ΜΕΛΙΣΣΙΑ

AVENTADOR PRIME MEAT HOUSE

ΚΡΕΑΣ
The Cellar House, λεωφ. Πεντέλης 125, Μελίσσια,218 2189436-8, 6981 277920
Eμφαση στο καλό κρέας έχει δώσει το Aventador Prime Meat House στα Μελίσσια, γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού οι ιδιόκτητες του έχουν και τη Φάρμα Κατερίνα και διαθέτουν πείρα πολλών ετών που τους έχει καθιερώσει. Οι προτάσεις του καταλόγου έχουν ελληνικό άρωμα, με προϊόντα από διάφορα μέρη της χώρας και πρωταγωνιστή το κρέας, αλλά και πιάτα με τη δημιουργική προσέγγιση που διακρίνει τη μαγειρική τέχνη του σεφ Γιάννη Στανίτσα.

BEER WAY

ΜΠΙΡΑ
Κύπρου 2& Σωκράτους, Μελίσσια,211 2125430
Το Beer Way σε περιμένουν 11 βαρέλια μπίρας από όλα τα είδη, weiss, lager, pils, μοναστηριακές κ.ά., αλλά και μια ελληνική βαρελίσια. Επιπλέον, θα βρεις περίπου 100 ετικέτες μπίρας απ' όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και αρκετές ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς και κάποιες χωρίς αλκοόλ. Στα μεγάλα συν του μαγαζιού οι χαμηλές τιμές του, που το κάνουν μια πολύ καλή value for money επιλογή.

IL COVO

ΙΤΑΛΙΑ
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια,6985 662057
Διαβάζοντας το μενού, ανακαλύπτεις ένα ανθολόγιο όλων τα αγαπημένων σου ιταλικών πιάτων. Εφόδια του σεφ Παναγιώτη Δεμίρη είναι τα ποιοτικά υλικά και ο σεβασμός στην πρώτη ύλη. Από τα antipasti, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την ποικιλία μανιταριών του δάσους που σοτάρονται με πανσέτα, τσίλι, σκόρδο και βασιλικό και σερβίρονται με ένα βιολογικό τηγανητό αυγό μάτι στην κορυφή και απαλό λάδι τρούφας. Η καλοφτιαγμένη πίτσα αξίζει επίσης την προσοχή σου.

TRA DI NOI

ΙΤΑΛΙΑ
Π. Τσαλδάρη 11, Μελίσσια,210 8048483
Η αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, η πίτσα με αυθεντικό προσούτο από την Πάρμα, η σαλάτα Caprese με μοτσαρέλα Buffala, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά πιάτα του Tra Di Noi. Οι πάστες είναι όλες φρέσκες ενώ η πίτσα είναι τραγανή και αφράτη όσο πρέπει, νόστιμη και σωστά ψημένη.

ΚΛΙΜΑ-ΚΛΗΜΑ

WINE BARS & RESTAURANTS
Παναγή Τσαλδάρη 32-34 & Φειδίου, Μελίσσια,210 6096786
Ένας έμπειρος οινολόγος-γευσιγνώστης, ένας σεφ που δίνει πρωταρχική σημασία στην πρώτη ύλη, μία νέα αρχιτέκτων με φρέσκες ιδέες και δύο νέοι επιχειρηματίες εμπνέονται και δημιουργούν ένα πρότυπο ελληνικό wine bar restaurant. Στο ατμοσφαιρικό και φιλόξενο περιβάλλον του Κλίμα - Κλήμα, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελείται τη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα διαμαντάκια από τον ελληνικό αμπελώνα και μόνο.

ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Πλατεία Εθν. Αντίστασης 1, Μελίσσια,210 8046143
Η ταβέρνα του Μαγγίνα στα Μελίσσια, που λειτουργεί από το 1948, φημίζεται για τη σούβλα του. Οι σούβλες παίρνουν φωτιά με προβατίνα, γουρουνόπουλο κοντοσούβλι, αρνί και κοκορέτσι. Από τη σχάρα βγαίνουν παϊδάκια και ζουμερές μπριζόλες. Απαραίτητη συνοδεία η χωριάτικη σαλάτα και οι τηγανητές πατάτες.

ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ PRESS CAFE

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Σωκράτους & Ζαϊμη 2,2108102466
Ελληνική δημιουργική κουζίνα απολύτως πιστή στις ελληνικές εξαιρετικές πρώτες ύλες, επιμονή στην ποιότητα, εντιμότητα και ευαισθησία απέναντι στην οικονομική κρίση χαρακτηρίζουν το «Μαύρο Πρόβατο». Εκεί μπορείς να απολαύσεις καλό φαγητό, με τίμια σχέση ποιότητας- τιμής. Δοκίμασε σαρικόπιτα με ξυνομυζήθρα από τα Χανιά και αρνάκι στη λαδόκολλα.

ΦΑΝΑΚΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Παναγή Τσαλδάρη 26, Μελίσσια,211 7200988
Αλάτι μαζεμένο με το χέρι από την Καλαμάτα, έξοχο μαστέλο της Χίου και διαλεγμένα παστά από μικρούς παραγωγούς είναι λίγες μόνο από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα πιάτα του νέο-καφενείου των Μελλισίων. Οι εξαιρετικοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με την παγωμένη ρακή αλλά και την τζαζ μουσική υπόκρουση.