Στο In Progress Feedback Festival το κοινό ψηφίζει ξανά την αγαπημένη του καλλιτεχνική ομάδα

Το νικητήριο έργο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στον Κινητήρα

The LiFO team, 9.3.2018 | 14:11

To In Progress Feedback Festival επιστρέφει στον Κινητήρα το τριήμερο 31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου. Εννέα ομάδες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών παρουσιάζουν στο κοινό τα υπό διαμόρφωση έργα τους, και λαμβάνουν feedback μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

 

Το έργο που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, θα παρουσιάσει το φθινόπωρο, όπως κάθε χρόνο, το έργο της ολοκληρωμένο σε συμπαραγωγή με τον Κινητήρα.

 

Οι συμμετέχοντες

Σάββατο 31 Μαρτίου

Καρολίνα Θελερίτη, Νικολέτα Κουτίτσα- The lodge

Με εφαλτήριο την έννοια του «περάσματος» και κυρία πηγή έμπνευσης τα ποιήματα της Σύλβια Πλάθ, η Καρολίνα Θελερίτη και η Νικολέτα Κουτίτσα δημιούργησαν δυο γλυπτά χώρου. Το πέρασμα είναι το ταξίδι, η μετάβαση, η μετάλλαξη, η μεταμόρφωση που λαμβάνει χώρα μεταξύ δυο διαφορετικών καταστάσεων. Η περφόρμανς “The lodge” επικεντρώνεται στη διερεύνηση του διαστήματος μεταξύ  θανάτου, ενδομήτριας κατάστασης και γέννησης.

 

 

Λουκιανή Παπαδάκη, Ελένη Πανταζάτου- Εδωνά

Στο In Progress Feedback Festival το κοινό ψηφίζει ξανά την αγαπημένη του καλλιτεχνική ομάδα
Λουκιανή Παπαδάκη, Ελένη Πανταζάτου- Εδωνά

 

Μια διαρκής αναγέννηση είναι η αρχέγονη κατάσταση του ανθρώπινου σώματος και της ζωής. Το σώμα επιβιώνει χάρη στην ικανότητά του να αναγεννάται συνεχώς, καθώς ανανεώνει τα κύτταρά του καθημερινά, επιβεβαιώνοντας ότι η ζωή και ο θάνατος είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνυφασμένες. Η ύπαρξη, τελικά, βρίσκει μόνη της το δρόμο προς την επιβίωση, ενώ η ισορροπία και ο κύκλος της ζωής ορίζονται απ’ τους νόμους της φύσης. Δύο γυναικεία σώματα συνειδητά αναζητούν να ενεργοποιήσουν αυτόν το μηχανισμό, τολμώντας να σταθούν «γυμνά» το ένα απέναντι στο άλλο, σε έδαφος αβέβαιο.

 

 

Πωλίνα Ευαγγέλου, Νίκος Γεωργίου- Τανκ Τοπ

Μια devised performance βασισμένη στη νέα αρχή και τον επαναπροσανατολισμό. Στο στόχο που πάντα υπήρχε και στο στόχο που συμβαίνει τώρα.

 

 

Κυριακή 1 Απριλίου

La lali cie- Re-lease

Το solo “Re-lease” της Justine Goussot σε συνεργασία με το συνθέτη Δημήτρη Θεοχάρη εμπνέεται από ινδικά κλασικά στοιχεία τέχνης. Το θέμα του έργου πηγάζει από την ινδουιστική μυθολογία, και συγκεκριμένα αναφέρεται στη θεά Shakti Durga, την πρωτόγονη ενέργεια, τη γυναικεία ουσία, τη μητέρα, την πολεμίστρια, αυτή που δημιουργεί, αλλά μπορεί, επίσης, να καταστρέψει το σύμβολο του αιώνιου κύκλου της δημιουργίας και της καταστροφής.

 

Η περφόρμανς αφορά στη σύνδεση με την απώλεια, και το φως που προκύπτει μέσα από τον ινδικό χορό, τη σύνδεση με την πνευματική μας πλευρά και το κάλεσμα σε αυτό που είναι βαθιά μέσα μας, αυτή την πρωτόγονη ενέργεια που κρύβεται από τα στρώματα του κοινωνικού και πολιτιστικού μας πλαισίου.

 

 

Elasma- Hind End

Στο In Progress Feedback Festival το κοινό ψηφίζει ξανά την αγαπημένη του καλλιτεχνική ομάδα
Elasma- Hind End

 

Ξεκινώντας από την έννοια της αναγέννησης, η ομάδα Elasma διαπραγματεύεται την αναγκαιότητα του τέλους. Κάθε φορά που προσεγγίζεται ο ορισμός ενός «τέλους», αποκαλύπτεται αυτόματα κάτι νέο. Συνθέτοντας μια σκηνική δράση, που τείνει να φτάσει στην ολοκλήρωσή της, αλλά διαρκώς επαναστατεί, οι πρωταγωνιστές βάζουν τις αντιδράσεις τους στο μικροσκόπιο.

 

 

Int.P- De Pueritia

Tο έργο De pueritia είναι η πρώτη δημιουργία της ομάδας Int.P (Μαριάννα Καραβίδα, Μαρία Παπακωνσταντίνου). Αφορμή στάθηκε το παιδικό παιχνίδι σβούρα, που ξύπνησε αναμνήσεις από την παιδική ηλικία αλλά και την αθωότητα, την ελευθερία, την ανεμελιά και τόσα ακόμη που θάβονται μέσα στη ρουτίνα και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

 

 

Δευτέρα 2 Απριλίου

Screenshort- Κοινή Πατρίς  

Σε μια αίθουσα αναψυχής, μεταξύ ζωής και θανάτου, μια νεαρή ράπερ, η Νίκη, συναντά δύο ηλικιωμένους άνδρες. Τον Ρήγα και τον Διαμαντή. Απόψε, η νεαρή κοπέλα θα μάθει, εάν κέρδισε το ταξίδι στη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι γέροι προσπαθούν να γίνουν σωτήρες της χώρας, χρησιμοποιώντας την Νίκη ως αγγελιαφόρο. Τη σκηνή μοιράζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι, με μια κοινή πατρίδα κι έναν κοινό στόχο. Να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους. Είναι το τέλος ή ευκαιρία για μια νέα αρχή;

 

 

Ξένια Βλάχου, Κογχυλάκη- Multiple choice

Μία εξέταση πολλαπλής επιλογής γίνεται η αφορμή για τρεις υποψηφίους να επανεξετάσουν τις σωστές απαντήσεις τους. Πώς γίνεται από τα ίδια τα συστατικά που δομούν ένα οργανωμένο σύνολο να έρθει η αναδημιουργία; Το έργο πραγματεύεται το στάδιο της αμφισβήτησης ως αναγκαία συνθήκη στην πορεία της αναδημιουργίας. Η διαδικασία της εξέτασης είναι μία διαδικασία μεταμόρφωσης.

 

 

Εκτός συναγωνισμού

Ομάδα Ma- Μία προσωπική ιστορία

Μια περφόρμανς εν εξελίξει σε πολύ αρχικό στάδιο. Αφετηρία, μια προσωπική ιστορία αναγέννησης, ένα βίωμα μετέωρο, καθοριστικό. Οι συντελεστές της περφόρμανς συνομιλούν δημιουργικά με αυτήν την κεντρική ιστορία, με την ενέργεια της φωνής, καθώς αφηγείται το βίωμά της. Μοιράζονται δικές τους τέτοιες ιστορίες.

 

Info

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ.: 210 9248328

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 21 0924 8328 | [email protected]