Below #02: Tripolar Cell & Venus Volcanism, Liegota και Kostadis

Τα Below sessions είναι μια σειρά live ηλεκτρονικής μουσικής στο υπόγειο του Ρομάντσο.

LIFOTEAM 21.4.2017 | 00:00

Μετά από πρώτο του session, το Below επιστρέφει με προσκεκλημένους τους Tripolar Cell & Venus Volcanism, Liegota και KOSTADIS, βάζοντας και πάλι στο επίκεντρο την τοπική σκηνή της Αθήνας.

 

Το σχήμα του Tripolar Cell με την Venus Volcanism ελίσσεται ανάμεσα σε διάφορα μουσικά είδη εστιάζοντας στο downtempo και έχει έντονο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα. Ο ήχος του Tripolar Cell κυμαίνεται ανάμεσα στη house και την techno μουσική. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολικά στοιχεία, ενώ είναι σαφής η επιρροή του από τη Detroit σκηνή. Η πρώτη του κυκλοφορία, “EPK.X”, ήταν αυτή που τον έκανε γνωστό στη διεθνή μουσική σκηνή. Ως DJ έχει συνεργαστεί με club του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων τα ΟΗΜ και Griessmuehle (Βερολίνο), Batofar (Παρίσι), BOOTLEG (Bordeaux). Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι: Echovolt, Synapsis Records, Freebeat, Nous, Bliq. Η Ρένα Ρασούλη είναι τραγουδίστρια και μουσικός. Το Venus Volcanism είναι το προσωπικό της project. Αποτελείται από post punk, dark wave και lo-fi μουσικά στοιχεία.

 

Ο Liegota ηχογραφεί με αυτό το alias από το 2014. Στο live παρουσιάζει ένα raw techno αυτοσχεδιαστικό σετ στηριγμένο στα ελάχιστα δυνατά τεχνικά μέσα. Με εμφανή την αφοσίωσή του στην αναλογική ηλεκτρονική αισθητική των 80's και 90's, είναι σαφώς επηρεασμένος από την σύγχρονη leftfield techno σκηνή. Τα σετ του διακρίνονται για την απλότητα της ηχητικής έκφρασης και των μέσων, διερευνώντας την αυθόρμητη φύση του αυτοσχεδιασμού και της παραγωγής in situ ηχητικών κατασκευών.

 

O Κωσταντής Μιχαήλ (KOSTADIS) έζησε την παιδική του ηλικία στα Άσπρα Σπίτια και τώρα ζει στην Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος πολυοργανίστας με βασικό όργανο την κιθάρα. Ενεργό μέλος των Lost Bodies, Wham Jah, Acid Baby Jesus. Οι ζωντανές του εμφανίσεις βασίζονται εξολοκλήρου στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την διερεύνηση της διαταραγμένης ψυχικής ηρεμίας. Εργαλεία έκφρασης: modular electronics, DIY contact mic, ribbon devices και φωνές. 

 

 

 

 

ΠΟΤΕ21/04/2017 - 21/04/2017
ΠΟΥBios. ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Οδηγός Μουσικής