Κάλι

Μουσική performance βασισμένη στο διήγημα "Αποκεφαλισμένη Κάλι" της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

LIFOTEAM 10.5.2018 | 00:00

Η Κάλι είναι μια θεά. Η Κάλι είναι μια πόρνη. Το θηλυκό αρχέτυπο, η θεά και η παλλακίδα, η Παναγία και η Εύα. Το γυναικείο σώμα ως πεδίο μάχης, όπου αιώνια αντιμάχονται το θεϊκό και το ανθρώπινο, το υψηλό και το ποταπό.

 

Η παράσταση Κάλι είναι βασισμένη στο διήγημα «η Αποκεφαλισμένη Κάλι» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Διηγήματα της Ανατολής». Στα βήματα της Γαλλίδας συγγραφέως, με έμπνευση τη διαχρονικότητα της ιστορίας και τους συμβολισμούς που αυτή εμπεριέχει, η περφόρμανς εστιάζει στην έννοια της θηλυκότητας στο χτες και το σήμερα, την χαμένη παιδικότητα και την ενηλικίωση, τη γυναίκα ως Μητέρα και Μέδουσα, για να μιλήσει για τη διττότητα της ανθρώπινης φύσης, όπως αυτή εκφράζεται στο θηλυκό σώμα.

 

Η παράσταση Κάλι είναι μια μουσική περφόρμανς που χρησιμοποιεί στοιχεία από το αφηγηματικό και σωματικό θέατρο. Λόγος και Μουσική διεκδικούν ισάξια τον ρόλο του αφηγητή, λειτουργώντας άλλες φορές συμπληρωματικά και άλλες ανταγωνιστικά και χρησιμοποιούν το σώμα του ηθοποιού σαν πινέλο για να σχεδιάσουν στην σκηνή την ιστορία της θεάς.

ΠΟΤΕ10/05/2018 - 01/06/2018
ΠΟΥSKROW THEATER
ΣυγγραφέαςΜαργκερίτ Γιουρσενάρ
ΣκηνοθεσίαΈλια Φίλη
ΠαίζουνΕύη Δόβελου, Άννα Παπαϊωάννου
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικός χώρος/Κοστούμια – Video Art: Καρολίνα Κρασούλη
Οδηγός Θεάτρου