Τι ωραίο που είναι στην ενήλικη ζωή σου να δίνεις ραντεβού στις Κούνιες, αυτό το στέκι στην Αγίων Αναργύρων που δημιουργήθηκε για να ξετρυπώσει τη δική μας παιδικότητα και ταυτόχρονα να υμνήσει την παλιά αριστοκρατική Αθήνα. 

 

Ο all-day χώρος έχει στηθεί ολόκληρος σαν ένα installation. Φτερά αγγέλου στην είσοδο, μπερζέρες με βελούδινη ταπετσαρία, σκαλιστά σαλονάκια τύπου Louis Quinze, κοφτά υφάσματα φτιαγμένα στο χέρι και, φυσικά, έπιπλα παντού κρεμασμένα σαν κούνιες δημιουργούν ένα θεατρικό σκηνικό που σε εντυπωσιάζει.

 

Κούνιες
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ο κήπος που έχει στηθεί κάτω από τα δέντρα είναι το ίδιο ξεχωριστός, σαν συνέχεια του εσωτερικού, και φιλοξενεί από το πρωί τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Σαν ένα κρυμμένο καταφύγιο που σε χαλαρώνει από την καθημερινότητα, αυτό το σημείο είναι ιδανικό για τον πρωινό σου καφέ αλλά και για το βραδινό σου ποτάκι.

 

Η Μαρία και ο Αλέξανδρος που βρίσκονται πίσω από το όλο concept ήθελαν να δημιουργήσουν ένα οικείο περιβάλλον για να μπορείς να αράξεις και το έχουν καταφέρει πολύ καλά. Από την κουζίνα βγαίνουν πιάτα χειροποίητα που συνοδεύουν το κρασάκι ή το κοκτέιλ σου. Περίφημα τα πουγκιά της Λούλας, της μητέρας του Αλέξανδρου, που προσφέρονται σε διαφορετικές εκδοχές: με γέμιση γαρίδας, sweet chilli sauce και σιρόπι ροδιού, με κοτόπουλο, οριένταλ σος και flakes φέτας ή με λαχανικά, μπλε τζατζίκι και τραγανό κρεμμύδι. Τα κοκτέιλ είναι signature συνταγές που ταιριάζουν με τα θετικά vibes του χώρου και δροσίζουν τα καλοκαιρινά βράδια. Στα must try το La Belle Helene και το Tiki Hercules. 

 

Κούνιες
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Οι Κούνιες είναι ένα αναπάντεχο σκηνικό απόλαυσης με αναφορές στο παρελθόν, αλλά με τη σύγχρονη ματιά της all-day διασκέδασης. Ένα χώρος που σου προσφέρει τη χλιδή ενός παλιού αρχοντικού που μοιάζει σαν το σπίτι σου.

 

Οι καλοκαιρινές νύχτες στις Κούνιες γίνονται ακόμη πιο όμορφες με τις μουσικές που επιλέγουν καθημερινά οι djs.

 

Αγ. Αναργύρων 14, Αθήνα, 105 54, 21 5520 0632 

Instagram: Kounies.athens.

Οδηγός Γεύσης