Septicflesh

Ένα από τα σημαντικότερα του ακραίου ήχου παγκοσμίως στην σκηνή του Piraeus 117

LIFOTEAM 17.1.2018 | 00:00

Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, το καλλιτεχνικό όραμα των Septic Flesh έχει πάρει σάρκα και οστά μέσα από τις προσπάθειες των Σωτήρη Βαγενά (κιθάρες), Σπύρου Αντωνίου (μπάσο, φωνή) και Χρήστου Αντωνίου (κιθάρες), μετατρέποντας το συγκρότημα σε ένα από τα σημαντικότερα του ακραίου ήχου παγκοσμίως.

 

H καλλιτεχνική ανάβαση των Septic Flesh, ξεκίνησε το 1990 και ένα χρόνο αργότερα βγήκε σε κυκλοφορία το 1ο τους EP, Temple of the Lost Race.

H διετία 1994-1995 ήταν κομβική για το συγκρότημα καθώς κυκλοφόρησαν τα Mystic Places of Dawn, Έσοπτρον τα οποία λατρεύτηκαν και λατρεύονται από το underground κίνημα της εποχής και όχι μόνο.

 

“The Orphidian Wheel” & “A Fallen Temple” καθιέρωσαν τους Septic Flesh σαν έναν εκ των σημαντικότερων μουσικών πρεσβευτών μας στο εξωτερικό. Η έξοχη κιθαριστική δουλειά και το ογκώδες drumming έδωσαν στον ήχο των Septic ταυτότητα, αναγνωρίσιμη στο πρώτο άκουσμα. Ωστόσο το γκρουπ, μόνο στάσιμο δεν έμεινε και στο Revolution DNA, κινήθηκε σε νέους ηχητικούς δρόμους, δίχως να φοβάται τους πειραματισμούς.

 

Έπειτα από ένα καλλιτεχνικό διάλειμμα 5 ετών, οι Septic Flesh επέστρεψαν, με την άτυπη τριλογία που ξεκίνησε με το “Communion”, συνεχίστηκε με το “The Great Mass”, για να ολοκληρωθεί με το “Titan”. Φέτος ήρθε το Codex Omega που συμπεριλήφθηκε στους καλύτερους δίσκους του σκληρού ήχου.

ΠΟΤΕ17/01/2018 - 17/01/2018
ΠΟΥPIRAEUS 117
Οδηγός Μουσικής