Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει μια παράσταση εμπνευσμένη από την Τρικυμία του Σαίξπηρ. Η παράσταση συνδέει τη δύναμη του ποιητικού θεάτρου με τον σκηνικό αυτοσχεδιασμό και προσφέρει στους θεατές έναν χώρο κατάθεσης ψυχής μέσα από τη θεατρική τέχνη. 

 

Ο Λάμπρος Γιώτης, ψυχίατρος, δραματοθεραπευτής και διευθυντής της Ελληνικής Σχολής Θεάτρου Playback, σκηνοθετεί το υπαρξιακό παραμύθι του Σαίξπηρ με κεντρικό θέμα την άσκηση εξουσίας που προκαλεί τον κοινωνικό προβληματισμό και πνευματικές αναζητήσεις.

 

Η Τρικυμία, ένα θεατρικό έργο ανοιχτό σε ερμηνείες, που πραγματεύεται το μεταίχμιο μεταξύ υλικού κόσμου και ψευδαίσθησης, θα αποτελέσει μια εμπειρία κοινωνικής αλληλεπίδρασης, φωτίζοντας το μονοπάτι ανάμεσα στην πραγματικότητα, στη φαντασία και στη φαντασίωση που υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. 

 

Στο πρώτο μέρος της παράστασης Μετά την Τρικυμία παίζεται το έργο σε διασκευή από μια ομάδα πέντε ηθοποιών που υποδύονται πολλαπλούς ρόλους και έναν επί σκηνής μουσικό που παράγει πρωτότυπη μουσική σύνθεση. Στο δεύτερο μέρος, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν, με συντονιστή τον σκηνοθέτη της παράστασης, προσωπικές ιστορίες που αναδύθηκαν με αφορμή το θεατρικό έργο, ενώ οι καλλιτέχνες της ομάδας μετατρέπονται σε performers του Playback και αποδίδουν με αυτοσχεδιασμό τις ιστορίες των θεατών. 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Μετά την Τρικυμία» εδώ.

Οδηγός Θεάτρου