Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου του Πάρκινσον και ο θρυλικός κιθαρίστας των Judas Priest μιλάει για όσα έκανε για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να μην τα παρατήσει.

 

Το 2018, ο Glenn Tipton ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τις περιοδείες με τους Judas Priest λόγω της συνεχιζόμενης μάχης του με τη νόσο του Πάρκινσον. Παρόλα αυτά, ο Tipton παρέμεινε βασικό μέλος των Judas Priest και με τη βοήθεια του Richie Faulkner, του δεύτερου κιθαρίστα των Metal Gods, συνέχισε να κάνει όλα όσα τον έκαναν έναν heavy metal θρύλο.

 

«Έπαιξα όσο μπορούσα και είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα», θα δηλώσει ο Tipton στο Total Guitar για τον καινούργιο δίσκο της μπάντας, Invincible Shield. «Προφανώς έχω το εμπόδιο της νόσου αλλά με τη βοήθεια του Richie και το δικό μου πείσμα δεν τα παρατάω. Αυτή η ασθένεια δεν θα με νικήσει και θα συνεχίσω να γράφω και να παίζω για όσο περισσότερο μπορώ».

 

 

O Tipton εξακολουθεί να είναι βασικό μέλος στη σύνθεση των Judas Priest, παρόλο που το γκρουπ έχει προσθέσει στην ομάδα τον Andy Sneap για να μοιραστεί ο φόρτος εργασίας. Ο Tipton όμως, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, εξακολουθεί να γράφει, να ηχογραφεί και, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, να παίζει ζωντανά. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχει ξαναβρεθεί στη σκηνή με τους Judas Priest στο Rock Fest της Βαρκελώνης το 2022 αλλά και στις συναυλίες τους στο Oakland και το Las Vegas.

 

Glenn Tipton: Δεν θα αφήσω τη νόσο του Πάρκινσον να με νικήσει

 

«Προφανώς κατανοώ ότι πρέπει να προσαρμοστώ», εξηγεί ο Tipton. «Πρέπει να αποδεχτώ τους περιορισμούς μου αλλά ξέρω πολύ καλά ότι πρέπει επίσης να αντιμετωπίζεις ό,τι σου φέρνει η ζωή και να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Δεν προσπαθώ να βάλω τον πήχη πολύ ψηλά γιατί, προφανώς, δεν μπορώ να παίξω κιθάρα όπως παλιά. Αλλά μπορώ ακόμα να γράφω τραγούδια και μπορώ ακόμα να βγάλω ένα επικό riff».

 

Glenn Tipton: Δεν θα την αφήσω να με νικήσει

 

Οι Judas Priest, ένα από τα πιο σημαντικά heavy metal συγκροτήματα όλων των εποχών, επιστρέφουν στην Αθήνα και μαζί με τον Bruce Dickinson και τους Accept, θα εμφανιστούν στις 21 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Οδηγός Μουσικής