ADVERTORIAL

Είναι υπερβολή να πούμε ότι με αυτό το ταχίνι θα καταφέρεις να είσαι όλη μέρα στους δρόμους, παλεύοντας να προλάβεις δουλειά, υποχρεώσεις, ψώνια σούπερ μάρκετ και ό,τι άλλο καλείσαι να χωρέσεις ζογκλερικά μες στην καθημερινότητά σου και μετά να έχεις ενέργεια και για εκείνο το ποτό με την παρέα που όλο αναβάλλεις. Όμως, ότι πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε το Μακεδονικό Ταχίνι στη διατροφή σου δεν είναι καθόλου υπερβολή. Είναι υπερτροφή και θα σου εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το τι ακριβώς σημαίνει η λέξη «υπερτροφή». Super foods, όπως αλλιώς ονομάζονται, είναι όλα εκείνα τα τρόφιμα που συγκεντρώνουν πλούσια και πολύτιμα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, πρωτεϊνες, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Ό,τι ακριβώς προσφέρει δηλαδή το Μακεδονικό Ταχίνι, ένα superfood φτιαγμένο για να σου κάνει την υγεία και μαζί τη ζωή, καλύτερη!

 

Υπερβολή να πούμε ότι το Μακεδονικό Ταχίνι είναι μοναδικό

 

Γιατί να επιλέξεις το Μακεδονικό Ταχίνι

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας, που διαλέγεται αυστηρά και πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό, προτού ψηθεί. Στη συνέχεια, το σουσάμι αλέθεται σε φυσική πέτρα, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, με τον παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια. Γιατί όσο κι αν έχει δοκιμαστεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία, το άλεσμα από τη μυλόπετρα είναι το μόνο που «σέβεται» τον σπόρο του σουσαμιού, δεν τον «τραυματίζει», και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και τα φυσικά, πλούσια αρώματά του. 

 

Υπερβολή να πούμε ότι το Μακεδονικό Ταχίνι είναι μοναδικό

 

Ένα ελληνικό superfood με άπειρους γευστικούς συνδυασμούς

Αυτό που μας κάνει, ωστόσο, να αγαπάμε το Μακεδονικό Ταχίνι και να το επιλέγουμε φανατικά εδώ και δεκαετίες είναι το γεγονός ότι, πέρα από τη μοναδική γεύση, το πλούσιο άρωμα, την απαράμιλλη ποιότητα και τις πολλές θρεπτικές του ιδιότητες, αποτελεί επίσης το πιο passe- partout υλικό στην κουζίνα.

 

Τι σημαίνει αυτό; Πως εκτός από βάση για ένα δυναμωτικό πρωινό ή ως pre-work out σνακ για extra ενέργεια, εντάσσεται γενικά πανεύκολα σε -κυριολεκτικά- αμέτρητες συνταγές, από μπισκότα και πεντανόστιμα κέικ (όπου μπορείς, για παράδειγμα, να το χρησιμοποιήσεις αντί για βούτυρο) ή ένα βραδινό σάντουιτς με χούμους και φαλάφελ (τώρα που είναι και νηστεία), μέχρι να το βάλεις ως dressing σε σαλάτες και όσπρια ή να το προσθέσεις ακόμη και σε smoothies, για ένα extra δυναμωτικό ρόφημα.

 

Ποιο άλλο θρεπτικό συστατικό μπορεί να ισχυρίζεται, λοιπόν, ότι ταιριάζει με όλα; Μάλλον κανένα. Οπότε, το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλά λίγη φαντασία και αρκετή... αποφασιστικότητα, αφού κυκλοφορεί σε 12 διαφορετικές, υπέροχες γεύσεις, όπως κλασσικό, ολικής άλεσης, με πρεβιοτικές ίνες, αλλά και με κακάο, με μέλι, με πορτοκάλι, με λεμόνι, με ρόδι & cranberries οπότε το μόνο πρόβλημα είναι πως θα δυσκολευτείς ποια από όλες να πρωτοδιαλέξεις.

 

Και μην μπερδευτείς! Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του, θα βρεις το Μακεδονικό Ταχίνι στα ράφια των supermarkets με ανανεωμένη συσκευασία και λογότυπο, αλλά πάντα την εγγύηση πως απολαμβάνεις ό,τι καλύτερο, τόσο σε επίπεδο γεύσης όσο και ποιότητας.

 

Υπερβολή να πούμε ότι το Μακεδονικό Ταχίνι είναι μοναδικό

 

* Επισκέψου το ανανεωμένο site makedonikotahini.gr για να μάθεις αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την οποία παράγεται το Μακεδονικό Ταχίνι, να γνωρίσεις όλες του τις γεύσεις, αλλά και να εμπνευστείς με πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Οδηγός Γεύσης