Το “Burn the Cycle” είναι μια προσπάθεια μελέτης της ζωής, αλλά και ένας ύμνος του αγώνα για να γίνει καλύτερη. Τα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα, η εκμετάλλευση, ο πόλεμος, η αδικία, το άγχος της καθημερινότητας είναι εκεί, συνοδευόμενα από μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση.

 

Μουσικά, το άλμπουμ σφύζει από ορμητικούς ρυθμούς που υποστηρίζονται από ευρηματικές μπασογραμμές, που θέτουν τα θεμέλιά του. Οι διαφορετικοί ήχοι των κιθαρών, άλλοτε ηλεκτρισμένοι και επιθετικοί, άλλοτε απαλοί και διακριτικοί, παρέχουν το ηχητικό τοπίο για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

 

Λίγα λόγια για τη μπάντα

Οι Black Body Radiation είναι ένα post-punk κουιντέτο, που δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα. Πήρε την τρέχουσα σύνθεσή του το 2020.

 

Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, "Master of Yourself", σε μια πρώτη προσπάθειά να αποτυπώσουν το αποτέλεσμα των συνδυασμένων διαφορετικών επιρροών τους, που κυμαίνονται από post-hardcore και heavy metal έως indie pop και progressive rock.

 

Έχοντας υποστεί μεγάλες περιόδους παύσης λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων αλλά και του covid, η μπάντα χάραξε τα τελευταία δύο χρόνια μια νέα πορεία, προσθέτοντας μια τρίτη κιθάρα ικανή να συμπληρώσει το πλούσιο ηχόχρωμα της και να την οδηγήσει στο πρώτο της LP, "Burn the Cycle". Οι ηχογραφήσεις του δίσκου έγιναν στο Πλαγκτόν και στα Encore Music Studios από τον Θοδωρή Ζευκιλή, ο οποίος υπογράφει και τις μίξεις/mastering που έγιναν στα SCA Studios, καθώς και την παραγωγή από κοινού με τη μπάντα.

 

Με τον επίσημο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο και τις δυνατότητες του καινούργιου ήχου τους, οι Black Body Radiation επανασυστήνονται στο κοινό και μας προδιαθέτουν για ένα ορμητικό live στις 11 Μαΐου. Μαζί τους στη σκηνή του IΛION Plus θα βρεθούν οι φίλοι τους Common People και Jimmy Knows, που θα προλογίσουν την παρουσίαση με τις μουσικές τους!

 

Σάββατο 11 Μαΐου

Πόρτες: 21:00

Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 10€ (Προπώληση) 12€ (Ταμείο)

Προπώληση εδώ.

Οδηγός Μουσικής