Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Brighton. Ο πατέρας του ήταν λάτρης της τεχνολογίας και η μητέρα του τεράστια fan της disco και της soul. Ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στα 8 του χρόνια κι όπως δηλώνει «δεν είχα άλλη εναλλακτική από το να ασχοληθώ επαγγελματικά μ' αυτόν τον χώρο».


• Πλέον ζει μόνιμα και έχει έδρα του το Άμστερνταμ, γιατί θεωρεί ότι αυτή η πόλη τον εκφράζει και τον βοηθά να εξελίσσει την τέχνη του.


• Στα 16 του και όταν χώρισαν οι γονείς του, ο Dave έφυγε από το σπίτι. Πέρασε μια μικρή περίοδο που ήταν άστεγος και κοιμόταν σε πάρκα και σε παραλίες, μέχρι να του προσφέρει προσωρινά χώρο στο σπίτι του ένας φίλος.

 

Ο τεράστιος John Peel του BBC ονόμασε τον Clarke "The Baron of Techno".


• Έκανε πολλές περιστασιακές και κακοπληρωμένες και σε κάποια φάση δούλευε σε μαγαζί με παπούτσια. Ο στόχος του ήταν, όμως, σταθερός και έλεγε στους πελάτες πως θα έρθει η μέρα που θα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, γιατί θα έχει μια επιτυχημένη καριέρα στη μουσική.


• Η πρώτη του κυκλοφορία ως «Hardcore» έγινε από την XL Recordings την ίδια εποχή που η εταιρία ετοιμαζόταν να παρουσιάσει στο κοινό τους The Prodigy.


• Ο Clarke δηλώνει ότι μία από τις μεγαλύτερες επιρροές στην καριέρα του ήταν οι Damned. Ακόμη και σήμερα επιστρέφει συχνά στο άλμπουμ τους «Machine Gun Etiquette» του 1979. «Μου αρέσει το ύφος του, η απουσία χαλιναγώγησης στον ήχο και με κάνει να νιώθω πως η δική μου μουσική είναι μια εναλλακτική προσέγγιση στη χορευτική μουσική του σήμερα».

 

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Dave Clarke
Αποφάσισε πως θα κάνει λιγότερες εμφανίσεις ως DJ, αλλά ότι θα βάζει περισσότερη προσωπική ενέργεια και πάθος για τη ζωή σ' αυτές τις εμφανίσεις.


• Ο τεράστιος John Peel του BBC ονόμασε τον Clarke "The Baron of Techno".


• Ένα σοβαρό αυτοκινηστικό ατύχημα στη Σερβία το 2016 τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά για την τέχνη και τη μουσική του.

 

• Αποφάσισε πως θα κάνει λιγότερες εμφανίσεις ως DJ, αλλά ότι θα βάζει περισσότερη προσωπική ενέργεια και πάθος για τη ζωή σ' αυτές τις εμφανίσεις.


• Μιλώντας στο Mixmag το 2014 δήλωσε πως «η EDM είναι ένα μέσο των εγωκεντρικών καλλιτεχνών να φουσκώσουν (κι άλλο) τα πορτοφόλια τους».


• Έχει κάνει remix στους New Order, Inner City, Adam Clayton & Larry Mullen, Death In Vegas, Chemical Brothers, U2, Gary Numan, Underworld, Leftfield, Moby, Laurent Garnier, Faithless, Fatboy Slim, Depeche Mode, Fischerspooner, κ.ά.

 

Ακούστε εδώ το mix που έστειλε για τους αναγνώστες του LIFO.gr


Ο Dave Clarke θα βρίσκεται στο Monastiraki Center την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Οδηγός Διασκέδαση