«Ermina’ s more than meat»: παραδοσιακή κρεατοφαγία στη Βουλιαγμένη

Πιάτα με κρέας ελληνικής εκτροφής από μικρές φάρμες της Β. Ελλάδας, σε έναν φρέσκο χώρο

28.6.2019 | 10:42
«Ermina’ s more than meat»: παραδοσιακή κρεατοφαγία στη Βουλιαγμένη
Ο φρέσκος χώρος του Ermina' s ακολουθεί μια όμορφη και καλόγουστη χαλαρή αισθητική.

 

Ψάχνοντας καλοκαιρινό άρωμα μέσα στην πόλη, το καλύτερο μέρος για να το βρεις είναι η αθηναϊκή Ριβιέρα, η μαγεία της οποίας είναι αδιαμφισβήτητη. Σε αυτήν τη χαρισματική όψη της πόλης, στη Βουλιαγμένη, θα βρεις τον νέο χώρο «Ermina' s more than meat».

 

Η θέση του καταπληκτική, αφού από το μπαλκόνι του ατενίζεις όλο τον κόλπο της Βουλιαγμένης κάτω από την δροσερή σκιά των πεύκων. Ο φρέσκος χώρος του Ermina' s ακολουθεί μια όμορφη και καλόγουστη χαλαρή αισθητική και οι προτάσεις του μενού δεν θα σε προβληματίσουν, αφού ακολουθεί τα παραδοσιακά γευστικά μονοπάτια της κρεατοφαγίας.

 

Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γρηγόρης Τσακίρης, βάζοντας τις δημιουργικές πινελιές του στην επιλογή της καλής πρώτης ύλης. Η Ερμίνα, η ευγενική ιδιοκτήτρια, θα σε κάνει να αισθανθείς φιλοξενούμενος στο σπίτι της. «Το κρέας μας είναι ελληνικής εκτροφής από μικρές φάρμες της Β. Ελλάδας» εξηγεί η Ερμίνα.

 

«Ermina’ s more than meat»: παραδοσιακή κρεατοφαγία στη Βουλιαγμένη
Το κρέας είναι ελληνικής εκτροφής από μικρές φάρμες της Β. Ελλάδας.

 

Με την πρώτη ανάγνωση το μενού αποκαλύπτει λαχταριστές προτάσεις. Ξεκινάς με την εντυπωσιακή σαλάτα κοτόπουλο που έρχεται σε στρώσεις με χειροποίητα φύλλα περέκ, ντομάτα, μαρούλι, ρόκα, iceberg, κόκκινη λόλα και παρμεζάνα (€8) και κάθε μπουκιά της είναι απολαυστική.

 

Δοκιμάσαμε και τη σαλάτα Όαση, με βινεγκρέτ χουρμά, πράσινα λαχανικά, κολοκυθόσπορους και τυρί τσαλαφούτι (€8,50). Από τα ορεκτικά, ωραία ιδέα προσφέρει η λιωμένη πικάντικη γραβιέρα που συνοδεύεται με στικ ψωμιού (€4,90) αλλά και η φουρνιστή μελιτζάνα, ενισχυμένη με τυριά και φρέσκο θυμάρι (€7,90).

 

Σίγουρα την παράσταση κλέβει το υπέροχο πεϊνιρλί με παστουρμά, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, κασέρι ΠΟΠ, φρέσκο βούτυρο που μοσχοβολά, φρέσκια ντομάτα και πιπεριά μέσα σε «βαρκούλα» φτιαγμένη από χειροποίητη πίτα (€7,50). Όλα τα υλικά είναι σε ισορροπία και χαρίζουν πληθωρική γεύση ‒ μερακλίδικος μεζές.

 

Από τα κρεατικά, τα κομμάτια μαριναρισμένου μοσχαριού σε ελαιόλαδο και γλάσο πορτοκαλιού έρχονται περασμένα στη μεταλλική βέργα, ψημένα όπως πρέπει, ζουμερά και νόστιμα, και συνοδεύονται από μαριναρισμένη πιπεράτη ρόκα (€15).

 

«Ermina’ s more than meat»: παραδοσιακή κρεατοφαγία στη Βουλιαγμένη
Με την πρώτη ανάγνωση το μενού αποκαλύπτει λαχταριστές προτάσεις.

 

Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα κομμάτια κοντοσούβλι και λαρδί περασμένα από τη μεταλλική βέργα, που σερβίρεται σε υποδοχές πάνω σε ξύλο και από κάτω μια ψητή μπαγκέτα «βρέχεται» από τα νόστιμα ζουμιά του που στάζουν (€12). Γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Φυσικά, θα τιμήσετε τις φρέσκες τηγανητές πατάτες (€3,60) που έχει επιμεληθεί ο μάστορας του είδους Γρηγόρης Τσακίρης. Μια μερίδα ποτέ δεν είναι αρκετή.

 

Το μενού δίνει ιδέες με επιλογή για πιάτα της παρέας με μπιφτεκάκια από μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό πάνω σε πίτες με ψητή ντομάτα και πιπεριά, σαλάτα iceberg και σος γιαουρτιού.

 

Ποικιλία από μπίρες και προτάσεις κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα θα συντροφεύσουν το φαγητό. Στο Ermina' s θα πας με την παρέα σου και θα απολαύσεις όλο το πακέτο της χαράς με ωραία θέα, φαγητό νόστιμο και ευγενικό σέρβις.

 

Ermina' s more than meat, Αγίου Παντελεήμονος 15, Βουλιαγμένη, 210 8960030

Αγίου Παντελεήμονος 15, Βουλιαγμένη
210 8960030
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Γαμοπίλαφο με yuzu, mushroom melt και μπέργκερ με μαγιονέζα τηγανητού αυγού στο Athens Street Food Festival

Γαμοπίλαφο με yuzu, mushroom melt και μπέργκερ με μαγιονέζα τηγανητού αυγού στο Athens Street Food Festival

Ιωάννα Παναγοπούλου |