ADVERTORIAL

 

Η ταβέρνα είναι για την Ελλάδα ένα πολιτισμικό στοιχείο. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας όπου πρωταγωνιστεί το κρέας, ζεστό και ζουμερό, σε διαφορετικές εκδοχές, για να μπει στη μέση και να τσιμπήσουν όλοι ή για να γίνει ατομική επιλογή ικανοποιώντας το κάθε γούστο. 

 

Πάρε όλη αυτήν τη γευστική μας ιστορία και δώσε της την πιο σύγχρονη μορφή που μπορείς να σκεφτείς. Αυτό είναι το OX chophouse που μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας και έχει έναν πολύ καλό λόγο για να γίνει αγαπημένο – μάλλον όχι έναν, αλλά πολλούς. Καταρχάς, τη σύμπραξη των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Thomas Grubac με την ομάδα που γνωρίζουμε καλά από το Ovio και το Cupola (Πάνος Πολίτης και Γιάννης Μεντόγιαννης). Έπειτα, το όνομα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που επιμελείται το μενού και βρίσκεται στην κεφαλή της κουζίνας. Και τέλος –αλλά not least, που λέμε στα ελληνικά– τις γνώριμες, κλασικές, ανεπανάληπτες γεύσεις της σούβλας που σου έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν μιλάς για γαστρονομία made in Greece.

 

OX chophouse

 

O σεφ εδώ βάζει τη δική του υπογραφή για να προσφέρει πιάτα με ένα δημιουργικό twist, όχι μόνο εκείνα που βγαίνουν από τη σούβλα αλλά και από το τηγάνι, τον ξυλόφουρνο ή τα κάρβουνα.

 

Κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, ελληνικές premium κοπές, παϊδάκια από αρνάκια γάλακτος και φιλετάκια προβατίνας, σπιτικό λουκάνικο, φρυγαδέλι, πασά κεφτέ, τζιγεροσαρμάδες, πίτες σπιτικές και μαγειρευτά που εναλλάσσονται καθημερινά είναι ο βασικός κορμός του μενού – και είναι αρκετός για να αρχίσεις να λιγουρεύεσαι. Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις με το τζατζίκι από πρόβειο γιαούρτι και fermented αγγούρι που δροσίζει τα πιάτα όπως ακριβώς πρέπει.

 

Η wine list έχει επιλεγεί προσεκτικά για να συνοδεύει την κρεατοφαγία, ενώ οι επιλογές περιλαμβάνουν εξίσου προτάσεις μπίρας ή αποστάγματα για τις πιο μερακλίδικες περιπτώσεις. Το OX chophouse έχει πιάσει έναν γευστικό παλμό που χτυπά δυνατά στο κέντρο της πόλης.

 

OX chophouse

 

Χατζηγιάννη Μέξη 9, 210 7107070 

Instagram: ox_athens

Οδηγός Γεύσης