Ο «περήφανος Μακεδόνας» Gabriel Le Mar συνδυάζει μοναδικά deep ήχους με dub και reggae τεχνικές

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον «παλαίμαχο» DJ που έρχεται στην Αθήνα για μια εκρηκτική βραδιά

1. Γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία. Το πραγματικό του όνομα είναι Gabriel Mastichidis και οι γονείς του κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. «Είμαι φουλ Μακεδόνας» λέει με περηφάνια για τον εαυτό του. Ο Gabriel Le Mar έχει σημαντική παρουσία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια.


2. Έχει γίνει διάσημος για τους deep ήχους του αλλά και για τη χρήση τεχνικών δανεισμένων από την τζαμαϊκανή dub και τη reggae.


3. Είναι ο απόλυτος εκφραστής του dub tech house, συνδυάζοντας την ενέργεια και τη δυναμική μιας εκρηκτικής βραδιάς σε ένα κλαμπ με την προσωπική αναζήτηση στο στούντιο.


4. Κυκλοφορεί δουλειές με τα ψευδώνυμα 13 Moons, G2, Gab!, Dub_Connected, Serious Dropout, Justin Sequence και είναι μέλος των γκρουπ Aural Float, Banned-X, Saafi Brothers.

 

 

 


5. Μαζί με τους George DIN και Markie J δημιούργησαν τους Dublocation. Η βασική ιδέα πίσω από το πρότζεκτ ήταν να φτιάξουν μουσική με δυνατά φωνητικά που θα τους έδινε τη δυνατότητα να συνδεθούν με τους νεότερους ακροατές, δίνοντας νόημα στις αναζητήσεις τους. Ο δίσκος τους «Making Waves» κυκλοφόρησε το 2014 και τείνει να θεωρηθεί κλασικός.


6. Με τους Aural Float δούλεψε πάνω σε πολλά οπτικοακουστικά πρότζεκτ που τελικά έφεραν στο φως το «SpaceNight», μια πρωτότυπη ιδέα για την τηλεόραση που συνδύαζε μοναδικές σκηνές από τον κινηματογράφο και τα ντοκιμαντέρ με θέμα το Διάστημα, με μουσική από τη Γη. Το αστρικό ταξίδι του «SpaceNight» έκανε τεράστια επιτυχία στη γερμανική τηλεόραση, για να αγγίξει τελικά τα όρια του cult.


7. Κινείται με μεγάλη άνεση από τη house και την techno μέχρι την ambient και στην abstract electronica.

 

Ο «περήφανος Μακεδόνας» Gabriel Le Mar συνδυάζει μοναδικά deep ήχους με dub και reggae τεχνικές
O Gabriel Le Mar με τον Dr. Motte


8. Έχει κάνει live εμφανίσεις στα πιο μεγάλα και γνωστά φεστιβάλ, όπως τα TimeWarp, Tribal Gathering, Ozora, Fusion Sziget, Pollerwiesen, Vision, Reworks κ.ά.


9. Έχει δηλώσει πως ένα από τα πιο επιδραστικά κομμάτια στην καριέρα του είναι το «A huge ever growing pulsating brain that rules from the centre of the ultraworld» των Orb.


10. Στα DJ sets του συνδυάζει αριστοτεχνικά deep και soulful ατμόσφαιρες με dub techno και tech house στοιχεία που οδηγούν σε ένα δυναμικό αποτέλεσμα.

 

 


Ο Gabriel Le Mar θα βρίσκεται στο MODU το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Οδηγός Μουσικής