ADVERTORIAL

 

Το καλοκαίρι στην Αθήνα δεν είναι απλώς μια εποχή, είναι μια ολόκληρη αίσθηση που δύσκολα την περιγράφεις. Όλοι όσοι μένουμε εδώ αυτές τις καυτές μέρες, βλέποντας τα πλοία του Πειραιά να σαλπάρουν μόνο στις ειδήσεις, ανακαλύπτουμε μια πλευρά της πόλης που δεν ξέραμε κι αυτό έχει μια περίεργη γοητεία. 

 

Τα αγαπημένα στέκια γίνονται καταφύγιο δροσιάς και το Rum Month που τιμά το αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό είναι η αφορμή για ατελείωτα κοκτέιλ. Το Diego στην Αδριανού είναι ο προσωπικός μου παράδεισος που κάνει τη ζεστή Αθήνα όχι απλώς υποφερτή αλλά και ευχάριστη. Άλλωστε, όταν έχεις παρέα, μουσική και κοκτέιλ δεν γίνεται να μην περάσεις καλά, ειδικά στην πανέμορφη γειτονιά του Θησείου. Εδώ απολαμβάνω το Rum Old Fashioned για να γιορτάσω μαζί με το Bacardi τον μήνα που το ρούμι πρωταγωνιστεί σε φανταστικές μείξεις, φέρνοντας την Καραϊβική στο κέντρο της πόλης.

 

Το Rum Old Fashioned είναι μια κλασική συνταγή που μεταμορφώνεται χάρη στο Bacardi Cuatro. Λίγο σιρόπι ζάχαρης, 2 σταγόνες bitters και άρωμα από μια φλούδα πορτοκάλι είναι αρκετά για να αναδείξουν αυτό το φανταστικό κοκτέιλ που δροσίζει τις καλοκαιρινές νύχτες στο Diego – εντάξει, και τα απογεύματα που αναζητάς απεγνωσμένα ένα after office drink, ανακαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβει η θερινή Αθήνα.

 

To Rum Old Fashioned στο Diego είναι η γεύση της δικής μου καλοκαιρινής Αθήνας
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 
 

 

Rum Old Fashioned

Συστατικά
50 ml Bacardi Cuatro
10ml σιρόπι ζάχαρης
2 σταγόνες Bitters
Μία φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
Προσθέτουμε το Bacardi Anejo Cuatro και το σιρόπι ζάχαρης στο ποτήρι. Ρίχνουμε 2 σταγόνες aromatic bitters και προσθέτουμε τον πάγο για να παγώσει το μείγμα. Αρωματίζουμε με τα έλαια από μια φλούδα πορτοκαλιού και απολαμβάνουμε!

 

To Rum Old Fashioned στο Diego είναι η γεύση της δικής μου καλοκαιρινής Αθήνας
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 
 

 

eneap

 

Οδηγός Γεύσης