Ο Γουίλ, η Eleven και όλη η παρέα του Stranger Things θα βρεθεί για ένα βράδυ στο Χυτήριο
Φέτος, κόντρα στα κλισέ, λέμε «μην ντυθείς σέξι γατούλα!». Το πάρτι αφιερώνεται στο Stranger Things και όλη τη δεκαετία του '80, τους ήρωες και αντιήρωες της παιδικής μας ηλικίας.

 

Οι  διοργανωτές του Zombie Walk, ετοιμάζουν πυρετωδώς το 5ο #zombiethrillerparty, που φέτος θα έχει σαν θέμα του το "Stranger Strings" και το σύμπαν που ενέπνευσε τους συγγραφείς της σειράς φαινόμενο και κατάφερε να πωρώσει με τα 80’s ακόμα και ανθρώπους δεν είδαν τον E.T. σε VHS, αλλά το κατέβασαν σε torrent.

 

Ο διοργανωτής Τάσος Παπαναγιώτου, ξέκλεψε λίγο χρόνο από τις προετοιμασίες για να μας πει όσα χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για το φαντασμαγορικό πάρτι που είναι στα σκαριά, όπως tips για να πετύχεις την καλύτερη εμφάνιση και μας θυμίζει, πολύ σωστά πως, «κάποτε δεν ήταν cool να είσαι σπασίκλας».

 

— Γιατί επιλέξατε ως θέμα του party το Stranger Things;

Το Stranger Things είναι η φυσική συνέχεια του #zombiethrillerparty και το ποπ φαινόμενο της χρονιάς που πέρασε. Τα πάρτι μας που νοσταλγούν τα 80's και 90's, συνδύαζαν μέχρι και τώρα μουσική, ταινίες και παιχνίδια που μας μεγάλωσαν. Έκαναν με το δικό τους τρόπο την αμερικανιά του Χάλογουιν και «το τρομακτικό» πολύ πιο δικά μας. Τα ίδια είδωλα της ποπ κουλτούρας ενέπνευσαν και τους Αδελφούς Ντάφερ του Stranger Things. Εδώ και μήνες, μαζέψαμε φίλους και ομάδες με ανάλογα γούστα, για να στήσουμε ακόμα ένα πάρτι με πολύ παιδικότητα και γεύση απ' τα παλιά, που μπορεί να έζησες ή να ζηλεύεις που δεν έζησες!

 

Η συνάντηση αφιερώνεται φέτος στη δεκαετία '80, τη σειρά Stranger Things και τις ταινίες που την επηρέασαν ή αναφέρονται σε αυτή (E.T. The Extra-Terrestrial, The Empire Strikes Back, Aliens, Nightmare on Elm Street, Poltergeist, The Evil Dead, The Thing κ.α.).

 

— Πώς εξηγείς όλη αυτή την έκρηξη 80’νοσταλγίας; Γιατί η σειρά αυτή κατόρθωσε να αποκτήσει τόσους φαν, ακόμη και εκείνους που ηλικιακά δεν έχουν προλάβει 80’και τις επιρροές τους; 

Εμείς που γεννηθήκαμε στα 80's βρισκόμαστε λίγο χαμένοι, κάπου μετέωροι ανάμεσα στα χρονιά της ρετρό τεχνολογίας με την απουσία κινητών και το "be kind rewind" της βιντεοκασέτας, και το σημερινό γρήγορο ίντερνετ του check-in και της ταινίας που δεν έχεις να επιστρέψεις. Ακόμα μαθαίνουμε, αλλά ακόμα νοσταλγούμε. Το Stranger Things παίρνει το χρόνο του, χωρίς και να το καταλάβεις, για να σου μάθει και να σου θυμίσει τύπους που μαζί τους έχεις παίξει, έχεις τσακωθεί ή τους πήγες κόντρα γιατί σε φώναζαν από τους δρόμους πριν νυχτώσει.

 

Ο Γουίλ, η Eleven και όλη η παρέα του Stranger Things θα βρεθεί για ένα βράδυ στο Χυτήριο

 

— Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι πιθανότατα ένα μεγάλο κομμάτι εκείνων που θα παρευρεθούν στο πάρτι έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ’90;

Η σειρά αγγίζει πολλούς, και με διαφορετικό τρόπο. Εμάς που λίγο ψιλοζήσαμε την ελληνική εκδοχή των 80's ―αλλά τρέχαμε το ίδιο με ποδήλατα και παίζαμε μέχρι και δέκα ώρες― και τη σημερινή γενιά, που κάτι βρίσκει σε αυτή. Κάθε γενιά όμως θα νοσταλγήσει περασμένους καιρούς, που ήταν ή μπορεί να φαίνονται πιο ξέγνοιαστοι. Μπορεί να φταίνε οι εφηβικοί έρωτες, που όπου και όποτε τους δεις πάντα θα είναι επίκαιροι, μπορεί πάλι να είναι αυτή η «ινσταγκραμική» στροφή στο παλιό,  με λίγο από μόδα και πολύ από geek σύμβολα και ποπ κουλτούρα α λα Σπίλμπεργκ που είναι πια πιο mainstream από ποτέ. Πίστεψέ με, κάποτε δεν ήταν cool να είσαι σπασίκλας και το θυμόμαστε καλά!

 

— Το πάρτι είναι γεμάτο από μια πληθώρα παράλληλων δράσεων. Μπορείς να μας εξηγήσεις λίγο πολύ τι θα συμβεί στην κάθε ενότητα;

To #zombiethrillerparty ξεκινά με το τέλος της παρέλασης τεράτων και την προβολή μιας ταινίας τρόμου. Φέτος που το θέμα μας για όλη τη βραδιά είναι το «Παιδιά εναντίον Τεράτων», παίζουμε το Monster Squad του '87, με ακόμα μια θαρραλέα συμμορία πιτσιρικάδων να προστατεύει την ανθρωπότητα! Συνεχίζουμε με playback ενός mixtape που ο Jonathan Byers θα έγραφε για τον αδελφό του (ή κάποιο κορίτσι), και μουσική από 3 dj σε new retro wave, synthpop, pop rock και ποπ 80's ύφος. Στο πάρτι θα βρει κάποιος φέτος αυθεντικές arcade καμπίνες και αναπαλαιωμένα ποδήλατα, παιχνιδοκονσόλες της εποχής και επίδειξη του παιχνιδιού που συζητήθηκε όσο κανένα στα 80's, του Dungeons & Dragons. Ακόμα, πολλές Star Wars λεπτομέρειες, φρεσκοψημένες βάφλες της Eleven, σταντ για μακιγιάζ και μια αναπαράσταση του σαλονιού των Byers για δωρεάν φωτογράφιση. Κλείνουμε με τον καθιερωμένο διαγωνισμό καλύτερης μεταμφίεσης και δώρα που υπερβαίνουν σε αξία τα 1500 ευρώ, μεταξύ των οποίων και ένα Stranger Things tattoo.

 

Ο Γουίλ, η Eleven και όλη η παρέα του Stranger Things θα βρεθεί για ένα βράδυ στο Χυτήριο

 

— Παράλληλα διοργανώνεις και το Zombie Walk. Τι το ιδιαίτερο θα έχει φέτος;

Το #zombiewalkathens είναι πια θεσμός! Το "αυθεντικό" Αθηναϊκό Zombie walk είναι ο ετήσιος περίπατος των «διαφορετικά ζωντανών», με σημείο εκκίνησης το Σύνταγμα (18:00) και δωρεάν συμμετοχή. Η συνάντηση αφιερώνεται φέτος στη δεκαετία '80, τη σειρά Stranger Things και τις ταινίες που την επηρέασαν ή αναφέρονται σε αυτή (E.T. The Extra-Terrestrial, The Empire Strikes Back, Aliens, Nightmare on Elm Street, Poltergeist, The Evil Dead, The Thing κ.α.). Αναμένεται ακόμα πιο διαδραστική, με απέθαντους εξοπλισμένους με Nerf εκτοξευτές και ζόμπι κάθε είδους να υπόσχονται εκδίκηση!

 

— Μπορείς να μας δώσεις δύο – τρία βασικά tips για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αμφίεση στο #zombiethrillerparty;

Εμείς που αγαπάμε πραγματικά όσα μας μεγάλωσαν, από την παιδική μας «αποκριάτικη πασαρέλα» στο Ζάππειο, μέχρι τα καρτούν των πρωινών του σαββατοκύριακου, φέραμε τα τελευταία επτά χρόνια —με το #zombiethrillerparty και το #zombiewalkathens— μια μικρή ανανέωση στη λίγο «κουρασμένη» μας γιορτή. Φέτος, κόντρα στα κλισέ, λέμε «μην ντυθείς σέξι γατούλα!». Το πάρτι αφιερώνεται στο Stranger Things και όλη τη δεκαετία του '80, τους ήρωες και αντιήρωες της παιδικής μας ηλικίας: Από τα Goonies, στον Ash Williams και τον E.T., θέλουμε καρτούν και χαρακτήρες ταινιών να πάρουν σάρκα και οστά.

 

 

Info: 25/02, «Stranger Things | Eleven (E11E) 80's Party στο Χυτήριο», Χυτηριο Theatre & ART Cafe, Ιερά Οδός 44, 20:00, είσοδος: €6 (με κρασί, μπύρα ή αναψυκτικό)  | Τη Maria Vez φωτογράφησε ως "Eleven" το TheBigPicture

Οδηγός Διασκέδαση