November

Το November του David Mamet έρχεται στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» από τις 10 Νοεμβρίου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Μία πολιτική σάτιρα που ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις και την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

 

Λευκός Οίκος, μήνας Νοέμβριος, προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Τα εγχειρήματά του διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές, για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό, απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή εκτός εαυτού.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «November» εδώ

 

Το Δεντρόπαιδο

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Φωτ.: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους θα υποδεχθεί τη θεατρική περίοδο 2023-2024 η παιδική-εφηβική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη». Το Δεντρόπαιδο της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ σε σκηνοθεσία Τζένης Κόλλια και Μιχάλη Σιώνα μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, την αξία της φιλίας και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων. 

 

Ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, προσπαθεί να πείσει τον πατέρα του να μην κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή. Πείθει την καλύτερή του φίλη (Σαμ) να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν τη διαμαρτυρία τους. Θα τα καταφέρουν; 

 

Παίζουν: Ηλέκτρα Καζάκου, Αργύρης Λάμπρου, Θανάσης Λανάρης, Αναστασία Μοναστηρίδου, Καλύδημη Μούρτζη, Χρήστος Παπαδόπουλος 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυρ. 12:00 
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

 

Τα 39 σκαλοπάτια

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Φωτ.: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Τα Τριάντα εννέα σκαλοπάτια του Patrick Barlow, μια κατασκοπική κωμωδία, ανεβαίνουν σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, από τις 30 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». 

 

Η διασκευή του Patrick Barlow, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζον Μπιούκαν και στην ταινία που έκανε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1935, προσφέρει στο κοινό μια συναρπαστική κωμική περιπέτεια. Ο Ρίτσαρντ Χάνεϊ, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας, ρομαντισμού και θανατηφόρων μυστικών. 

 

Με πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων που παρουσιάζονται στο κοινό από ένα ταλαντούχο καστ μόλις τεσσάρων ηθοποιών (Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης), η παράσταση προσφέρει μια γρήγορη, απολαυστική θεατρική εμπειρία ανεπανάληπτης σκηνικής δημιουργικότητας.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τα 39 σκαλοπάτια» εδώ

 

Ο Αμπιγιέρ

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Φωτ.: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Ο Αμπιγιέρ του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έρχεται για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» από 21 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στον ρόλο του Σερ, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του πιστού Νόρμαν και η Ναταλία Δραγούμη στον ρόλο της Λαίδης συναντώνται στη σκηνή με τους Δάφνη Λιανάκη, Απόστολο Πελεκάνο, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελο Νεράντζη, Γιώργο Γιατζιτζάκη, Ορφέα Τσαρέκα.

 

Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στα παρασκήνια ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού με τον αμπιγιέρ του και τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου δημιουργεί ένα παιχνίδι μεταξύ εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο Αμπιγιέρ» εδώ

Οδηγός Θεάτρου