Underground

Η εμβληματική ταινία Underground του Εμίρ Κουστουρίτσα, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο Άνοιξη τον Ιανουάριο και στo μυθιστόρημα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

 

Το Underground αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό τη νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

 

Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το Underground μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης. Μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μια ζωντανή ορχήστρα υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, και τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Άγγελου Τριανταφύλλου. 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Underground» εδώ

 

Απλή Μετάβαση

Θέατρο Ακροπόλ

 

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, η Απλή Μετάβαση επιστρέφει στο θέατρο Ακροπόλ. Το σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας απανωτά sold out και εξαιρετικές κριτικές.

 

Η Απλή Μετάβαση είναι το μιούζικαλ μιας ολόκληρης γενιάς που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά συναντάει παντού εμπόδια. Το κείμενο της πρωτότυπης μουσικής παράστασης υπογράφει οΓεράσιμος Ευαγγελάτος και τη μουσική ο Θέμης Καραμουρατίδης. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει και πάλι ο πολυτάλαντος Μίνως Θεοχάρης που με την υψηλή αισθητική του και τη σύγχρονη θεατρική του ματιά έστησε μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση για τους ανθρώπους του σήμερα.

 

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφασή τους.


Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Απλή Μετάβαση» εδώ

Οδηγός Θεάτρου