Ο Κισσός στο χαλάνδρι μαγειρεύει από το 1986 με βασικά υλικά την αγάπη για τις ελληνικές γεύσεις και την υψηλή ποιότητα. Κρυμμένη μέσα σε ένα μυστικό στενάκι του Χαλανδρίου και περικυκλωμένη από καταπράσινα δέντρα και θάμνους, αυτή η οικογενειακή ταβέρνα σε καλωσορίζει σε μια ειδυλλιακή σπιτική αυλή που μοιάζει με την αυλή κάποιου φίλου. 

 

Συνώνυμος με το οικογενειακό ελληνικό τραπέζι, ο Κισσός σερβίρει πιάτα που ξετρελαίνουν τους ουρανίσκους με γεύσεις που μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων. Πιάτα όπως τα ντολμαδάκια αυγολέμονο (συνταγή της γιαγιάς Σοφίας), τα κριτσανιστά και φρέσκα τηγανητά κολοκυθάκια και οι χειροποίητες πατάτες είναι κάποια από τα ορεκτικά που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις! Όταν προχωράς στα κυρίως, ο μερακλής ψήστης και ιδιοκτήτης κύριος Νίκος είναι ο master στα κάρβουνα, με τα φημισμένα παϊδάκια κοτόπουλου και το μοσχαρίσιο ζουμερό μπιφτέκι να πρωταγωνιστούν στις επιλογές. 

 

Κισσός

 

Φυσικά, ελληνική κουζίνα χωρίς μαγειρευτά δεν υπάρχει, γι’ αυτό και η κυρία Μαίρη βάζει extra μεράκι και νοστιμιά στα πιάτα ημέρας του Κισσού και επιμελείται τα λαχταριστά γλυκά, με best-seller τους αφράτους και χρυσαφένιους λουκουμάδες της που «στάζουν» μέλι κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ η εγγονή Σοφία δίνει ένα σύγχρονο στίγμα στον κατάλογο με τις plant based, vegan προτάσεις, όπως τα απίστευτα κεφτεδάκια από κιμά σόγιας και αρωματισμένα από φρέσκα μυρωδικά. 

 

Στον Κισσό όλα ετοιμάζονται με διαλεκτές πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών και με χειροποίητη φροντίδα που αλλάζει τη νοστιμιά σε κάθε πιάτο. Το κρασί από ελληνικούς αμπελώνες έρχεται να συνοδεύσει το γεύμα σε αυτή την ατμόσφαιρα που θυμίζει κάλεσμα από οικογενειακούς φίλους οι οποίοι μαγειρεύουν για να μας περιποιηθούν με κάθε τρόπο. 

 

Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις!

 

Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, 210 6840288 

www.taverna-kissos.gr 

Facebook: Kissos tavern

Instagram: kissos_tavern 

Οδηγός Γεύσης