Μεταξύ Αμυκλών και Τράλλεων, στα Ανω Πατήσια, στην Πλατεία του Αγίου Αντρέα, στη Λαμπρινή, το κρεατοφαγείο Άμπελος στέγασε σε μια ήσυχη γωνιά την ποιότητα, την παράδοση και τη γεύση. 

 

Ο Φίλιππος Κούρος και ο Βασίλης Καραχρήστος έφεραν καλό ελληνικό κρέας απευθείας από τη Λάρισα, άναψαν τα κάρβουνα και έστρωσαν τραπέζια για όσους ξέρουν να τρώνε καλά, έχοντας ως προτεραιότητά τους τα ανώτερα υλικά και τις παραδοσιακές γεύσεις. Όλα τα προϊόντα που θα βρεις στην Άμπελο είναι επιλεγμένα ένα προς ένα και οι συνταγές χειροποίητες.

 

Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, σε μαγεύουν οι παραδοσιακές ελληνικές μυρωδιές και εκείνη η ιδιαίτερη γεύση που δίνει το κάρβουνο. Στη βιτρίνα κρεάτων της Αμπέλου μπορείς να επιλέξεις εσύ το κρέας που θα φας, το οποίο ψήνεται εκείνη τη στιγμή –δεν υπάρχει τίποτα προψημένο εδώ–, κι αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτό της αναμονής αξίζει.

 

Άμπελος κρεατοφαγείον: Το νέο στέκι στα Πατήσια για τους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης
Το κρεατοφαγείο Άμπελος στέγασε σε μια ήσυχη γωνιά την ποιότητα, την παράδοση και τη γεύση. 

 

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι τo ζουμερό φιλέτο προβατίνας, το λαχταριστό κεμπάπ γιαουρτλού, ο χειροποίητος τρυφερός γύρος –χοιρινός και κοτόπουλο–, ενώ, αν είσαι λίγο παραπάνω μερακλής, αξίζει να δοκιμάσεις το συκώτι στα κάρβουνα. Φυσικά, υπάρχει μια πλούσια ποικιλία από ορεκτικά και σαλάτες, όλα παρασκευασμένα φρέσκα και με μεράκι. Must have είναι η extra γευστική σαλάτα Άμπελος με δροσερές πρασινάδες, μήλο, σταφίδα, καρύδια, ψητό μανούρι και dressing μελιού. 

 

Όλες οι μερίδες προσφέρονται χορταστικές σε έναν χώρο όπου κλέβει το βλέμμα η τοιχογραφία που απεικονίζει το μάζεμα των αμπελιών, ενώ ο εξωτερικός χώρος μοιάζει με γραφική πλατεία σε ένα ελληνικό χωριό. Ένα κρεατοφαγείο, ένα αληθινό στέκι για τους meat lovers αλλά και όσους εκτιμούν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

 

Τραλλέων 70 & Αμυκλών 9 γωνία, περιοχή Λαμπρινή, 210 4402742

Instagram

Οδηγός Γεύσης