Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο έργο του συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα στο Φεστιβάλ Πιάνου 2017

«The Great Transition»: Μία μουσική σύνθεση βασισμένη σε πίνακα του Μουνκ

LIFOTEAM 10.11.2017 | 10:43

«The Great Transition» είναι ο τίτλος του νέου έργου του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα, μία μουσική σύνθεση βασισμένη στον πίνακα «Tοwards the Forest» του Νορβηγού ζωγράφου Έντβαρτ Μουνκ. Το έργο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017 που διεξάγεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η θεματολογία του πίνακα, το ζευγάρι-σύμβολο που κινείται προς μια κατεύθυνση άγνωστη, η έντονη αίσθηση μυστηρίου και η χρήση του χρώματος σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη τεχνική του κορυφαίου ζωγράφου, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία τα οποία ο Σκύλλας επεξεργάζεται στο νέο του έργο που, όπως λέει ο ίδιος, είναι «ίσως ό,τι πιο μεταφυσικό έχει συνθέσει ως τώρα», δημιουργώντας μία φρέσκια, σύγχρονη και προσωπική αισθητική μέσα από τον πρίσμα του πιανιστικού ήχου. Σύμφωνα με τον συνθέτη, το «The Great Transition» είναι μια έκρηξη συναισθημάτων που ξεκινούν από προσωπικές καταστάσεις ερωτισμού και λιμπίντο και φτάνουν ως τα όρια της λατρείας, του μεταφυσικού και της πίστης.

 

Είναι το μοναδικό νέο έργο για σόλο όργανο που θα παρουσιάσει για τα επόμενα τρία χρόνια. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί από την Αλεξία Μουζά-Arenas, κορυφαία νεαρή πιανίστρια με σημαντικές διακρίσεις διεθνώς, και σηματοδοτεί το ξεκίνημα της συνεργασίας των δύο ταλαντούχων μουσικών. Εκτός από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα πραγματοποιηθεί επίσης πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου 2017.

 

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο έργο του συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα στο Φεστιβάλ Πιάνου 2017
Έντβαρτ Μουνκ - «Tοwards the Forest»

 

Info

Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017

26/11, 20:30

Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ, Εναλλακτική Σκηνή

Προπώληση και πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣ

Οδηγός Μουσικής