ADVERTORIAL

 

Είναι ορισμένα τυριά που δεν λείπουν ποτέ από το ελληνικό τραπέζι, είτε είναι σε συνδυασμό με κάποιο άλλο φαγητό, είτε επειδή στέκονται αυτόνομα σε ένα πιάτο. Ένα από αυτά είναι και η ελληνική «ντίβα» όπως την έχουν αποκαλέσει, η αγαπημένη μας φέτα.

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ιστορία της ξεκινά από την εποχή του Ομήρου, ακόμα όμως και όσοι αγνοούν την ιστορία γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός της με τα παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας είναι μοναδικός. Από την γευστική αλμύρα που προκαλεί  μέσα στη χωριάτικη σαλάτα, όπως και η πικάντικη γεύση της που συνοδεύει υπέροχα τα λαδερά, τα όσπρια μέχρι και τα καλοκαιρινά μας φρούτα.

 

Με την ελληνική παραγωγή φέτας δραστηριοποιούνται πολλοί παραγωγοί, εμείς όμως έχουμε αρκετούς λόγους που ξεχωρίζουμε τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ

 

Υπάρχει λόγος που η φέτα είναι το αγαπημένο ελληνικό φαγητό

 

Είναι πάντα εκεί για μας

Για ορισμένους, η φέτα είναι ένα συστατικό που κάνει την σπανακόπιτα πιο νόστιμη, για άλλους πάλι μια αλμυρή και ταυτόχρονα γευστική απόλαυση στην ταβέρνα, ενώ κάποιοι άλλοι τη θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε φαγητού τους.

 

Η ουσία είναι ωστόσο ότι μια συσκευασία φέτας ΔΩΔΩΝΗ, είτε βρίσκεται σε δοχείο με άλμη, είτε σε αεροστεγή συσκευασία ή χύμα σε μεταλλικό δοχείο, δεν αποτελεί μονάχα μια γευστική λύση για τις στιγμές πείνας, αλλά και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός πιο σύνθετου πιάτου.  

 

Αυτό το πιάτο μπορεί να είναι ένα γεμιστό ψαρονέφρι με φέτα, το αγαπημένο μας σαγανάκι θαλασσινών (με γαρίδες), μια τυρόπιτα με φέτα, τσακλατιστά αβγά με φέτα και λουκάνικο, λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα, σουφλέ πατάτας, μπουρεκάκια γεμιστά με φέτα κ.α. Η λίστα είναι ατελείωτη, όπως και οι εμπνεύσεις που μας προκαλεί.

 

Μας αρέσει γιατί είναι θρεπτική

Έχουμε ακούσει πολλές θεωρίες γύρω από τη φέτα, όπως ότι αποτελεί ένα τυρί που «είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς» όπως έδειξε μελέτη στη Γαλλία. Μιλάμε για ένα τυρί που παράγεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα (όπου το γάλα της αίγας δεν ξεπερνά το 30%) αποδεικνύοντας τη μοναδικότητά του, κάτι που κάνει τη διατροφική του αξία, εξαιρετική. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα του γάλακτος που επηρεάζεται από τη μεγάλη ποικιλία βοτάνων που έχουμε και αποτελούν την τροφή των αιγοπροβάτων. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα προϊόν με καλό οικολογικό αποτύπωμα λόγω της εκτροφής των αιγοπροβάτων.

 

Υπάρχει λόγος που η φέτα είναι το αγαπημένο ελληνικό φαγητό

 

Στην περίπτωση της φέτας ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ, αυτή παρασκευάζεται μόνο από 100% παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη για την υψηλή ποιότητα και την αυθεντική της γεύση. 

 

Για σας που προσέχετε τη διατροφή σας, ένα από τα πρώτα προϊόντα που σας απαγορεύει ο διατροφολόγος είναι τα γαλακτοκομικά, με τη φέτα να είναι ανάμεσά τους. Όχι όμως όλες οι «μορφές» της φέτας ΔΩΔΩΝΗ.

 

Δύο ακόμα πιο «ελαφριές» μορφές

Υπάρχει λόγος που η φέτα είναι το αγαπημένο ελληνικό φαγητό

 

Σε περίπτωση που προσέχετε το αλάτι στη διατροφή σας, η «Φέτα με λιγότερο αλάτι» της ΔΩΔΩΝΗ περιέχει 40% λιγότερη ποσότητα άλατος σε σχέση με τα ομοειδή προϊόντα και παράγεται από φρέσκο, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο, 100% ελληνικό γάλα.

 

Υπάρχει λόγος που η φέτα είναι το αγαπημένο ελληνικό τυρί

 

Εάν πάλι ανήκετε στην κατηγορία που ναι μεν προσπαθείτε να απωλέσετε λίπος, αλλά επιθυμείτε να καταναλώσετε ένα κομμάτι φέτα στο δείπνο σας, το «Τυρί Ελαφρύ» με λιγότερα λιπαρά» είναι ό,τι ακριβώς περιγράφει ο όνομά του. Ένα ελαφρύ τυρί με λιγότερα λιπαρά, από φρέσκο, παστεριωμένο, μερικώς αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο και από 100% ελληνικό γάλα. 

 

Εν τέλει η φέτα ΔΩΔΩΝΗ δεν ξεχωρίζει μόνο επειδή αποτελεί μια εξαιρετική γευστική επιλογή, αλλά και για τη θρεπτική αξία της, μαζί με τις διαφορετικές εκδοχές της ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ένα προϊόν που δικαίως δεσπόζει σε κάθε ελληνικό πιάτο και δεν μας απογοητεύει ποτέ. 

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

dodoni.eu

 

Οδηγός Γεύσης