευές του Νοεμβρίου έχουν μόλις γίνει ακόμη πιο ξεχωριστές!

Οι Παρασκευές του Νοεμβρίου έχουν μόλις γίνει ακόμη πιο ξεχωριστές! Facebook Twitter
0

Ένας πολύ ιδιαίτερος κύκλος δράσεων ξεκινά, για πρώτη φορά φέτος, τις Παρασκευές του Νοεμβρίου, στο Περιβόλι στη Βάρη. Οι τέχνες και οι αισθήσεις αναμειγνύονται με αγάπη και φροντίδα, ώστε να δημιουργήσουν επιμορφωτικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές που θα θυμούνται μικροί και μεγάλοι.


Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που ξεκίνησε από το όνειρο της Άννας Μoρδεχάι να προσφέρει στα παιδιά εμπειρίες που δύσκολα θα βίωναν στη πόλη, γεννήθηκε το Περιβόλι στη Βάρη. Βασισμένο στην αρχή της Περμακουλτούρας, το Περιβόλι καθημερινά αποκαλύπτει στους επισκέπτες του τα μυστικά της φύσης & τη χρησιμότητά τους στη βελτίωση της καθημερινής ζωής.


Το Περιβόλι ωρίμασε, όπως οι καρποί στα δέντρα του και, εκτός από χώρος εκπαιδευτικών δράσεων, φυσικού παιχνιδιού ή χαλάρωσης, μεταμορφώθηκε και σε χώρο συνάντησης για όλους όσους θέλουν να ζουν αρμονικά με τη φύση, με την οικογένεια και με τον εαυτό τους. Στα πλαίσια αυτά, επιλέγει και φιλοξενεί στην εσωτερική μογγολική σκηνή ''Yurt'', 4 ιδιαίτερες παιδικές δράσεις, γεμίζοντας με χρώμα τις πρώτες μουντές Παρασκευές του Χειμώνα. Παραστατικές τέχνες, ήχοι και χορός, γεύσεις και τεράστιες κατασκευές προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους να συνεργαστούν, να συμμετάσχουν, να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα, να μάθουν, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, μα πάνω από όλα να απολαύσουν την κάθε στιγμή!


Παρασκευή 3 Νοεμβρίου: 18:00-19:30
«Ο Κουκουμπλής» - Θεατρική παράσταση και όχι μόνο!


Ο Κουκουμπλής είναι ένα πλάσμα μικροσκοπικό που αγαπήθηκε πολύ... Αξίες που αφορούν στις σχέσεις, στην αγάπη και στην αλλαγή, αναδύονται μέσα από μουσική και παιχνίδι σε μια διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά! Ήχοι, κίνηση και λόγος, μύθοι και παραμύθια ανακατεύονται με παντομίμα, μάσκες, χιούμορ και ευθύτητα, και μας καλούν κοντά τους και κοντά στα συναισθήματα μας! Για παιδιά 3+


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου: 16:00-17:30 & 17:30-19:00
Blue Blocks – Κατασκευάζοντας τον παιχνιδότοπό μας!

Πως θα ήταν ένας παιχνιδότοπος αν τον έφτιαχναν τα ίδια τα παιδιά? Τεράστια και παράξενα κομμάτια διαφόρων σχημάτων, περιμένουν τους μικρούς αρχιτέκτονες ή μηχανικούς να στήσουν τη δική τους, μοναδική κατασκευή! Με οδηγό τη φαντασία και σύμμαχο τη συνεργατικότητα, τα παιδιά αφήνονται σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ρόλων, εφευρετικότητας και έκφρασης! Για παιδιά 3+


Παρασκευή 17 Νοεμβρίου: 18:00-19:30
Αφρικανικοί Χοροί – Αφεθείτε στο ρυθμό!

Ο συγκλονιστικός χορευτής Dauda Conteh φέρνει τα κρουστά του και καλεί τα παιδιά να ξεκλειδώσουν το σώμα τους και να αφεθούν στον ρυθμό της Αφρικανικής μουσικής πέρα από πρότυπα κίνησης και έκφρασης, πέρα από όχι και μη! Ένα απολαυστικό μαγικό ταξίδι, όχι μόνο στις μουσικές της Μαύρης Ηπείρου αλλά και στο προσωπικό ρυθμό του κάθε παιδιού, στην ιδιαίτερη και απόλυτη ελευθερία έκφρασης! Για παιδιά 3+


Παρασκευή 24 Νοεμβρίου: 18:00-19:30
Εργοστάσιο σοκολάτας – Ανακαλύπτοντας τα πιο νόστιμα μυστικά!

''Μαμά, σου έφτιαξα μια σοκολάτα''! Ο γνωστός δημιουργός γεύσεων Στέφανος Διαμαντόπουλος, καταφθάνει στο Περιβόλι έτοιμος να μοιραστεί τα πιο γλυκά μυστικά! Θα μετατρέψει τους μικρούς μας φίλους σε pastry chefs και μαζί τους θα δημιουργήσει πέντε διαφορετικές συνταγές ώστε η σοκολάτα να μην τους λείψει ποτέ! Για παιδιά 4+

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Τηλ: 2108963000 ∙ Κιν:6981127805 ∙ www.perivolivari.gr[email protected]

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ