Θέατρο Άλμα

Το αγόρι με τις δυο καρδιές των Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι

 

Το θεατρικό έργο «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι, σε θεατρική προσαρμογή του Φιλ Πόρτερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Άλμα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς και τη μουσική ο Μίλτος Πασχαλίδης.

 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας προσφύγων, αυτής των συγγραφέων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της χώρας τους από τους Ταλιμπάν. Μια ιστορία για την αγωνία της προσφυγιάς, τις αναπάντεχες στιγμές χαράς, τις στιγμές απελπισίας αλλά και το χιούμορ και τη φαντασία που είναι απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση ενός άγνωστου, καινούργιου κόσμου που πρέπει να γίνει η «νέα πατρίδα». Μια ανθρώπινη ιστορία ελπίδας, θάρρους, εμπιστοσύνης και αγάπης. 

 

Το βιβλίο των Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι γράφτηκε το 2018 και εκδόθηκε το 2020, σημειώνοντας εκδοτική και θεατρική επιτυχία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 στο Wales Millennium Centre, σε θεατρική προσαρμογή του Phil Porter, ενώ έναν μήνα αργότερα παρουσιάστηκε στο National Theatre στο Λονδίνο. Και στις δύο θεατρικές σκηνές το έργο εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» εδώ

Οδηγός Θεάτρου