Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη θεατρική-μουσική περφόρμανς με αφορμή τα έργα Επτά επί Θήβας του Αισχύλου και Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία, συρραφή κειμένων και απόδοση του Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη, έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 

 

Η παράσταση Επτά επί Θήβας - Αντιγόνη θα κάνει πρεμιέρα στο Φουαγέ του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Σταθμός για περιορισμένο αριθμό μεταμεσονύκτιων παραστάσεων.

 

«Επτά επί Θήβας – Αντιγόνη»

 

Στο νέο του έργο ο πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής επιλέγει να μιλήσει για τον πόλεμο ως πολιτική πράξη και ως όργανο της πολιτικής μέσα από την υψηλή ποίηση δύο αρχαίων τραγωδιών: τους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου και την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Στην παράσταση, ξεκινώντας από τις ρίζες του μύθου των Λαβδακιδών, ακολουθούμε την πορεία του εμφύλιου αλληλοσκοτωμού ανάμεσα στον πατέρα και στον γιο, Λάιο και Οιδίποδα, αλλά και στ’ αδέλφια Ετεοκλή και Πολυνείκη και, τέλος, στον θάνατο της Αντιγόνης. Μύθος, μνήμη, χρόνος, πόλεμος, αίμα, εμφύλιος.

 

Για τη μουσική του έργου Επτά επί Θήβας - Αντιγόνη ο Κωνσταντίνος Χατζής συνεργάζεται ξανά με τον Γιώργο Κουμεντάκη. Η υποβλητική μουσική του διακεκριμένου συνθέτη δεν συνομιλεί με τις τραγωδίες των Αισχύλου και Σοφοκλή αλλά λειτουργεί περισσότερο ως αυτόνομο μουσικό έργο. Λέξεις, ήχοι, εικόνες συνθέτουν μια μοναδική θεατρική-μουσική εμπειρία. 

 

Σύλληψη ιδέας: 

Αντιγόνη Καράλη

Κωνσταντίνος Χατζής 

Κλαρινέτο παίζει ζωντανά ο Χάρης Δήμος 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα Καρτάνου, Χάρης Δήμος, Νίκος Μάνεσης, Κωνσταντίνος Χατζής 

Ημέρες παραστάσεων: Πέμ.-Κυρ. 21:00, 30/11-3/12

Φουαγέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2

 

ΑΘΗΝΑ

Ερμηνεύουν: Χάρης Δήμος, Κωνσταντίνος Χατζής

Φωνή Αντιγόνης: Σοφία Χιλλ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρ.-Κυρ. 23:30, 8-30 Δεκεμβρίου 

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, 210 5230267

Οδηγός Θεάτρου