Όσοι έχουν ανακαλύψει ήδη αυτήν τη γωνιά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής πάνε κατευθείαν εκεί για πρωινό, για την πιο βουτυράτη τυρόπιτα της Αθήνας, το μελωμένο cinnamon roll και τα μοσχομυριστά κρουασάν. Το Artisanal Bakery Τσόφλι με τον Μιχάλη Μπία στο τιμόνι δεν είναι ένας ακόμα απλός φούρνος της γειτονιάς αλλά μια γευστική όαση όπου πρωταγωνιστούν η ποιότητα, η νοστιμιά και τα αρώματα σε ένα σκηνικό με αναφορές σε bakeries της βόρειας Ευρώπης.  

 

Εκεί θα βρούμε πρωτότυπες fusion δημιουργίες που συνδυάζουν γεύσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αγγλία με αναφορές σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Στις κλασικές πλέον προτάσεις του είναι τα soft cookies που ξεχειλίζουν από σοκολάτα, οι μαντλέν σε διάφορες γεύσεις αλλά και το brownie σοκολάτας που εμπίπτει στην κατηγορία «must try at least once»! Αλλά και για μεσημεριανό σνακ μπορούμε να βρούμε πολλές επιλογές, με πιο δημοφιλείς τις αλμυρές τάρτες που καθημερινά θα βρούμε σε άλλη γεύση και την αυθεντική σιμιγδαλένια focaccia με δεντρολίβανο, ντοματίνια ή φέτα. 

 

Τσόφλι Αrtisanal Βakery
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ως αυθεντικό bakery, το Τσόφλι προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε ψωμί αργής ωρίμανσης 72 ωρών αποκλειστικά με ξινό προζύμι. Κατά καιρούς φουρνίζει διαφορετικά είδη ψωμιού, παρ’ όλα αυτά τα τρία βασικά, δηλαδή το ολικής άλεσης, το ανάμεικτο ή το πιο ιδιαίτερο με καρύδι και παντζάρι, γίνονται ανάρπαστα. Το εμπλουτισμένο μενού του Σαββάτου είναι γεμάτο εκπλήξεις: αφράτο βάσκικο cheesecake, τάρτα σοκολάτας και διαφορετικά είδη κέικ με vegan επιλογές θα συνοδεύουν τα πρωινά μας. 

 

Όσο πλησιάζει το Πάσχα τόσο περισσότερα είναι και τα μυρωδάτα τσουρέκια που ξεφουρνίζονται στο Τσόφλι με αιγοπρόβειο φρέσκο βούτυρο, άρωμα πορτοκαλιού και μαχλέπι, ή οι πασχαλινές εκδοχές soft cookie. Δημιουργίες που σε κάνουν να απολαμβάνεις τη γιορτή, προκαλώντας νέες, γευστικές αναμνήσεις.

 

Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Αγ. Παρασκευή, 210 6391546

Instagram: tsofli.bakery

Οδηγός Γεύσης