Algiers

H post-punk και η afro gospel συναντιούνται στην μουσική των έντονα πολιτικοποιημένων Algiers. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 στην Atlanta των ΗΠΑ από τους Franklin James Fisher (φωνή, κιθάρα, πιάνο, κρουστά, sampling), Ryan Mahan (μπάσο, synth, κρουστά) και Lee Tesche (κιθάρα, λούπες, κρουστά).

 

Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το The Underside of Power” και το τετραμελές συγκρότημα βρέθηκε να παίζει στο πλευρό των Depeche Mode. The Underside of Power” και το τετραμελές συγκρότημα βρέθηκε να απίζει στο πλευρό των Depeche Mode.

10/02, Τemple Athens, Ιάκχου 17, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 17- 20 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

SKG Fest

Τα live του Σαββατοκύριακου
Psychedelic Trips to Death, Φωτο: Ελευθερία Πανούση/LIFO

 

Παλιοί και νέοι μουσικοί, που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό μέρος της θεσσαλονικιώτικης μουσικής πραγματικότητας έρχονται στο φεστιβάλ του Gagarin 205. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στη σκηνή θα βρεθούν οι: Underwater Chess, Μ.Α.Τ.Ε., Alien Mustangs και ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C ενώ το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου: ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, οι Psychedelic trips to death, οι Johnny Carbonaras και ο Ντίνος Σαδίκης.

09- 10/02, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 10- 16 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Prurient

Τα live του Σαββατοκύριακου
Prurient

 

Ελάχιστοι είναι οι καλλιτέχνες που διαθέτουν την ευρηματικότητα και το ταλέντο του Prurient ή κατά κόσμον Dominick Fernow, που παράλληλα είτε ως Vatican Shadow, είτε ως Rainforest Spiritual Enslavement, είτε με οποιοδήποτε από τα αναρίθμητα πρότζεκτ που επινοεί, αποτελεί έναν σύγχρονο μουσικό χαμαιλέοντα. Έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με τους Wolf Eyes και τους Cold Cave.

10/02, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 17 ευρώ

 

 

Marva Von Theο/ Glass Rebel

Τα live του Σαββατοκύριακου
Marva Von Theo

 

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου οι Marva Von Theo ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσο για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου «Dream Within A Dream».

 

Το electropop, synthwave duo σχηματίστηκε το 2016 από την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη, που έχει ως έδρα την Αθήνα, και τον συνθέτη-παραγωγό Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη. Στην μουσική τους συνυπάρχουν ο ήχος των synths μαζί με samples και drumbeats της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, δημιουργώντας ένα πειραματικό αλλά ταυτόχρονα οικείο άκουσμα.

 

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Glass Rebel, ένα electrο/new wave project από την Αθήνα.

09/02, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 3 ευρώ

 

 

Sokratis Sinopoulos Quartet

Τα live του Σαββατοκύριακου
Sokratis Sinopoulos Quartet

 

Ο ήχος της λύρας συναντά την jazz και τη σύγχρονη μουσική στις συναυλίες του Σωκράτη Σινόπουλου με το κουαρτέτο του. Το κουαρτέτο, που αποτελείται από τους μόνιμους συνεργάτες και δεξιοτέχνες μουσικούς Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (κόντρα Μπάσσο), Δημήτρη Εμμανουήλ (Τύμπανα) ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου.

 

Σύντομα επικέντρωσε την εργασία του στις πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου, υλικό που εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407).

09/02, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 11-23 ευρώ

 

 

Superbad Ath #5: Swim

Τα live του Σαββατοκύριακου
SWIM

 

Για την 5η του έκδοση το Superbad Athens μετατρέπεται σε clubnight με τους Four Horsemen να παίζουν underground μουσική χωρίς περιορισμούς όλο το βράδι. Το set θα ακολουθήσει ζωντανή εμφάνιση από το electro - pop τρίο των Someone Who Isn't Me. Το 2017 τις είδαμε να παίζουν στο SXSW, Plissken αλλά και το Bios, για το θεατρικό Lulu. Μέσα στο '18 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

09/02, Crust, Πρωτογενους 13, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 4 ευρώ

 

 

Αφιέρωμα στο Roland Dyens Aquarelle Guitar Quartet

Τα live του Σαββατοκύριακου
Aquarelle Guitar Quartet

 

Soleils levants, Ville d’Avril, Hamsa, Comme un rond d’eau, Filmaginaires, Brésils: έργα για τέσσερις κιθάρες του ιδιοφυούς Ρολάν Ντυένς (1955-2016), ερμηνευμένα από ένα από τα σπουδαιότερα κουαρτέτα κιθάρας στην Ευρώπη.

 

Η συναυλία σκιαγραφεί τη μουσική προσωπογραφία του Γάλλου κιθαριστή, συνθέτη, διασκευαστή και παιδαγωγού, του σύγχρονου φιλέλληνα, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές και συνθέτες των τελευταίων χρόνων του 20ού και των πρώτων του 21ου αιώνα.

10/02, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 7- 15 ευρώ

 

 

Velvet Room: Jef Maarawi/ Kenny Freq./ Celuta Red

Τα live του Σαββατοκύριακου
Jef Maarawi/

 

Σχεδόν τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία των Egg Hell, «Once Part Of A Whole Ship», ο Jef Maarawi επιστρέφει, μόνος αυτή τη φορά, με τα καινούρια του τραγούδια, που συνθέτουν το δίσκο «Comfort Food». Μαζί του οι: Kenny Freq. και Celuta Red.

10/02, Μιλτιάδου 17, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 3 ευρώ

 

 

Simon Steen-Andersen, Σκηνοθετημένη νύχτα (Staged Night)

Τα live του Σαββατοκύριακου
Simon Steen-Andersen

 

Τα έργα του παρελθόντος ανεβαίνουν συχνά στο θέατρο με σκηνοθεσίες που αλλάζουν τον τόπο και το χρόνο της δράσης ή, ακόμη, που παρεμβαίνουν στο ίδιο το κείμενο. Στη μουσική εκτέλεση, όμως, είμαστε προσανατολισμένοι σε ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες, που προσπαθούν να διατηρήσουν τα στοιχεία του παιξίματος της κάθε εποχής. Ο Σίμον Στην-Άντερσεν επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο ιστορικών έργων, μεταφέροντας για παράδειγμα τον Μαγεμένο Αυλό του Μότσαρτ στην πίσω αίθουσα ενός techno club.  

10/02, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Κεντρική σκηνή), Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 7- 15 ευρώ

Οδηγός Μουσικής