Όταν μια ιδέα είναι παιδικό όνειρο, δύσκολο να μην πετύχει, ειδικά όταν πίσω της βρίσκονται δυο αδέλφια που με τον δικό τους τρόπο συνεχίζουν μια οικογενειακή παράδοση. Ο Νικόλας και ο Διονύσης μεγάλωσαν στη Ζάκυνθο μέσα στο ιταλικό εστιατόριο των γονιών τους. Όταν αποφάσισαν να φτιάξουν τον δικό τους χώρο ήρθαν στην Αθήνα και με οδηγό το πάθος τους για τα μπέργκερ δημιούργησαν το Big Nick.

 

Εδώ, μέσα στο χάος της πρωτεύουσας, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να δημιουργήσουν έναν προορισμό χωρίς σεζόν – όπως ακριβώς ήθελαν. Η δική τους ιστορία είναι από αυτές που αποδεικνύουν ότι όλα μπορείς να τα καταφέρεις όταν έχεις πείσμα και τολμάς να βγεις έξω από το comfort zone σου. 

 

Στο Big Nick δεν θα βρεις τα κλασικά street style burgers αλλά ένα burger house που δημιουργεί πληθωρικές συνταγές, φτιαγμένες με skills μαγειρικής, που προετοιμάζονται σε μια εστιατορική κουζίνα. Οι χειροποίητες παρασκευές, οι premium πρώτες ύλες και οι προχωρημένες τεχνικές μαγειρικής συνδυάζονται με πολλή φαντασία σε κάθε πιάτο.

 

Big Nick

 

Στην κουζίνα θα βρεις από τρούφες που έρχονται απευθείας από τη Νάουσα και briskets black angus ξηρής ωρίμανσης prime USA μέχρι κατσικίσιο τυρί Κισσάβου και ελληνικές πανσέτες Σερρών. Μάλιστα, το καπνιστήρι που χρησιμοποιούν για τα κρέατα δίνει αυτή την απίστευτη πικάντική essence στα μπέργκερ, ενώ οι μηχανές κοπής κόβουν εκείνη τη στιγμή ολόφρεσκα τα αλλαντικά και τα τυριά. Αν σε αυτά προσθέσεις και τη διαδικασία ξηρής ωρίμανσης, έχεις μπροστά σου την κουζίνα ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας.

 

Αν πρέπει να διαλέξουμε κάποια από τα μπέργκερ που είναι must try –δύσκολη επιλογή–, στη λίστα μπαίνει σίγουρα το Double Smoker Sumk με διπλό smashed black angus μπιφτέκι, καραμελωμένη πανσέτα, american cheese και χειροποίητη bbq, αλλά και το all-time classic cheeseburger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus dry aged και διπλό american cheese. Υπάρχει και μεγάλη ποικιλία σε vegan επιλογές, ενώ χορταστικές και πεντανόστιμες είναι και οι σαλάτες αλλά και οι loaded thincut πατάτες.

 

Tο Big Nick δεν είναι ένα κλασικού τύπου street food spot αλλά ένα γαστρονομικό μυστικό σε smash μορφή που σίγουρα πρέπει να απολαύσεις τρώγοντάς το με τα χέρια. 

 

Big Nick

 

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 145, Αθήνα 211 4186170 

www.bignick.gr 

Facebook: Big Nick Athens

Instagram: bignick_ath

Οδηγός Γεύσης