H πιο λατρεμένη, μικρή και χαριτωμένη λέξη της γαλλικής γλώσσας γίνεται γευστικό στέκι που εμπνέεται από τη μεσογειακή κουζίνα και σε καλωσορίζει για απολύτως comfort στιγμές στο κέντρο της πόλης. Στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος, εκεί όπου όλα μοιάζουν βιαστικά και γρήγορα, το Ami είναι το γοητευτικό σημείο που σου προσφέρει ένα ήρεμο διάλειμμα για lunch ή φιλοξενεί τις βραδινές σου βόλτες για φαγητό. 

 

Ami gastrotheque

 

Το μενού έχει προτάσεις για κάθε στιγμή και κάθε περίσταση. Στα τραπεζάκια του Ami, που θυμίζουν ευρωπαϊκό bistro, θα γευτείς δροσερές σαλάτες όπως η beetroot με ψητά παντζάρια, μαρούλι και βινεγκρέτ πορτοκάλι και θα μοιραστείς μια retro pinsa με μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνα, στρατσιατέλα και τρούφα. Στις must επιλογές που εύκολα συνοδεύουν ένα after office drink είναι τα mini burgers –η μαγιονέζα τρούφας απογειώνει τη γεύση τους– αλλά και μια καταπληκτική εκδοχή του fish and chips με φρέσκο μπακαλιάρο, tartare sauce και τηγανητές γλυκοπατάτες.

 

Ami gastrotheque

 

Το χοιρινό Ιberico με σάλτσα μουστάρδα-μέλι, η εκπληκτική ταλιάτα striploin και ο ζουμερός σολομός με παντζάρια και κουρκουμά είναι ιδανικά για μια εμπειρία dinner, με μια ετικέτα από τη wine list να συνοδεύει τις γεύσεις και την ατμόσφαιρα του Ami να δημιουργεί ένα ξεχωριστό summer in the city.  

 

Τα κοκτέιλ του μπαρ σε κρατούν μέχρι αργά στο Ami που ξεδιπλώνει την drinking πλευρά του και είναι άκρως γοητευτική. Όταν πέσει η νύχτα, τα τραπεζάκια γεμίζουν από παρέες που απολαμβάνουν ένα ωραίο ποτήρι κρασί –στον φυσικό του χώρο– και δροσιστικά κοκτέιλ. Το Ami είναι ο καλός σου φίλος που ξέρει να σε περιποιείται, γι’ αυτό δεν μπορείς να μείνεις μακριά του.

 

Ami gastrotheque

 

Βουλής & Απόλλωνος, 213 0302290

www.amigastrotheque.gr 

Facebook: Ami Gastrotheque

Instagram: amigastrotheque

Οδηγός Γεύσης