Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της χαλκίδας θα συναντήσεις το Σαβουράκι, έναν tiny παράδεισο που σε κάνει να νιώθεις σαν να μπήκες στη μηχανή του χρόνου. Το γλυκοπωλείο του σεφ Βασίλη Κατσιμέντε αποτελεί σίγουρη στάση κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την παραθαλάσσια αυτή πόλη, αφού εδώ θα βρίσκουμε το πιο λατρεμένο soft ice cream.

 

Χειροποίητο και φτιαγμένο με αγνά υλικά, το παγωτό μηχανής στο Σαβουράκι βγαίνει στις κλασικές επιλογές, κρέμα, σοκολάτα και φράουλα καθώς επίσης σε μπουένο και φιστίκι – ίσως το καλύτερο φιστίκι που έχεις δοκιμάσει. Βελούδινο και γευστικό, το παγωτό και μόνο είναι ένας καλός λόγος να διαλέξεις τη Χαλκίδα για την κυριακάτικη βόλτα. 

 

Στη ρετρό βιτρίνα του Le Ρetit Savoureux θα βρεις και τα φημισμένα γλυκά του, με πρωταγωνιστή το σπιτικό τιραμισού με την αφράτη κρέμα μασκαρπόνε και την άψογα ισορροπημένη γεύση του. Μια συνταγή που έδωσε ένας Ιταλός pastry chef στον Βασίλη κι εκείνος, βάζοντας τις δικές του πινελιές, δημιούργησε μια πρόταση με ελληνικά αρώματα.

 

Le Ρetit savoureux ή αλλιώς Σαβουράκι

 

Το ίδιο διάσημο είναι και το cheesecake που φιγουράρει σε διαφορετικές επιλογές, όπως φράουλα, φρούτα του δάσους, nutella και μηλόπιτα με χειροποίητη καραμέλα, ενώ στα new entries είναι το προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος και χειροποίητη γκοφρέτα στη βάση. 

 

Οι γευστικές εκπλήξεις δεν σταματούν, αφού στο Σαβουράκι θα βρεις και μια σειρά από αλμυρά ολόφρεσκα gourmet σάντουιτς, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, καθώς και τον καλύτερο καφέ της περιοχής. Το Σαβουράκι, με βασικά συστατικά το μεράκι και την αγάπη στη μαγειρική, έχει φτιάξει ένα μικρό γευστικό σύμπαν που εύκολα γίνεσαι μέρος του.

 

Λυκόφρονος 10 (πλ. Αγ. Νικολάου) Χαλκίδα 

TikTok: to.savouraki

Facebook: Le Petit Savoureux

Instagram: to_savouraki 

www.tosavouraki.gr

Οδηγός Γεύσης