Τελικά, υπάρχει ζωή μετά τη ζωή; Μια Ελβετή ψυχίατρος που αφιερώνει τη ζωή της σε ετοιμοθάνατους ασθενείς. Μια κοπέλα στη Νέα Ορλεάνη που περιμένει κάποιον στη στέγη, αιωνίως. Ένας αλλόκοτος Βραζιλιάνος που φέρνει γράμματα από το υπερπέραν. Ένας άγγελος εθισμένος στον τζόγο. Μια παρτίδα μπιρίμπας που έμεινε στη μέση.

 

Ένα φωτεινό ον που τα βλέπει όλα. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους ήρωές μας, που οι ιστορίες τους ζωντανεύουν τον Οκτώβριο στο θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.  Η συγγραφέας Νατάσσα Λούππου έγραψε το Η ζωή στο φως, βασιζόμενη σε αληθινά γεγονότα, και σκηνοθετεί την παράσταση μαζί με τη Βασιλική Κουλουμπή. «Aυτή η παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που στιγματίστηκαν από την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου. Σε όλους εκείνους που αναρωτιούνται πού μπορεί να βρίσκεται τώρα ο άνθρωπος που έχασαν αλλά και σε αυτούς που ψάχνουν απαντήσεις στο ερώτημα που διαχρονικά βασανίζει την ανθρωπότητα: “υπάρχει ζωή μετά θάνατον”;

 

Θέατρο 104

 

Πάνω από είκοσι εκατομμύρια επιθανάτιες εμπειρίες έχουν καταγραφεί επισήμως μόνο στην Ευρώπη και τουλάχιστον οι διπλάσιες στην Αμερική. Εκατομμύρια μαρτυρίες ανθρώπων μιλούν για εμφανίσεις νεκρών, επικοινωνίες με την απέναντι πλευρά. Χιλιάδες παιδιά απ’ όλον τον κόσμο έχουν αναμνήσεις από τις προηγούμενες ζωές τους, ενώ μεγάλα πανεπιστήμια και διακεκριμένοι επιστήμονες μελετούν το θέμα της μετά θάνατον ζωής εδώ και δεκαετίες. 

 

Σε κάθε περίπτωση τα συμπεράσματα είναι κοινά. Η συνείδησή μας επιβιώνει και μετά τον σωματικό θάνατο. Τελικά, τι θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας από εδώ; Τα υλικά αγαθά; Toν εγωισμό μας; Την έπαρση; Τα πάθη μας;  Ή μήπως την αγάπη που πήραμε και δώσαμε στη ζωή μας; Αυτό είναι δική μας απόφαση. Εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε τον παράδεισο αλλά και την προσωπική μας κόλαση».

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Η ζωή στο φως» εδώ

Οδηγός Θεάτρου