Όσοι αγαπούν το κρασί γνωρίζουν καλά την Cava Vinoterra γιατί είναι ένα σημείο αναφοράς στο κεφάλαιο premium οινικές εξερευνήσεις. Άλλωστε, μιλάμε για μια ιστορία που ξεκίνησε το 1995 από ένα μικρό κατάστημα της Μαρίνου Αντύπα, παρουσιάζοντας μια συλλογή από ογδόντα ελληνικές προτάσεις, και σε λίγα μόλις χρόνια μεγάλωσε τόσο ώστε να μεταφερθεί στον σημερινό χώρο, στο νούμερο 74 του ίδιου δρόμου. 

 

Ο αριθμός 1500 μπορεί να ακούγεται υπερβολικός, όμως είναι απόλυτα ακριβής σε αυτή την περίπτωση. Η Vinoterra συγκεντρώνει ετικέτες κρασιών απ’ όλο τον κόσμο και επιλέγει έναν σημαντικό αριθμό σε spirits για να προσφέρει μια εμπειρία πραγματικά μοναδική.

 

Vinoterra
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αυτή η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη όταν απολαμβάνεις το pairing γεύσεων που προτείνει η ομάδα της Vinoterra, και μάλιστα στον εξωτερικό χώρο της κάβας που λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου. Ανακαινισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα (προσεγμένος φωτισμός, διαμορφωμένα βαρέλια), αυτό το σημείο είναι μια αληθινή απόδραση με οδηγό το κρασί. 

 

Ελληνικός και διεθνής αμπελώνας εκπροσωπούνται επάξια, ενώ δεν λείπουν σπάνιες παλαιωμένες φιάλες από το κελάρι της Vinoterra και, φυσικά, premium διεθνή κρασιά των μεγαλύτερων οίκων στον κόσμο. Εδώ η υπόθεση «κρασί» είναι μια γνώση, μια απόλαυση που μοιράζονται όλοι και γίνεται με τρόπο που να σε χαλαρώνει. 

 

Γι’ αυτό θα βρεις μια λίστα με συνολικά 12 ετικέτες λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών που σερβίρονται σε ποτήρι για εκείνη τη γρήγορη βόλτα ή το διάλειμμα από τη δουλειά. 

 

Vinoterra
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το μενού κρύων πιάτων της Vinoterra συνοδεύει ιδανικά κάθε επιλογή και σε μυεί στην υπέροχη εμπειρία του pairing που απογειώνει τα χαρακτηριστικά κάθε κρασιού. Vitello tonato, beef carpaccio, xούμους με καπνιστό χέλι, διάφορες μπρουσκέτες καθώς και επιλογές από διεθνή και ελληνικά delicatessen είναι προτάσεις που συνδυάζονται κάθε φορά με την ετικέτα που επιλέγεις. Μη χάσεις τις γευσιγνωσίες που πραγματοποιούνται κάθε τόσο στη Vinoterra, έναν χώρο που έχει ως αποστολή να μας μάθει τη λατρεία του κρασιού, και το καταφέρνει περίφημα! 

 

Facebook : Vinoterra Athens - Vinoterra Spetses

Instagram : Vinoterra_athens_spetses 

ΑΘΗΝΑ: Μαρίνου Αντύπα 74, Ολυμπιακό Στάδιο

ΣΠΕΤΣΕΣ: Σταύρου Νιάρχου, Πεζόδρομος Ντάπια, 210-2717554

Οδηγός Γεύσης