Kάποια από τα πασχαλινά έθιμα έχουν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων, ενώ κάποια άλλα μένουν αναλλοίωτα και περνάνε από γενιά σε γενιά. Τα γλυκά του Βάρσου ανήκουν σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία, αφού εδώ και χρόνια συνδέονται με τις γευστικές απολαύσεις αυτής της γιορτής. 

 

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής το τσουρέκι, που από μόνο του συγκεντρώνει φανατικούς απ’ όλη την Αθήνα στον Βάρσο, ώστε να βρει τη θέση που του αξίζει στο πασχαλινό τραπέζι. Η συνταγή, διαχρονική, παραμένει ίδια εδώ και 130 χρόνια, με άριστης ποιότητας αγνά υλικά και μεθυστικά αρώματα, χάρη στο φρέσκο βούτυρο γάλακτος και στο ξύσμα πορτοκαλιού. Λαχταριστά και μυρωδάτα, τα πασχαλινά κουλούρια του Βάρσου είναι μια πρόκληση που δεν μπορείς να της αντισταθείς. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και χρόνια κοσμούν τις καλές πιατέλες στα τραπέζια των αθηναϊκών σπιτιών και μέχρι σήμερα η γεύση τους ξυπνά αναμνήσεις από το πασχαλινό πρωινό στο σπίτι των γονιών. Για τους choco lovers, ο Βάρσος ετοιμάζει ρετρό σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια με ποιοτική σοκολάτα που ξετρελαίνει τα βαφτιστήρια αλλά και τους νονούς, και μάλιστα σε μια εποχή που η ποιοτική γεύση ξεχωρίζει από την πρώτη δοκιμή.

 

Ζαχαροπλαστείο Βάρσος
Φωτ.: Βασίλης Σταματόπουλος

 

Δεν είναι μόνο οι πασχαλινές προτάσεις που θα πάρεις φεύγοντας από τον Βάρσο αλλά και οι all season δημιουργίες του, στις οποίες δύσκολα αντιστέκεσαι. Τα ακαταμάχητα σιροπιαστά αλλά και τα old school γλυκά, όπως τα παραδοσιακά του κουταλιού ή το εκπληκτικό ρυζόγαλο, επαναφέρουν μια εμπειρία γεύσης που αξίζει να τη ζήσεις με όλες σου τις αισθήσεις. 

 

Ο Βάρσος είναι δίπλα και στις δικές σου ζαχαροπλαστικές ανησυχίες, προσφέροντας μια ποικιλία από φρεσκοψημένες μαρέγκες και αφράτη σαντιγί που αναδεικνύουν τις δικές σου δημιουργίες και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου. Άλλωστε, είναι κι αυτό κομμάτι της παράδοσης που χτίζει εδώ και 130 χρόνια ο Βάρσος μαζί μας, παραμένοντας κομμάτι του δικού μας Πάσχα.

 

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472

www.varsos.gr

Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia

Instagram: varsos_kifisia_1892

Οδηγός Γεύσης