DJ SET

Level Up: Crim3s

Παιδιά του περιθωρίου, η Sadie Pinn και ο Rou Rot γνωρίστηκαν όταν συγκατοικούσαν σε μια αποθήκη στο βόρειο Λονδίνο. Μέσα από τη μουσική τους και τα squat rave parties που διοργάνωναν στη βρετανική πρωτεύουσα κατάφεραν να αναδειχθούν σε ένα από τα επιδραστικότερα witch house acts, διατηρώντας την DIY αισθητική τους, παρά τις συνεργασίες τους με ονόματα όπως οι Crystal Castles και η Charli XCX. Το Σάββατο επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα live set και ένα rave after party.

13/1, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 22:00, εισ.: από 10 ευρώ

 

 

6 years Lower Parts

Η Lower Parts γίνεται έξι χρονών και κάνει πάρτι με drum machines, synthesizers και βινύλια. Η βραδιά θα περιλαμβάνει live και DJ sets από τους Liegota, Necker Cube, DJ Problems vs Devika, Asty Tekk vs Γ.

12/1, Temple Athens, Ιάκχου 17, 00:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Προδοσία

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Κατερίνα Παπαδάκη.

 

Στο έργο του νομπελίστα δραματουργού Χάρολντ Πίντερ παρακολουθούμε τη δεκαετή διαδρομή της της ερωτικής σχέσης ενός άντρα με τη σύζυγο του καλύτερού του φίλου. Η αφήγηση ακολουθεί αντεστραμμένη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με τη συνάντηση των δύο πρώην εραστών δύο χρόνια μετά τη διακοπή του δεσμού τους, και πηγαίνει πίσω για να καταλήξει στη μέρα που η σχέση τους πρωτοξεκίνησε. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης και η Κατερίνα Παπαδάκη.

Έως 30/01, Μικρό Παλλάς, Στοά Σπυρομήλιου & Αμερικής 2, Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00, εισ.: από 10 ευρώ

 

 

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Τον χειμαρρώδη μονόλογο της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζει σε μια ελεύθερη διασκευή ο Νικόλας Ανδρουλάκης

 

Τον χειμαρρώδη μονόλογο της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζει σε μια ελεύθερη διασκευή ο Νικόλας Ανδρουλάκης, σκηνοθετώντας και ερμηνεύοντάς τον κεντρικό ρόλο του έργου ως ο αρσενικός καθρέφτης της ανώνυμης ηρωίδας. Η ζωή, ο θάνατος, οι αντιφάσεις και το διαρκές ανικανοποίητο προσεγγίζονται με τρόπο γλυκόπικρο, συγκινητικό και σαρκαστικό μέσα από τη χαρακτηριστική γραφή της δημιουργού.

13/1-11/2, Bios Tesla, Πειραιώς 84, Πέμ.-Κυρ. 21:00, εισ.: 8 ευρώ κάθε Πέμπτη & 10 ευρώ Παρασκευή έως Κυριακή

 

 

Μπολιβάρ

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει το πορτρέτο του ηγέτη της ανεξαρτησίας της Ν. Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ.

 

Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει, μετά τον Ναπολέοντα, το δεύτερο εθνικό της πορτρέτο, αυτό του ηγέτη της ανεξαρτησίας της Ν. Αμερικής, του Σιμόν Μπολιβάρ. Η παράσταση, με πρωταγωνιστές τους: Αντώνη Γκρίτση, Γιάννη Κουκουράκη και Χαρούλα Τσαλπαρά, εμπνέεται από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου και μιλά για την εθνική ταυτότητα, την εθνική μοναξιά, την εθνική απελπισία και την άνευ όρων επιθυμία για ελευθερία.

12/1-25/2, Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Φιξ, Τετ.-Σάβ. 21:15, Κυρ. 19:00, εισ.: 8-13 ευρώ

 

 

Ο Αδαής και ο Παράφρων

Η εξαιρετική παράσταση του Γιάννου Περλέγκα επανέρχεται για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων. Μια μεγάλη ντίβα της όπερας πρόκειται να τραγουδήσει στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά. Εξαντλημένη, ματαιώνει τις εμφανίσεις της και αποσύρεται με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή.

16/1-3/4, Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Δευτέρα & Τρίτη: 20:30 (εκτός από 19 & 20/2), εισ.: 12-16 ευρώ

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Once upon a… dragon

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Τριάντα πέντε Έλληνες και ξένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες αποτυπώνουν προσωπική τους αναμέτρηση με τον φόβο.

 

Τριάντα πέντε Έλληνες και ξένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες επιχειρούν να αποτυπώσουν εικαστικά τη δική τους προσωπική αναμέτρηση με τον φόβο με αφορμή ένα απόσπασμα από τα Γράμματα σε ένα νέο ποιητή του Rainer Maria Rilke. Την καινούργια ομαδική έκθεση της γκαλερί ArtZone 42 έχει επιμεληθεί η θεωρητικός τέχνης Δόμνα Χανουμίδου.

11/1-03/2, Art Zone 42, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 42, Τρ.-Πέμ.-Παρ. 15:00-21:00, Τετ.-Σάβ. 11:00-15:00. Εγκαίνια: 11/1 στις 20:00.

 

 

Κώστας Στάθης, Η ανακάλυψη ενός πρωτοπόρου του ελληνικού και κυπριακού μοντερνισμού

Το Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν την αναδρομική έκθεση του ταλαντούχου καλλιτέχνη του κυπριακού περιφερειακού μοντερνισμού Κώστα Στάθη (1913-1987).

10-28/1, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (εκθεσιακός χώρος -1ος & 2ος όροφος), Πειραιώς 206, Ταύρος. Καθημερινά 18:00-22:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Gareth Davis & Frances-Marie Uitti

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Marie Uttie

 

 

Η Frances-Marie Uitti, η πιο επιδραστική και πρωτοπόρος σολίστας του τσέλου στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, έρχεται στην Στέγη μαζί με τον κλαρινετίστα Gareth Davis. Με αφετηρία τα έργα δύο σπουδαίων Ιταλών συνθετών του 20ού αιώνα, των Giacinto Scelsi και Salvatore Sciarrino, οι σολίστες θα επιδιώξουν μια μεταμόρφωση του πρωτότυπου υλικού μέσα από φρέσκες ερμηνείες. 

11/1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή), λεωφόρος Συγγρού 107-109, 21:00, εισ.: 5-12 ευρώ

 

 

Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Καντάδες, άριες και αρέκιες στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Πάνω από 170 χορωδοί και οργανοπαίκτες φέρνουν στο Μέγαρο καντάδες, άριες, αρέκιες και την αύρα του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων. Στην συναυλία συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», η Νέα Χορωδία Λευκάδας, η Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας και η Χορωδία-Μαντολινάτα Λιβαθούς (Κεφαλονιά).

13/1, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 8-30 ευρώ

Οδηγός Διασκέδαση