Το πιο hot μεξικάνικο της πόλης, η Mamacita στην καρδιά του Συντάγματος, έκανε αντάρτικο. Με πολύ δυνατή μπάρα με φανατικούς θαυμαστές, περνάει από την τεκίλα στο ρούμι, ανανεώνοντας τη γευστική και αρωματική παλέτα της με μια νέα σειρά κοκτέιλ με τις καλύτερες ετικέτες που θα ζήλευε και ο Jack Sparrow. Τι θα έλεγε, όμως, ο Jack αν δοκίμαζε ένα κοκτέιλ με αυθεντικό μαύρο ρούμι Plantation και... τσίπουρο;

 

Την απάντηση θα τη δώσεις μόλις δοκιμάσεις το Saint Lucia με μαύρο ρούμι και πουρέ από σύκο, ένα μόνο από τα κοκτέιλ του νέου μενού που επιμελήθηκε ο bartender Βασίλης Λόνας, ο άνθρωπος πίσω από την... πολύχρωμα έθνικ μπάρα της Mamacita από την πρώτη μέρα! Η αγάπη του για το bartending, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που κέρδισε από τις σπουδές και τη 17ετή του εμπειρία, αποτυπώνεται στον νέο κατάλογο με ρούμι που θα σε ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα και θα σε ξεσηκώσει!

 

Mamacita: Καραϊβική - Σύνταγμα ένα κοκτέιλ δρόμος!

 

Κοκτέιλ εμπνευσμένα από το τροπικό σώμα της Καραϊβικής Θάλασσας και passion notes από τα διάσημα νησιά της αναμειγνύονται με ελληνικά αρώματα από... φασκόμηλο, θυμάρι, τσίπουρο και Metaxa. Όπως και το φαγητό της Mamacita, πληθωρικό, αλλά με πιο mild επίγευση, έχει προσαρμοστεί στον ελληνικό ουρανίσκο, έτσι και το νέο κοκτέιλ μενού σου θυμίζει την ελληνική εξοχή που μυρίζει θυμάρι. Με αυτήν τη γεύση στο στόμα ο Βασίλης Λόνας, ως πραγματικός mixologist, θα σε ταξιδέψει στο αγαπημένο σου καλοκαιρινό μέρος, κάνοντας το Σύνταγμα να μοιάζει με τα Barbados. Αν δεν έχεις πάει, μπορείς να τα γευτείς στην Απόλλωνος 9Β με ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από αυτά τα νησιά με τεντούρα, σιρόπι μελιού, πουρέ φράουλας και αφρό ανανά! Δοκιμάσαμε και το χρωματιστό Trinidad σε χρώμα και γεύση λεβάντας που με την πρωτόγνωρη, ντελικάτη γεύση του που θα σε κάνει να κολλήσεις!

 

Όπως κατάλαβες, κάθε κοκτέιλ στο νέο μενού έχει δανειστεί το όνομά του από τα νησιά της Καραϊβικής και η ομάδα της Mamacita είναι εκεί για να σε καθοδηγήσει. Αν είσαι εξωστρεφής τύπος, θα σου προτείνουν το εντυπωσιακό σε γεύση και εμφάνιση Cayo Sabinal με τροπικά φρούτα, μαύρο ρούμι, νότες κανέλας, αφρό ανανά και raspberry ή το Cayman Βrac με βανίλια και ανανά, ενώ αν είσαι τύπος πολλά βαρύς, θα πάρεις το «βαρύ» κοκτέιλ Jamaica με passion fruit και ginger ale. Αν θέλεις ένα κοκτέιλ για να σου ανοίξει την όρεξη πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου στο μεξικάνικο φαγητό, ξεκίνα από την… Αίγινα, διαλέγοντας το εντυπωσιακό Μayaguana με ρούμι, τριμμένο φιστίκι Αιγίνης στο χείλος του ποτηριού και πράσινο μήλο. Πολύ καλή επιλογή είναι και το Montserrat, ένα κοκτέιλ που θυμίζει Αperol, με ρούμι Βrugal, θυμάρι και pink grapefruit soda! Μετά το φαγητό θα διαλέξεις κοκτέιλ με μαστίχα ή τεντούρα, αλλά στο Mamacita μπορείς να απολαύσεις και σκέτο το ποτό σου. Αν σε κουράζουν η δυνατή μουσική, η ορθοστασία, η πολυκοσμία και οι στενές επαφές στους μακρόστενους διαδρόμους των μπαρ, η Mamacita είναι το καλύτερο μέρος για να κεράσεις την παρέα σου νέες γευστικές εμπειρίες και να μπορέσεις να συζητήσεις, χωρίς να χάνεις τη φωνή σου την επόμενη μέρα.

 

Τότε, θα καταλάβεις πόσο αναγκαία είναι η ποιότητα στη ζωή σου, στο φαγητό σου και, πάνω απ’ όλα, στο ποτό σου!

 

Mamacita: Καραϊβική - Σύνταγμα ένα κοκτέιλ δρόμος!

 

Mamacita, Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα

www.mamacita.com.gr 

Facebook: mamacita.athens

Instagram: mamacita.athens

Οδηγός Γεύσης