Ένα γιορτινό σκηνικό με φωτιές, αντικριστιέρες και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας. Υπάρχει αυτή η κλασική παροιμία για το Πάσχα στο χωριό, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε όλοι να βρεθούμε σε κάποια εξοχή για να απολαύσουμε αυτήν τη μεγάλη γιορτή. Γι’ αυτό το Ark φροντίζει να δημιουργήσει μια εμπειρία που θα σε μεταφέρει στη λατρεμένη Κρήτη, αναβιώνοντας τις παραδόσεις της κουζίνας της με έναν τρόπο που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Το αρνί ως γεύση πρωταγωνιστεί στο πασχαλινό τραπέζι που ετοιμάζει ο executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης με την ομάδα του, τον Αντώνη Ζερίδη και τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, σε συνεργασία με τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, γνώστρια του meat & grill. Μόνο που αυτήν τη φορά ο καταπράσινος κήπος του Ark θα μετατραπεί σε ένα σκηνικό ελληνικής υπαίθρου, φιλοξενώντας τη μοναδική ιεροτελεστία του αντικριστού.

 

ARK

 

Οι φωτιές ανάβουν στις αντικριστιέρες και όλη η προετοιμασία μεταφέρεται από την κουζίνα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών που θα απολαύσουν ένα μενού βασισμένο σε πρώτες ύλες από Κρητικούς παραγωγούς και κρέας που έρχεται κατευθείαν από βοσκούς των Ανωγείων. Το κρητικό πασχαλινό τραπέζι του Ark είναι μια ωδή στην ανοιξιάτικη ελληνική φύση και ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής στα έθιμα του τόπου μας που κάνουν αυτήν τη γιορτή ακόμα πιο ξεχωριστή. Αγνόπιτες με ξινή μυζήθρα, πιταρούδια με ζύμη χαρουπιού και άγρια χόρτα, παραδοσιακά αυγά με στάκα, φρυγαδέλια στα κάρβουνα με αρνίσια συκωταριά και μπόλια είναι κάποια από τα πιάτα του μενού που θα μπουν στη μέση του τραπεζιού. Φυσικά, το αντικριστό αρνί ακολουθεί για να τιμήσει την ημέρα, ενώ από τις προτάσεις δεν λείπουν και επιλογές όπως το κατσίκι με αγκινάρες ή το κοντοσούβλι κοτόπουλο με μυρωδικά της Μυρσίνης. Το γιορτινό ταξίδι στην Κρήτη ολοκληρώνεται με επιδόρπια όπως τα καλιτσούνια λυχναράκια πάνω σε νεραντζόφυλλα, λογιών πιτάκια από γυναίκες της Κριτσάς με γλυκιά και ξινή μυζήθρα αλλά και γαλακτομπούρεκο με παγωτό κανέλα.

 

Το Ark ξέρει πώς να μετατρέπει την παράδοση σε μια γαστρονομική εμπειρία που μας κάνει να συναντιόμαστε γύρω από το τραπέζι της Λαμπρής, ανακαλύπτοντας ξανά τον γευστικό πλούτο της χώρας μας.

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 2 lampraki 2, 210 8948882

Facebook: Ark

Instagram: ark.glyfada

Οδηγός Γεύσης