7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του lifo.gr

LIFOTEAM 8.9.2017 | 17:57

Jazz Chronicles: Craig Handy & Γιάννης Κασέτας

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

O Αμερικανός Craig Handy, ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της γενιάς του έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Art Blakey Jazz Messengers, Wynton Marsalis, Roy Hanes, Abdullah Ibrahim, Herbie Hancock και έχει συμμετάσχει σε δίσκους των: Elvin Jones, Betty Carter, Freddie Hubbard, Joe Henderson κ.α.

 

Ο Γιάννης Κασέτας είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σαξοφωνίστες και συνθετες. Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee College της Βοστώνης και δισκογραφεί από το 2007. Από τότε έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικά άλμπουμ στη γνωστή εταιρία puzzlemusik, με τελευταίο το Northern Lights , στο οποίο συμμετέχει και ο Craig Handy.Συνθέσεις του Κασέτα ακούγονται ακόμα και στο εξωτερικό αφού μουσικοί όπως ο μεγάλος Μiles Griffith εμπεριέχουν στο ρεπερτόριο τους μερικές απαυτές.

09/09, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Είσοδος Ελεύθερη

 

La La Land In Concert

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παγκόσμια περιοδεία του La La Land κάνει στάση στην Αθήνα. Για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη "live in concert" εκδοχή του βραβευμένου μιούζικαλ του Ντάμιεν Σαζέλ. Μια 100μελής ζωντανή ορχήστρα μαζί με μια χορωδία και ένα jazz ensemble θα ερμηνεύσουν ζωντανά το βραβευμένο με Oscar soundtrack της ταινίας. Είναι η πρώτη φορά που μια ταινία θα προβληθεί με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας στην Ελλάδα.

08/09- 09/09, GAZI MUSIC HALL, Ιερά Οδός 7-13, 21:00, 15-60 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

ΨΧ 2017: Φεστιβάλ Νέας Ελληνικής Ψυχεδελικής Μουσικής

 

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Το ΨΧ, το φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Ρομάντσο. Το φεστιβάλ έχει στόχο να προωθήσει και να διαδώσει το νέο ήχο με ψυχεδελικές αναφορές, αλλά και να καταγράψει όλες τις νέες τάσεις που αναδύονται στην εγχώρια μουσική παραγωγή. Δύο ημέρες αφιερωμένες στη νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική στο πρώτο μουσικό gathering της σαιζόν με μερικά από τα πιο επίκαιρα και δραστήρια ονόματα της εγχώριας σκηνής στην καρδιά της πόλης.

08/09- 09/09, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 20:00, 6 ευρώ/ ημέρα & 10 ευρώ για το διήμερο

 

Κωστής Μαραβέγιας

 

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του album με τις ιστορίες του "Καταστρώματος", αλλά όχι μόνο, θα παρουσιάσει ο Κωστής Μαραβέγιας σε μια μεγάλη συναυλία στo Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Στο πλευρό του τραγουδιστή θα είναι οι: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, ηλεκτρικό πάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα).

09/09, ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ , Ακροπόλεως & Νέστορος (Άλσος Αγ. Φιλίππου), Νίκαια, 21:00, 10-15 ευρώ

 

Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

 

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων αποτελούμενη από 60 και πλέον χαρισματικούς νέους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, διανύοντας τη δέκατη επιτυχημένη της χρονιά, έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία. Την ορχήστρα θα διευθύνει η ανερχόμενη μαέστρος Ζωή Ζενιώδη, οποία είναι η πρώτη Ελληνίδα μαέστρος στα 10 χρόνια λειτουργίας του θεσμού. Η ορχήστρα αποσκοπεί στο να ενώσει μουσικούς με διαφορετικές κουλτούρες, έχοντας ως κοινή γλώσσα την φιλία, την αρμονία και τη μουσική.

08/09, ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, 20:30, Είσοδος Ελεύθερη

 

Slowdive

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι Βρετανοί Slowdive, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της shoegaze / indie rock σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων, επιστρέφει στην Αθήνα. Οι Neil Halstead (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Rachel Goswell (φωνητικά, κιθάρα), Nick Chaplin (μπάσο), Christian Savill (κιθάρα), Simon Scott (drums) συνεχίζουν την ιστορία της μπάντας, πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή επιστροφή, προϊόν της οποίας είναι το 4ο album τους (22 χρόνια μετά το προηγούμενο), με τίτλο το όνομά τους. Το "Slowdive" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017, για λογαριασμό της Dead Oceans, και ήδη βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς.

09/09, FUZZ CLUB, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, 27-33 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Kooba Tercu/ Kostadis

 

7 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο Johnny Tercu και το crew του ανεβαίνουν στη σκηνή της Αβραμιώτου παρουσιάζοντας ένα κράμα από κιθαριστικές εξάρσεις, groovy basslines, disco και αφρικάνικα κρουστά. Παρέα με τους Kooba Tercu θα εμφανιστεί ο KOSTADIS, δημιουργώντας επί σκηνής αυτοσχεδιαστικά ηχοτόπια μέσω modular electronics και φωτισμών.

09/09, 6 D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι,21:00, 5 ευρώ

 

Οδηγός Μουσικής