Sound Acts III: Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα queer δρώμενα της Αθήνας, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες του queer κινήματος

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα queer δρώμενα που γίνονται στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια, παραγωγή της MountainViewArts επιστρέφει τον Μάιο, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (26-28/5, χώρος Πειραιώς 260) σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει σε ένα ευρύτερο ακροατήριο queer προβληματικές γύρω από την ταυτότητα, το φύλο, τη φυλή, το σώμα κ.λπ., τις οποίες συχνά παραγνωρίζει ο mainstream lgbtq+ λόγος, σε συνάρτηση με τον ήχο. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της χώρας φιλοξενεί μια τέτοια εκδήλωση.


Σύμφωνα με το επιμελητικό τρίο του Sound Acts (Έλενα Πουγγία, Alex Tsoli, Fil Ieropoulos), η φετινή θεματολογία εστιάζει «στο αποκλεισμένο υποκείμενο, στον αναστοχασμό και στο ιστορικά "πληγωμένο" queer κίνημα, επικεντρώνοντας σε περιθωριοποιημένες ή/και παθολογικοποιημένες κοινωνικές ομάδες: trans άτομα, χοντρά άτομα, BDSM, ΑΜΕΑ, γενικότερα άτομα που υφίστανται φυλετικές διακρίσεις είτε στιγματίζονται λόγω κάποιας πνευματικής ή/και σωματικής διαφορετικότητας. Σήμερα το queer έχει γίνει λίγο του συρμού. Οποιοσδήποτε μπορεί να το επικαλεστεί κατά βούληση. Υπάρχει μια ωραιοποίηση, μια εξωτικοποίηση του όρου που αποπροσανατολίζει δίνοντας την εντύπωση πως όλα είναι μοντέρνα, μοδάτα και ρόδινα, όταν ακόμα και μέσα στην lgbtq+ κοινότητα υπάρχουν ταυτότητες που δεν βρίσκουν εύκολα τον δρόμο να εκφραστούν, όταν ακόμα κι εκεί επικρατεί μια αντίληψη των πραγμάτων συχνά μονοδιάστατη κι εξίσου συμβατική με την κυρίαρχη που ευνοεί, με τη σειρά της, την εμφάνιση νέων συστημάτων εξουσίας και νέων αποκλεισμών. Δικό μας "στοίχημα" είναι να αναδείξουμε την queer συνείδηση σε όλη την ανατρεπτικότητα, την πολυπλοκότητα και την πολυμορφία της».

 

Sound Acts III: Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα queer δρώμενα της Αθήνας, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

 

Η «διεθνής» των queer περφόρμερ που θα εμφανιστεί στα πλαίσια του Sounds Act III θα παρουσιάσει έργα επηρεασμένα από το Dada, την αντι-τέχνη, την εννοιολογική τέχνη, τον φεμινισμό, το cyborg theory, το spoken word, τα drag show, τα καμπαρέ και την post-performance.

 

Συμμετέχουν: Abdu Ali / Ximena Alarcón / Lori Baldwin / Ianna Book / Alex Alvina Chamberland / Pedra Costa / Pan Daijing / DUBAIS / Adult Baby Jesus and the Unholy Virgin / Evan Ifekoya / Alkistis Lara Papadaki / Magda Lambropoulou / Noemi Veberič Levonvik / Μetatheodosia / Puce Mary / Charismatic Megafauna / Mutandini Karl / Red Monky / Peanut Envy / Coral Short / Julischka Stengele / Tritotetartes / Stellan Veloce / Submarine / The Squidgina Mermaid / Johanna Went / Xana / Zoid^

 

 

Ιnfo:

Sound Acts

26 - 28 Μαΐου 2017

Πειραιώς 260

Ωρα έναρξης: 19.00

Είσοδος : 9 Ευρώ (5 Ευρώ για τους κάτοχους κάρτας ανεργίας)

Οδηγός Μουσικής