Η ιστορία του Πρίγκιπα της Κούμπα Τάντι

Η Σοφία Φιλιππίδου σκηνοθετεί την κωμωδία του Λεντς

LIFOTEAM 7.5.2018 | 00:00

Μια άγρια κωμωδία του ιδιοφυούς Λεντς, που μαζί με τον Γκαίτε, υπήρξε από τους κεντρικούς δημιουργούς του κινήματος "Sturm und Drang" (Θύελλα και Ορμή), των αρχών της δεκαετίας 1770.

 

Ο επαναστάτης συγγραφέας και γιατρός Γκέορκ Μπύχνερ, σε μια επιστολή στους γονείς του, τον Οκτώβριο του 1885, γράφει: «Έχω συγκεντρώσει κάθε λογής ενδιαφέρουσες σημειώσεις, γύρω από κάποιο φίλο του Γκαίτε, έναν κακότυχο ποιητή Λεντς, που έζησε εδώ, την ίδια εποχή μ’ εκείνον και που κατέληξε μισότρελος» (…). 

 

Η υπόθεση

Ο Λοχαγός Μπίντερλιγκ φιλοξενεί στο Νάουμπουργκ έναν φίλο του με το όνομα Ιππότης Χαμαιλέων.

 

Οι δυο τους θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα οικονομικό πακέτο. Ο Χαμαιλέων κρύβεται, γιατί έχει πυροβολήσει έναν άλλο Ιππότη. Ένας Καλμούκος Πρίγκιπας με το όνομα Τάντι -κάνοντας τουρνέ στην Ευρώπη- σταματά στο Νάουμπουργκ.

 

Ο Λοχαγός Μπίντερλιγκ ανακοινώνει -εκτός των άλλων- στην γυναίκα του, πως έρχεται ένας παλιός του φίλος ο Τσοπφ, που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του γιου της. Η γυναίκα του κυρία φον Μπίντερλιγκ αγανακτεί.

 

Η Βιλχελμίνε, η κόρη τους, έχει τώρα δυο γαμπρούς που της ζητούν το χέρι, τον Χαμαιλέοντα και τον Πρίγκιπα. Ποιον θα πάρει; Και οι δυο είναι όμορφοι και πλούσιοι. Οι γονείς της την αφήνουν να διαλέξει. Μετά από διλήμματα η Βιλχελμίνε ερωτεύεται και παντρεύεται τον Πρίγκιπα Τάντι. Όμως ο Τσοπφ ισχυρίζεται πως ο πρίγκιπας είναι αδελφός της και πως αυτός ο ίδιος ήταν που πήρε κάποτε το μικρό αγόρι στον πόλεμο, όταν οι γονείς δεν μπορούσαν να το σέρνουν μαζί τους, και το πήγε στην Σμύρνη. Από το ταξίδι στην Ανατολή, ο νέος δεν γύρισε ποτέ πίσω...

ΠΟΤΕ07/05/2018 - 29/05/2018
ΠΟΥΑΘΗΝΩΝ
ΣυγγραφέαςΓιάκομπ Μίχαελ Ράινχολτ Λεντς
ΣκηνοθεσίαΣοφία Φιλιππίδου
ΠαίζουνΣοφία Φιλιππίδου,Θανάσης Πατριαρχέας, ΜΙχαήλ Ταμπακάκης κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά-κοστούμια: Σοφία Φιλιππίδου, Μάσκες: J m B
Οδηγός Θεάτρου