Μία από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις της περσινής σεζόν επιστρέφει για 2η χρονιά στο θέατρο Rabbithole. To 1975 είναι ένα ταξίδι στη μακρινή Αθήνα της Μεταπολίτευσης, όπου η έξαψη της νέας τάξης πραγμάτων οδηγεί μια ετερόκλητη παρέα ανθρώπων σε μια νύχτα γεμάτη ιδέες, σχέδια, μυστικά, συγκρούσεις και ανατροπές. 

 

Μπαίνοντας στο θέατρο, ο θεατής μεταφέρεται σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ της Αθήνας με το όνομα Τσικίτα, ένα βράδυ του Απριλίου του 1975. Με τον διάκοσμο και τις μουσικές επιτυχίες της εποχής να πρωταγωνιστούν, βυθιζόμαστε στη νυχτερινή ζωή της μεταπολιτευτικής Αθήνας με οδηγούς τους θαμώνες του μαγαζιού. 

 

Το 1975 παρουσιάζεται με αναθεωρημένο κείμενο και δομή και αλλαγές στη διανομή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάνοντας ακόμα πιο έντονη την ατμόσφαιρα των ’70s, της παρέας και της νυχτερινής διασκέδασης εκείνων των ετών. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σίμωνας έγραψε το έργο, συγκεντρώνοντας υλικό από συνεντεύξεις, έρευνα σε οπτικό, έντυπο και αρχειακό υλικό, μελέτη πάνω στα μουσικά ρεύματα και μουσικά στέκια αλλά και στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής. Πρόκειται για μια ιστορία μυθοπλασίας που θα έλεγε κανείς πως αποτελεί μια υβριδική προσέγγιση του θεάτρου-ντοκουμέντο μέσα από το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας. 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Οδηγός Θεάτρου