Ο τρόπος που ενώνεται το παρόν με το παρελθόν μπορεί να οδηγήσει σε μια μαγική συνταγή επιτυχίας. Εκεί όπου νιώθεις ότι ανήκεις χωρίς να σε απασχολούν ταμπέλες ή τυπικότητες. Το Λούβρον είναι ένα παραδοσιακό καφενείο που έχει πετύχει να μας κερδίσει με την αυθεντική του ταυτότητα, η οποία συνδυάζει στοιχεία από περασμένες δεκαετίες και τα προσαρμόζει στο πώς εννοούμε σήμερα το «περνάμε καλά».

 

Το στέκι του Παγκρατίου είναι ανοικτό από το πρωί για να σου σερβίρει καφέ και brunch και συνεχίζει όλη την ημέρα να βγάζει από την κουζίνα του γεύσεις που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα αλλά εμπλουτίζονται με μια μοντέρνα γαστρονομική φιλοσοφία.

 

Το Λούβρον

 

Εδώ θα απολαύσεις ένα μεσημεριανό γεύμα συνοδεύοντάς το με κρασί ή τσίπουρο ή μια πιο βραδινή εμπειρία που πάντα έχει να σου προσφέρει νέες γεύσεις, αφού η ομάδα της κουζίνας δεν ησυχάζει ποτέ.

 

Στα νέα πιάτα που θα μας κάνουν παρέα τον χειμώνα που έρχεται είναι το κεμπάπ κοτόπουλο με φρέσκο λωτό και πικάντικη μαγιονέζα από λωτό–ένας συνδυασμός που θα σε εκπλήξει με την αρμονία του– αλλά και η εντυπωσιακή εκδοχή της τυροκαυτερής με ροκφόρ και κομπόστα αχλάδι, αρωματισμένη με φασκόμηλο. Η αλοιφή που έχει φανατικούς φίλους εδώ παρουσιάζεται σε μια ανατρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Το ίδιο δημιουργική και η συνταγή με τα μανιτάρια σοτέ που συνοδεύονται από κρέμα παστινάκι και φουντούκια, μια από τις προτάσεις που πρέπει να μπει στη μέση του τραπεζιού για να δοκιμάσουν όλοι. Το παλαιωμένο τσίπουρο, οι ετικέτες κρασιού ή τα signature cocktails συνοδεύουν την εμπειρία και το κάνουν όπως ακριβώς ταιριάζει σε κάθε επιλογή.

 

Το Λούβρον

 

Φυσικά οι αγαπημένες γεύσεις –όλοι έχουμε το δικό μας πιάτο στο Λούβρον– παραμένουν σταθερές και αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει τίποτα ούτε στην ποιότητα των υλικών, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλωστε ο ίδιος ο χώρος αποδεικνύει ότι σέβεται την ιστορία του, διατηρώντας την αισθητική της δεκαετίας του 1940 και συνδυάζοντάς τη με τη μοντέρνα άποψη του σύγχρονου καφενείου. Βέβαια, η λέξη αυτή από μόνη της έχει όλη τη ζεστασιά μιας εποχής στην οποία αυτοί οι χώροι συγκέντρωναν ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα της ελληνικής ιστορίας.

 

Με τον ίδιο αυθεντικό τρόπο το Λούβρον επιδιώκει να είναι σημείο συνάντησης για όλους όσοι αγαπούν την ελληνική κουζίνα αλλά περισσότερο αγαπούν την εξέλιξή της.

 

Το Λούβρον

 

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, 210 7016594 

Facebook: Το Λούβρον

Instagram: louvron

Οδηγός Γεύσης