ΠΑΡΤΙ

Athens DJs for Athens Pride

To Σάββατο 10 Μαρτίου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, γνωστοί DJs και περφόρμερ ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο πάρτι στα δύο stages του Ρομάντσου που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί. Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς για την ενίσχυση του Αthens Pride. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι Georgie Bee, Α Man Το Pet, Chraja, Costas Argiriou, Daglara, Δουkissα, Drama Queers, K.Atou και The Dreamer.

10/3, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 22:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Her: Skin

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Deborah Anne Dyer (aka Skin)

 

Η δυναμική τραγουδίστρια, DJ και ηθοποιός Deborah Anne Dyer (aka Skin) έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα DJ set με live φωνητικά στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Her». Η Skin γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως frontwoman των Skunk Anansie. Ως DJ έχει εμφανιστεί σε κλαμπ όπως το Output, το Sound Nightclub και το Fabric, παίζοντας techno, tech house και minimal.

9/3, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, 00:00, εισ.: 15 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Πεντάηχον

Οι Πεντάηχον είναι ένα σχήμα με παραδοσιακή ταυτότητα και progressive-folk χαρακτήρα που καταρρίπτει τα στερεότυπα της παραδοσιακής μουσικής και τη γεφυρώνει με την ethnic jazz, τονίζοντας πτυχές της όπως η ενορχήστρωση, ο αυτοσχεδιασμός, η δεξιοτεχνία και το συναίσθημα.

8/3, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

Analogue: Dax J

Έχοντας συνδέσει το όνομά του με κλαμπ όπως το Berghain και events όπως το Awakenings, o Dax J αναλαμβάνει τα decks του six d.o.g.s καλεσμένος των Αnalogue.

9/3, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 00:00, εισ.: 15 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Λεόντιος και Λένα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Λεόντιος και Λένα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

 

Στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ ο πρίγκιπας Λεόντιος πλήττει. Ο βασιλιάς πατέρας του επιμένει να τον παντρέψει με μια πριγκίπισσα που δεν έχει δει ποτέ, τη Λένα. Την ημέρα που ανακοινώνεται ο επιβεβλημένος γάμος του, ο Λεόντιος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη χώρα και φεύγει για μια περιπλάνηση χωρίς σκοπό. Ταυτόχρονα, η νεαρή Λένα δραπετεύει σε μια κοντινή χώρα για να αποφύγει κι εκείνη τον επιβεβλημένο γάμο. Οι δυο τους θα συναντηθούν τυχαία και θα ερωτευτούν, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας ποιος είναι ο άλλος.

08/3-27/4, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Πέμ.-Παρ.: 21:00, εισ.: 5-10 ευρώ

 

 

Ανεμοδαρμένα Ύψη

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
O Σίμος Κακάλας ανεβάζει το κλασικό έργο της αγγλικής λογοτεχνίας, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη.

 

O Σίμος Κακάλας, μετά το επιτυχημένο Greek Freak, ανεβάζει το κλασικό έργο της αγγλικής λογοτεχνίας, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη. Το gothic μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ διαδραματίζεται κάπου στην αγγλική ύπαιθρο. Ένας επισκέπτης από την πόλη χτυπά την πόρτα μιας μοναχικής αγροικίας. Η αφιλόξενη συμπεριφορά και η μυστηριώδης γοητεία του οικοδεσπότη τού δημιουργούν την επιθυμία να μάθει την ιστορία αυτού του σκοτεινού ανθρώπου. Όταν νυχτώνει, σκιές και φαντάσματα συνθέτουν μια ιστορία έρωτα και εκδίκησης.

9-31/3, Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός, Παρ.-Κυρ.: 21:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

Λουτσία ντι Λαμερμούρ

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της Λουτσία ντι Λαμερμούρ θα ερμηνεύσουν οι διακεκριμένες Ελληνίδες υψίφωνοι Χριστίνα Πουλίτση (στην πρώτη διανομή) και Βασιλική Καραγιάννη (στη δεύτερη).

 

Τη φεμινιστική και πολυσυζητημένη εκδοχή της Λουτσία ντι Λάμερμουρ σε συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Κέιτι Μίτσελ, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές του ευρωπαϊκού θεάτρου αυτήν τη στιγμή, σκηνοθετεί την όπερα, διεισδύοντας στον κόσμο των γυναικών του 19ου αιώνα και παρουσιάζοντας την πλοκή μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας. Τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσουν οι διακεκριμένες Ελληνίδες υψίφωνοι Χριστίνα Πουλίτση (στην πρώτη διανομή) και Βασιλική Καραγιάννη (στη δεύτερη).  

14, 16-18, 21, 23-24, 28/3, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 20:00, εισ.: 10-80 ευρώ

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Χριστιάνα Σούλου

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Χριστιάνα Σούλου, Les claires danseuses

 

H γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Χριστιάνας Σούλου, μια σειρά από σχέδια και ακουαρέλες με φιγούρες εμπνευσμένες από το Χορός και Ψυχή του Πολ Βαλερί. Το έργο της Σούλου έχει αναγνωριστεί διεθνώς με πρόσφατες αναδρομικές ατομικές εκθέσεις της στα μουσεία Kölnischer Kunstverein (Κολωνία, 2016) και Baltic Centre for Contemporary Art (Gateshead, Αγγλία, 2016), καθώς και με τη συμμετοχή της στην 55η Μπιενάλε Βενετίας στο Διεθνές Περίπτερο Il Palazzo Enciclopedico.

15/3-2/5, Bernier Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο, Τρ.-Παρ. 10:30-18.30, Σάβ. 12:00-16:00

 

 

Στέργιος Παπαδάκης & Κώστας Σερέτης, Φωτογραφικά Ζεύγη 2018

Η όγδοη έκθεση της σειράς «Φωτογραφικά Ζεύγη» παρουσιάζει φωτογραφίες του Στέργιου Παπαδάκη και του Κώστα Σερέτη. Οι δύο φωτογράφοι συνδέονται με προσωπική και στενή φιλική σχέση. Τη σειρά διευθύνει ο θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης.

13-31/3, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Mασσαλίας 22, Κολωνάκι, Δευτ.-Παρ. 12:00-21:00, Σάβ. 10:30-14:30, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΒΙΒΛΙΟ

Αφιέρωμα στον Νάνο Βαλαωρίτη

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Νάνος Βαλαωρίτης

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση. σε συνεργασία με το Hellenic American College και τις εκδόσεις Οδός Πανός, παρουσιάζουν το τεύχος 178 του ομώνυμου περιοδικού, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Νάνο Βαλαωρίτη. Έξι από τους συνεργάτες του τεύχους, οι Ανθούλα Δανιήλ, Μυρτώ Δηγόνη, Κωνσταντίνος Μπούρας, Ντίνος Σιώτης, Έρση Σωτηροπούλου και Κωστής Τριανταφύλλου διαβάζουν, αποσπάσματα από τα κείμενά τους και συνομιλούν με τον ποιητή και με το κοινό για τις πολλές πτυχές του συγγραφικού του έργου και της συναρπαστικής ζωής του.

12/3, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, 18:00, είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Διασκέδαση