Στην καρδιά της Αθήνας, στα Ιλίσια, ακριβώς πίσω από το Hilton, το Rakkan δημιουργεί το δικό του γευστικό ταξίδι σε μέρη της Άπω Ανατολής, ένα ταξίδι που απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις, καθώς τα πιάτα συνδυάζουν τη γαστρονομία με την κουλτούρα της Ασίας. 

 

Ο σεφ Βαγγέλης Παπανίκας, με όχημα την πολυετή εμπειρία του, αλλά κυρίως την αγάπη του για τη μαγειρική, παντρεύει τις τεχνοτροπίες και τις παρασκευές της ιαπωνικής κουζίνας με τις ελληνικές γεύσεις. Το εγχείρημά του αυτό δίνει μια άλλη δυναμική στο μενού που σε πείθει από την πρώτη δοκιμή.

 

Rakkan

 

Ξεκινώντας από ορεκτικά για κάθε γούστο αλλά και ιδιαίτερα πιάτα που ιντριγκάρουν, όπως ντολμαδάκια tempura με μαγιάτικο τυλιγμένο σε φύλλο miso, ο κατάλογος περιέχει μια μεγάλη σειρά από επιλογές που εντυπωσιάζουν. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, τα μοναδικά signature rolls, όπως το seared seabass με γαρίδα, καψαλισμένο λαβράκι, αυγοτάραχο, σπαράγγια της θάλασσας και το seared wagyu roll με σάλτσα θυμαριού, yuzu Kosho και φρέσκια τρούφα, ενώ από τα κυρίως πιάτα δεν γίνεται να χάσεις το λαβράκι Χιλής με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα από βούτυρο και yuzu. Τελειώνοντας το γεύμα στο Rakkan, η γλυκιά πινελιά της τάρτας lemon yuzu ή του προφιτερόλ namelaka είναι must για μια επίγευση που σε συνοδεύει για ώρες.

 

Στον χώρο του μπαρ μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα κοκτέιλ που ετοιμάζουν με αριστοτεχνία οι bartenders, ενώ η διασκέδαση συνοδεύεται από τις μουσικές επιλογές των guest DJs. Για τις πιο μοναδικές και προσωπικές στιγμές υπάρχει το private room που μπορεί να φιλοξενήσει την παρέα σου με φόντο το ενυδρείο που πλαισιώνει το μπαρ.

 

Τα άνθη της αμυγδαλιάς, οι γεύσεις και τα αρώματα σε συνδυασμό με τις εικαστικές και μουσικές επιλογές ολοκληρώνουν την άκρως προσεγμένη γαστρονομική εμπειρία του Rakkan Restaurant & Bar στο κέντρο της Αθήνας.

 

Χατζηγιάννη Μέξη 6, 211 4189115

Facebook: Rakkan Athens

Instagram: rakkan_athens 

 

Οδηγός Γεύσης