Στις γιορτες ξανασυναντιόμαστε. Όποιος επισκέπτεται την πολύχρωμη και πολύβουη πλέον γειτονιά της Αγίου Μελετίου, σίγουρα έχει ακούσει για τον φημισμένο φούρνο Βυζάντιον που μετρά περισσότερο από εξι δεκαετίες ιστορίας. Ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών, οι παλιοί κάτοικοι της Κυψέλης επιστρέφουν απ’ όλα τα σημεία της Αθήνας για να γευτούν τις λιχουδιές του γνωστού αρτοποιείου, γιατί ξέρουν πως εδώ θα βρουν ό,τι τραβάει η όρεξή τους. 

 

Από κορδάτα τσουρέκια με μαχλέπι και μαστίχα, φτιαγμένα με την ίδια απαράλλαχτη αυθεντική συνταγή εδώ και δεκαετίες, μέχρι τα πεντανόστιμα πασχαλοκούλουρα με φρέσκο βούτυρο, αυγά και άρωμα από ξύσμα πορτοκαλιού, οι άνθρωποι του φούρνου Βυζάντιον φροντίζουν ώστε κάθε επίσκεψή σου να αξίζει τον κόπο.

 

Αλλά δεν σταματούν εδώ, αφού τις μέρες αυτές στολίζουν με ευφάνταστους τρόπους τα σοκολατένια αυγά (φτιαγμένα από πραγματική σοκολάτα υγείας), φουρνίζουν την παραδοσιακή λαμπροκουλούρα, απαραίτητη για το γιορτινό τραπέζι, και βάφουν τα κόκκινα αυγά. 

 

Φούρνος Βυζάντιον

 

Βέβαια, μέχρι να φτάσει η Ανάσταση αλλά και όλη την περίοδο της νηστείας το Βυζάντιον μάς προμηθεύει όλα τα απαραίτητα νηστίσιμα φουρνιστά: ουζοκούλουρα, σταφιδόψωμα, ελιόψωμα και πολλά ακόμα. Τα τελευταία χρόνια, δε, σε συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, έχει προσθέσει στο μενού και εκλεκτούς ταραμάδες, ντολμαδάκια και χαλβάδες. 

 

Και όταν εσύ δεν μπορείς να πας στον φούρνο Βυζάντιον, έρχεται αυτός σ’ εσένα μέσα απ’ όλες τις γνωστές πλατφόρμες.

 

Αγίου Μελετίου 67, Αθήνα, 2108640969

vyzantion.gr

Facebook: Φούρνος Βυζάντιον

Instagram: @vyzantionbakery

Οδηγός Γεύσης