«Papillon»: Γαλλο-ιταλική κουζίνα με ρετρό διάθεση και αναλογία στη διακόσμηση

Ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης πατάει σε συνταγές με πιστοποιημένη καταγωγή στο ολοκαίνουριο spot του Ψυχικού

10.1.2018 | 15:41
«Papillon»: Γαλλο-ιταλική κουζίνα με ρετρό διάθεση και αναλογία στη διακόσμηση
Σαλάτα burrata με πουρέ καπνιστής ντομάτας, πετιμέζι και λάδι σχοινόπρασου.

 

Η ιστορία του χώρου που φιλοξενεί το ολοκαίνουριο Papillon Bistrot All Day Stories στο Ψυχικό πάει πολλά χρόνια πίσω, αφού στέγαζε ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της περιοχής, το bar restaurant «Πόρτες». Αυτός είναι και ο λόγος που οι δημιουργοί του νέου εστιατορίου προσέγγισαν τόσο τη διακόσμηση όσο και την κουζίνα του Papillon με απόλυτη ρετρό διάθεση.

 

Ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης εμπνέεται από τη γαλλο-ιταλική ρετρό κουζίνα και πατάει σε συνταγές με πιστοποιημένη καταγωγή. Το Veal Carpaccio Harry’s Bar (€15,20), λεπτοκομμένο από κόντρα γάλακτος με μαύρη παρμεζάνα, συνδυάζεται με την οξύτητα της βινεγκρέτ αυγού και την τηγανητή κάππαρη αλλά και τη δροσιά των φύλλων ρόκας.

 

Απολαυστική η Papillon Caesar Salad (€14) με αντίβ, εσκαρόλ, κοτόπουλο μαδημένο, τυρί στίλτον, αχλάδι και σος από αντζούγιες. Ένα ιδιαίτερο πιάτο με ισορροπία στις αντιθέσεις των γεύσεων είναι τα ψητά χτένια με φουαγκρά, σος από μελάνι σουπιάς, αχινό και πινελιές κακάο (€22).

 

Ενδιαφέρον είναι το ριζότο κολοκύθας με κάστανα και κρέμα σέρι, αρωματισμένο με θυμάρι και μαντζουράνα (€17). Καλοφτιαγμένο ήρθε το Tournedos Rossini από φιλέτο μόσχου, στην κορυφή του οποίου φιγουράριζε συκώτι πάπιας και συνοδευόταν από σάλτσα τρούφα, κρουτόν και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες κομμένες σπιρτόξυλο (€29).

 

Ξεχωρίζει για τη βαθιά γεύση του το σαλάχι με κάππαρη σε σάλτσα από βούτυρο, λεμόνι, ξίδι και εστραγκόν (€22) που θέτει υποψηφιότητα για το κορυφαίο πιάτο του μενού.

 

«Papillon»: Γαλλο-ιταλική κουζίνα με ρετρό διάθεση και αναλογία στη διακόσμηση
Oι δημιουργοί του νέου εστιατορίου προσέγγισαν τόσο τη διακόσμηση όσο και την κουζίνα του Papillon με απόλυτη ρετρό διάθεση.

 

Για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση, αξίζει να αφεθείς στα χέρια του σομελιέ Βλάση Θεοδωρακόπουλου που θα ταιριάξει ιδανικά το κάθε πιάτο με κάποιο κρασί από την καλοστημένη λίστα κρασιών.

 

Αέρινη η Gateau à la Nougatine (€6) από μπισκότο αμυγδάλου με λευκή σοκολάτα Bio και κρέμα σαντιγί από τον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Λ. Κηφισίας 242 & Σολομού 1, Π. Ψυχικό
210 6744441
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού