ADVERTORIAL

 

Η αποφόρτιση μιας γεμάτης μέρας στη δουλειά, η αυθόρμητη μεταμεσονύκτια βόλτα στο στέκι της γειτονιάς, η ανάγκη του μοιράσματος μιας απογοήτευσης, η αδρεναλίνη του χορού «σαν να μην μας βλέπει κανείς» γίνονται αμέσως πιο ενδιαφέροντα με καλή παρέα και ένα ποτήρι δροσερό ποτό.

 

Το new age τσίπουρο που έφτιαξαν 10 bartenders πίνεται στα μπαρ και (δεν θα μπορούσε να μην) είναι next level

 

Η ελληνική κουλτούρα του «έξω» μας θέλει σε παρέες, καθισμένους σε μεταλλικές καρέκλες γύρω από μικρά τραπεζάκια γεμάτα μεζέδες, σκαρφαλωμένους σε βολικά (ή άβολα) ψηλά σκαμπό και το ένα χέρι ακουμπισμένο στη μπάρα ή στο όρθιο, στο πεζοδρόμιο του μαγαζιού, να μπερδευόμαστε με τους υπόλοιπους θαμώνες και να απομακρυνόμαστε για τις βαθιές συζητήσεις στο κοντινό παγκάκι. 

 

Και αν τα τελευταία χρόνια, με την άνθιση της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής γινόμαστε ολοένα και πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί στα πιάτα που απολαμβάνουμε, το ίδιο θέλουμε και για τα ποτά που συνοδεύουν τις πιο γεμάτες στιγμές της ημέρας μας.  

 

Και αν το τσίπουρο που πίνουμε στα παρεΐστικα τραπέζια είναι βάλσαμο οικειότητας και μας φέρνει κοντά, συχνά προτιμούμε τα πιο «σύνθετα» κοκτέιλ όταν βγαίνουμε στα μπαρ. Ή τουλάχιστον αυτό κάναμε μέχρι που 10 κορυφαίοι bartenders ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα ποτό, ένα new age τσίπουρο που ανατρέπει τα παραδοσιακά μοντέλα και φιλοδοξεί να γίνει το νέο μας αγαπημένο.  

 

Το new age τσίπουρο που έφτιαξαν 10 bartenders πίνεται στα μπαρ και (δεν θα μπορούσε να μην) είναι next level

 

Φρέσκο, αυθάδικο και «πειραγμένο» ήδη από το όνομά του, το O/purist ανακατεύει δημιουργικά τα γράμματα της λέξης «τσίπουρο» αλλά και το χαρακτηριστικό άρωμα του ποτού με ελληνικά βοτανικά μπαχαρικά και φρούτα. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του δημιουργείται χάρη σε ένα έξτρα βήμα στη διαδικασία παραγωγής του. Συγκεκριμένα, μετά την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου, μια επιπλέον απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα ποτοποιίας  «ντύνει» το O/purist με μυστικά αρώματα, τα οποία απελευθερώνονται τόσο όταν το καταναλώνουμε σκέτο αλλά αναδεικνύονται και μέσα σε δροσερά cocktails.  

 

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι κάτι λιγότερο περιπετειώδες από αυτό, αφού οι 10 δημιουργοί του γνωρίζουν καλά τα μυστικά του ποτού, από την παραγωγή ως την κουλτούρα του. Τα ονόματά τους - Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Μάρφη Μπαλή, Γιάννης Πέτρος Πετρής, Θάνος Προυναρούς, Θοδωρής Πύριλλος, Νίκος Ταχμάζης, Χρήστος Χουσέας- είναι γνωστά στην εγχώρια και τη διεθνή μπαρ σκηνή και έχουν συνδεθεί με αγαπημένα και βραβευμένα μαγαζιά και πρωτοποριακές γεύσεις.  

 

Με έμπνευση τις εμπειρίες και τα προσωπικά τους αγαπημένα, «σήκωσαν» το παραδοσιακό τσίπουρο από το χαλαρό κυκλικό τραπέζι και το ανέβασαν στη μπάρα, εκεί όπου η μουσική χτυπάει δυνατά και η βραδιά είναι γεμάτη feelgood vibes και προοπτικές.   

 

Το new age τσίπουρο που έφτιαξαν 10 bartenders πίνεται στα μπαρ και (δεν θα μπορούσε να μην) είναι next level

 

Έτσι, το O/purist συνδυάζει τις δύο ταυτότητες της ελληνικής διασκέδασης: το πρώτο «χαλαρό» ποτό και το περιπετειώδες δεύτερο, που απολαμβάνουμε τις μικρές ώρες και κλείνει μέσα του διαφορετικές φιλοσοφίες, και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τις αποστάξεις, τους συνδυασμούς και τις επιγεύσεις, ενώνοντάς τις σε μία πολυεπίπεδη αλλά ξεκάθαρη ταυτότητα που ξεχωρίζει.  

 

Μάλιστα, το O/purist αποτελεί ιδανική βάση για λαχταριστά σπιτικά cocktails, για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να δώσουν μια αρωματική, «ελληνική» νότα στους συνδυασμούς τους. Με ένα τέτοιο, φρέσκο και πρωτότυπο cocktail που ονόμασε «Greek Tonic» ξεχώρισε ο Χριστόφορος Γερασιμάτος, που αναδείχθηκε νικητής στον μεγάλο διαγωνισμό που διοργάνωσε φέτος το O/Purist. 

 

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία κλασσικών συνταγών κοκτέιλ στις οποίες αναδεικνύεται ο γευστικός χαρακτήρας ενός ή παραπάνω εκ των 14 βοτάνων και φρούτων που εμπεριέχονται στη συνταγή του O/Purist και το cocktail που τελικά ξεχώρισε συνδύασε το all time classic gin& tonic με τα φίνα αρώματα του ελληνικού new age τσίπουρου. Ο νικητής Χριστόφορος Γερασιμάτος θα ταξιδέψει στο Bar Convent του Βερολίνου, μία από τις κορυφαίες εκθέσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς βιομηχανίας ποτών. 

 

Το new age τσίπουρο που έφτιαξαν 10 bartenders πίνεται στα μπαρ και (δεν θα μπορούσε να μην) είναι next level

 

Και επειδή ένα σύγχρονο και ενημερωμένο ποτό δεν θα μπορούσε να μην έχει μια 360 προσέγγιση - όχι μόνο όσον αφορά τη γεύση αλλά και τη διαδικασία παραγωγής του -το O/purist, είναι ένα εκ φύσεως sustainable spirit, αφού παράγεται από την απόσταξη των στεμφύλων σταφυλής, περιορίζει ταυτόχρονα το ενεργειακό του αποτύπωμα, παράγοντας μέρος της ενέργειας που καταναλώνει. Επιπλέον υποστηρίζει τη δράση της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Metron- Ariston making responsibility a trend, που δρα προς όφελος του Localisation, του Discerning Drinking και του Bartending Community. 

 

Με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του και τα σαγηνευτικά αρώματά του, το O/purist ενσαρκώνει την παράδοση with a twist σε ένα premium απόσταγμα που κλείνει μέσα του τη μουσική και την ενέργεια της νύχτας. 

 

Μπορείς να το βρεις σε όλες τις ενημερωμένες κάβες ποτών και σε όλα τα δημοφιλή cocktail bars.

 

Απολαύστε υπεύθυνα

Οδηγός Γεύσης