Στο σημερινό «Α μπα»: προσοχή κίνδυνος

Στο σημερινό «Α μπα»: προσοχή κίνδυνος Facebook Twitter
93

__________________
1.


Αγαπητή Αμπα,
Πραγματικά με εκπλήσσεις ευχάριστα με τις απαντήσεις που δίνεις γιατι φαίνεται οτι εχεις ένα πραγματικό χάρισμα να διαβάζεις τους ανθρώπους και να δίνεις ορθολογικές απαντήσεις. Πέρα απ ολα αυτά θα ήθελα απλά να δηλώσω τον προβληματισμό μου σε οτι αφορά τους άντρες και γιατι πλέον εχει χαθεί τελείως ο ρομαντισμός μεταξύ άντρα-γυναίκα. Φαίνεται οτι οι άντρες, συνήθως το εκφράζουν στην πολύ αρχή, θέλουν απλά σεξ και αυτό μόνο. Οτιδήποτε περισσότερο δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Αν μεν δεχτείς μια χαρα κάνουν το κέφι τους αν οχι θα βρουν κάποια άλλη που θα ειναι ευχαριστημένη με το σεξ. Και γω διερωτώμαι σεξ θέλω εννοείται αλλά θέλω και συναίσθημα. Τι θα γίνει; Γιατι φοβούνται τόσο πολυ; Και γιατι προκαταβάλουν μια κατάσταση και μας δηλώνουν οτι δεν θέλουν τίποτα περισσότερο; Και που ξέρουν απο την αρχή τι θέλουν, και που ξέρουν η άλλη μεριά τη θελει;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ούτε φοβούνται, ούτε κουταβάκια που δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον καταρράχτη των συναισθημάτων τους είναι, αγαπητή φίλη. Όσο υποτιμητικό και ανούσιο είναι να ακούμε τι θέλουν και δεν θέλουν επιτέλους οι γυναίκες, ακριβώς άλλο τόσο υποτιμητικό και ανούσιο είναι να περιγράφουμε τους άντρες μαζικά σα να μην είναι ο καθένας από αυτούς ξεχωριστός, με τις δικές του ανάγκες, σκέψεις, θεωρίες και φυσικά, ανασφάλειες.


Αυτό που διαφέρει μεταξύ αντρών και γυναικών είναι η σεξουαλική ελευθερία, και αυτό δεν είναι γενετικό, είναι κατασκευασμένο. Τα αγόρια έχουν μεγαλώσει με την παραίνεση να κάνουν πολύ σεξ με πολλές γυναίκες για να είναι άντρες αλλά να μην δείχνουν συναίσθημα, τα κορίτσια με την απαγόρευση και τον φόβο ότι το σεξ δεν είναι για διασκέδαση, είναι παραχώρηση για να κερδίσουν την αγάπη ενός αγοριού. Αυτή τη διδαχή την έχουν ονομάσει ρομαντισμό, και μας έχουν βάλει να είμαστε άντρες και γυναίκες αντίπαλοι και εχθροί, για κάτι που θέλουμε και οι δύο εξίσου: και το σεξ, και το συναίσθημα.


Άσε το τσουβάλιασμα, και μην αντιμετωπίζεις τα αγόρια που σε πλησιάζουν σαν επικίνδυνα όντα που θέλουν να σε ξεγελάσουν. Η επιφύλαξη και η εμμονή σου για «συναίσθημα» σε κάνουν τριπλά ευάλωτη: είναι φανερό τι θέλεις να ακούσεις, και περιμένεις τόσο πολύ να το ακούσεις, που δεν ανοίγεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου και το μυαλό σου για να δεις το πιο σημαντικό από όλα: ρε παιδί μου, σου αρέσει αυτός που έχεις απέναντί σου, ή σπαταλάς τα νιάτα σου προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν πειράζει που έκανες σεξ μαζί του;

__________________
2.


Καλημερα Α,μπα. Πριν απο ενα χρονο αποκτησα το πρωτο μου παιδακι. Ο συζυγος μου εχει ενα παιδι εντεκα χρονων το οποιο μενει μαζι μας. Δεν ειχα και δεν εχω προβλημα με το παιδι. Το θεμα μου ειναι οτι απο τοτε που γεννησα, εχουμε απομακρυνθει με τον αντρα μου. Το παιδι ειναι σε ηλικια που ακομα εξαρταται απο τον πατερα του. Ως ποτε, αραγε; Ο αντρας μου το πηγαινοφερνει στις δραστηριοτητες του, βολτες, να ασχοληθει με το διαβασμα του, κ.α. Εγω, απο την αλλη, ασχολουμαι με το μωρο και το σπιτι (και ο αντρας μου βοηθαει οσο μπορει). Απλα, δεν εχουμε χρονο για εμας τους δυο και οποτε βρουμε ειμαστε κουρασμενοι. Δουλευουμε και οι δυο. Τις ωρες που ειμαστε στη δουλεια κρατανε τα παιδια οι γιαγιαδες τους. Μηπως ο γαμος μας πηρε την κατω βολτα; Δεν βλεπω φως.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

«Δεν είχες και δεν έχεις πρόβλημα με το παιδί;»


Το «παιδί» δεν είναι μια βόμβα που έφερε ο άντρας σου στη ζωή σας. Το «παιδί» είναι ένας άνθρωπος έντεκα χρονών για το οποίο είναι υπεύθυνος ο άντρας σου ΚΙ ΕΣΥ. Δεν είναι το παιδί ΤΟΥ και το μωρό ΣΑΣ. Είσαστε οικογένεια. Όπως πρέπει να ασχολείσαι με την ψυχολογική ασφάλεια του μωρού, ακριβώς έτσι πρέπει να ασχολείσαι και με την ψυχολογική ασφάλεια του «παιδιού». Χωρίσατε τα παιδιά. Δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτή η ανωμαλία, και δεν λέω ότι είναι αποκλειστικά δική σου η ευθύνη, αλλά εσύ έστειλες την ερώτηση, όχι ο άντρας σου. Ο γάμος είναι συμμαχία σε όλα τα επίπεδα. Η ζωή του άντρα σου είναι και δική σου ζωή, αυτό σημαίνει ότι το παιδί του άντρα σου είναι πλέον ως ένα σημαντικό και ουσιαστικό σημείο, και δικό σου παιδί. Το παιδί αυτό εξαρτάται ακόμα και από τον πατέρα του, ΚΑΙ από σένα. Είσαι απούσα στη ζωή του, και αυτό σε απομακρύνει από τον άντρα σου. Η ερχομός του μωρού σου έδωσε άλλοθι για να απομακρυνθείς κι άλλο από το παιδί του, προσπαθώντας να τον κάνεις να απομακρυνθεί από την προηγούμενη του ζωή και να δείξει ότι η τωρινή του είναι πιο σημαντική. Είναι πολύ λάθος αυτό που προσπαθείς να καταφέρεις, και η προσπάθεια σου διαβάλει την ενότητα στο σπίτι σου. Εναντίον σου δουλεύεις.

__________________
3.

Αγαπητή Α μπα,
η δικιά μου ιστορία είναι αρκετά απλή και συνάμα τόσο μπερδεμένη. Είμαι εδώ και 3 χρόνια με ένα παιδί με μικρή απόσταση στη σχέση μας που όμως δεν είναι πρόβλημα, αφού έχει αμάξι και βλεπόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Περνάμε τέλεια όσο είμαστε μαζί, δεν μαλώνουμε και θέλουμε ο ένας τον άλλο όπως στην αρχή. Εγώ είμαι 23 χρονών με δουλειά, τελειώνω φέτος με τη σχολή μου, έχω αρκετά καλή οικονομική κατάσταση και γενικά θα έλεγα πως είμαι ικανοποιημένη από την ζωή μου. Αυτός πάλι, είναι 27 , δεν έχει τελειώσει τη σχολή του, δουλεύει περιστασιακά ίσα ίσα τα βασικά έξοδα, μένει με τους γονείς του και παίζει πόκερ οπού εκεί χάνει και αρκετά λεφτά με αποτέλεσμα να χρωστάει. Πολλές φορές προσπάθησε να το κόψει και ξαναγύρισε ακόμη χειρότερα πίσω σε αυτό. Άρχισε να έχει αυτοκτονικές τάσεις και αυτό να επηρεάζει τη σχέση μας αφού πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό του και δεν μου μιλάει. Χθες μου είπε να χωρίσουμε επειδή νιώθει οτι με κρατάει πίσω και δεν μου προσφέρει αυτά που θα ήθελε. Του είπα οτι μου προσφέρει πράγματα αλλά επέμενε οτι φεύγει για το καλό μου. Σήμερα μου έστειλε ένα κατεβατό μήνυμα που έλεγε οτι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα και οτι θέλει να παλέψει για εμάς και για όλα του τα προβλήματα. Τι πιστεύεις οτι πρέπει να κάνω;
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου , έγραψα λεπτομέρειες για να καταλάβεις όσο το δυνατόν καλύτερα το θέμα μου.
-Ελευθερία


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τα προβλήματα που έχει αυτό το παιδί πρέπει να τα λύσει μόνο του κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτά. Μπορείς να συμπαρασταθείς, μπορείς να τον καθοδηγήσεις ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για να τα λύσει – μόνος του- και αν δεις ότι κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα εκεί, μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι αν θέλεις να είσαι μαζί του ή όχι.


Το ότι περνάτε καλά και δεν μαλώνετε θα ήταν γλυκούλικο αν μιλούσες για τη γάτα σου. Είναι απολύτως ελάχιστες προϋποθέσεις για συναισθηματική σχέση. Χρειάζονται πολλά ακόμα για να βάλεις κάποιον στη ζωή σου και να επενδύεις χρόνο και ενέργεια. Είσαι με κάποιον που έχει εθισμό στον τζόγο και αυτοκτονικές τάσεις (ιδεασμό;). Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται ειδικό και δεν είναι για τα δόντια σου. Αν θέλεις το καλό του, πρέπει να τον βοηθήσεις να βοηθήσει τον εαυτό του. Αν δεν βοηθήσει τον εαυτό του δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν άλλον, και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για σένα.


Ενημέρωσε τους γονείς του για τις σκέψεις σχετικά με την αυτοκτονία, πες του ότι πρέπει να πάει σε ψυχίατρο κατεπειγόντως για να αντιμετωπίσει ό,τι αντιμετωπίζει. Βρες έναν ψυχίατρο, κλείσε ραντεβού, πήγαινε μαζί του στο πρώτο. Δώσε στον εαυτό σου ένα χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσει τι έγινε, και μετά με προσοχή κρίνε αν ο φίλος σου κάνει ειλικρινή προσπάθεια να παλέψει για τα προβλήματα του.

__________________
4.


Αγαπητή μου Α Μπα,
έχω διαβάσει στο παρελθόν ότι δεν είσαι ψυχολόγος και ότι δεν έχεις κάνει ψυχοθεραπεία.
Προσωπικά πιστεύω ότι σαφώς και είσαι ψυχολόγος, σε περίπτωση όμως που δεν είσαι, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ?
Θεωρείς ότι νομιμοποιείσαι να γράφεις αυτά που γράφεις; Μήπως αυτά που γράφεις, από χέρι μη ψυχολόγου, είναι κάπως επικίνδυνα; Τά χεις σκεφτεί όλα αυτά; Γιατί ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα, ο καθένας ξέρει καλά μόνο τις δουλειές των άλλων και ποτέ τη δική του.
Φιλικά, Ελένη.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όταν συζητάς προβλήματα με τους φίλους σου και σου λένε τη γνώμη τους, μετά τους κάνεις μήνυση επειδή δεν είναι ψυχολόγοι; Δεν είμαι ψυχολόγος, και δεν χρειάζεται να είμαι ψυχολόγος, επειδή δεν κάνω τη δουλειά ψυχολόγου, ούτε ισχυρίζομαι ότι την κάνω.


Ναι, είναι απολύτως νόμιμο να γράφει κανείς την αποψάρα του δημόσια. Και για μένα, και για σένα.

 

(Το καλύτερο είναι ότι πιστεύεις ότι είμαι ψυχολόγος, αλλά το κρύβω.)


__________________
5.

Λενάκι, ποιά είναι η άποψή σου για το εξής:
Είναι καλύτερα να έχουμε λιγότερα ρούχα μα καλύτερη ποιότητα ή περισσότερα για να αλλάζουμε μα πιό φθηνά;
Εσύ κρατάς τα παλιά σου ρούχα αν είναι σε καλή κατάσταση για να τα ξαναφορέσεις κάποια στιγμή στο μέλλον;
Εγώ είμαι μαζώχτρα, θέλω να κρατάω όλα τα παλία μου ρούχα (πχ παντελόνια καμπάνες, φορέματα με βολάν, ασύμετρες φούστες) γιατί πιστεύω ότι κάποτε θα γυρίσουν στη μόδα. Επίσης μου αρέσει να παίρνω μπλουζακια κ αξεσουάρ των 3ευρώ για να ανανεώνω λίγο με φτηνό τρόπο τη γκαρνταρόμπα μου. Ο άντρας μου μου τη λέει για αυτό και υποστηρίζει ότι καλύτερα να έχω 3-4 κλασικά παντελόνια καλής ποιότητας παρά 15 που μετά από 5-6 πλυσίματα φθείρονται λόγω κακής ποιότητας.. με το που βγάζει ένα κομπάκι η μια κλωστή η μπλούζα μου μου λέει να τη δώσω.. εσύ ποιός πιστεύεις είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης μιας σωστής ντουλάπας για Mid-30s γυναίκες;
Ευχαριστώ, αγαπώ τη στήλη σου, είναι η ευχάριστη στιγμή της ημέρας με καφεδάκι και αργή απολαυστική ανάγνωση ερωτήσεων και κυρίως απαντήσεων.. μακάρι να μπορούσα να έρθω ΝΥ να σε βρώ σε κάποιο από τα πάρκα που ανεβάζεις στο Instagram να σε κεράσω καφέ να τα πούμε... τι ωραία που θα ήταν.. σε φιλώ..


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πιστεύω ότι είμαστε αφελείς αν πιστεύουμε στα αλήθεια ότι κάτι επανέρχεται στη μόδα στην ακριβώς ίδια μορφή που είχε η μόδα δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια πριν. Η βιομηχανία της μόδας είναι πολύ πιο πανούργα από μας. Ο στόχος της είναι να έχει κέρδη. Αν επέστρεφαν οι μόδες αυτούσιες, θα είχε πεθάνει προ πολλού η βιομηχανία. Οι μόδες επιστρέφουν περίπου όπως παλιά, ποτέ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Οι καμπάνες δεν είναι τόσο καμπάνες. Οι βάτες δεν είναι τόσο βάτες. Τα παλιά ρούχα συνήθως φαίνεται ότι είναι παλιά, γιατί τα υφάσματα, τα χρώματα και τα πατρόν αλλάζουν πολύ. Αυτά που δεν φαίνονται παλιά είναι τα πιο ουδέτερα από όλα (αυτά που λέμε κλασικά) και αυτά που δεν έχουν ουσιαστικά φορεθεί. Όσο καλής ποιότητας και να είναι ένα ρούχο, για να επιβιώσει, πρέπει να μην φορεθεί. Πραγματικά αθάνατα ρούχα δεν υπάρχουν. Αυτά είναι επίσης ψέματα της βιομηχανίας για να αγοράζουμε εξωφρενικά ακριβά ρούχα και να ξεγελιόμαστε με τη θεωρία της «επένδυσης».


Είμαι υπέρ των φτηνών αξεσουάρ και φτηνών ρούχων ενίοτε, για λόγους ανανέωσης. Είμαι υπέρ των λίγων και καλών βασικών κομματιών (ένα παλτό, μια τσάντα, ένα καλό άσπρο πουκάμισο, ένα καλό μάλλινο πουλόβερ). Είμαι πολύ κατά της τεράστιας ντουλάπας με τα πολλά παλιά ρούχα. Σκονίζονται, χαλάνε, ξεχνιούνται, και δημιουργούν ψευδαίσθηση αφθονίας που δεν υπάρχει. Μου φαίνεται καλύτερο να έχεις λίγα, να τα βλέπεις όλα με μια ματιά, αλλά να τα φοράς όλα και να ξέρεις κάθε φορά τι σου λείπει, ώστε να μπορείς να συμπληρώνεις στις εκπτώσεις.


__________________
6.

Αγαπημένη μου Α, μπα,

Για να ελαφρύνουμε την κουβέντα, τι γνώμη έχεις για το πολύκροτο διαζύγιο Μπραντ-Αντζελίνα; Είναι ο Μπραντ στην πραγματικότητα ο Dude και η Ατζελίνα επικίνδυνη σκύλα; Οι κινήσεις ήταν άραγε προμελετημένες ή απλά τα μίντια έστησαν χορό; Και πάνω απ' όλα, πρώτα απ' όλα η δημοσιότητα ή τα παιδιά; Θα μου πεις τι μας νοιάζει, αλλά νομίζω ότι το όλο θέμα αποτελεί θησαυρό για πολυεπίπεδη ανάλυση


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για ανάλυση του εαυτού μας, ίσως. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας κάνει τις δικές του προβολές και αποφασίζει ανάλογα με τις εμπειρίες του. Χρησιμοποιεί τους διάσημους για να ξαναζήσει ή για να αποφύγει να ξαναζήσει κάτι που νιώθει ότι έχει κοινό με την ιστορία. Είναι σύμβολα, δεν είναι άνθρωποι. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να ξέρει κανείς. Σε επίπεδα τέτοιου πλούτου και διασημότητας δεν ισχύουν οι κανόνες που ξέρουμε εμείς. Ακόμη και η προσπάθεια ανάλυσης μου φαίνεται πάρα πολύ μάταιη. Αγνοούμε πολύ θεμελιώδη δεδομένα (που για τους συμμετέχοντες είναι αυτονόητα).

_________________
7.


Α μπα μου, ξέρω ότι θα το δεις μετά από καιρό, εύχομαι όμως να μην είναι αργά. Είμαι 25 χρόνων και δουλεύω σε μια σχολή χορού. Εδώ και δύο μήνες έχουμε έναν καινούριο μαθητή, ετών 42, ο οποίος με έχει προβληματίσει πολύ. Στην αρχή ήταν πολύ σοβαρός και απόμακρος, μετά τον πρώτο μήνα που άρχισε να νιώθει πιο άνετα άρχισε να μου μιλάει λίγο παραπάνω, τίποτα παρεξηγήσιμο. Μια μέρα πριν το μάθημα, χωρίς να δώσω αφορμή, άρχισε να μου εξηγεί γιατί οι περισσότερες γυναίκες είναι μπάζα (δικά του λόγια), να μου λέει για τις σχέσεις που έχει κάνει, και γενικά αναφέρθηκε εκτεταμένα και με λεπτομέρειες στο ερωτικό του παρελθόν, με τρόπο χυδαίο σε πολλά σημεία-μέχρι και ποια studio της Αθήνας προτιμά μου ανέφερε, αφού είπε ότι όταν πληρώνεις εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Να σημειώσω πως ειπε ότι ενας αντρας της ηλικιας του που μπλεκει με 20χρονες είναι άρρωστος. Δεν έδωσα σημασία, άλλος ένας πυροβολημένος που πρέπει να έχω στον πάγο. Από τις επόμενες μέρες όμως, άρχισε να δείχνει έντονο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου. Να μου λέει πόσο όμορφη είμαι, πόσο καλή, πόσο έξυπνη, κλπ κλπ. Άρχισε να πιανει κουβέντα με την παρέα μου και να με γυροφέρνει συνέχεια. Επίσης, άρχισε να μου λέει πράγματα επι τούτου για να με σοκάρει και να με προκαλεί να αντιδράσω. Στην αρχή, εγώ του απαντούσα, προσπαθώντας να του δείξω ότι δεν είμαι χαζή και ότι δεν έχω πρόβλημα να τον βάλω στη θέση του, μπας και σταματήσει, αλλά μετά κατάλαβα ότι του άρεσε. Ήθελε δηλαδή να του την πω, να τον προσβάλλω, χαιρόταν και γελούσε μόνος του, οπότε κ εγώ άλλαξα τακτική και απομακρύνθηκα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτός πτοήθηκε και σταμάτησε να με τσιγκλάει. Στο τελευταίο μάθημα, λοιπόν, χόρευα με κάποιον άλλον μαθητή και ο «ετών 42» δεν χόρευε, παρακολουθούσε. Μετά το τέλος του μαθήματος ήρθε μια κυρία, μεγαλύτερη γύρω στα 50, και μου είπε ότι ο «ετών 42» με κοίταγε συνεχώς και πως φαινόταν πάρα πολύ εκνευρισμένος όσο χόρευα και ότι περπατούσε πάνω κάτω. Βγαίνοντας λοιπόν από την αίθουσα του μαθήματος, έρχεται από πίσω μου, με πιάνει από τον αυχένα και μου λέει «με πρόδωσες στο προηγούμενο μάθημα». Απολύτως σοβαρά. Εγώ είπα απλώς «ελα, βλακείες» κ έφυγα. Έχω τρομάξει με αυτή του τη συμπεριφορά, δεν ξέρω πού θα μπορούσε να οδηγήσει και δεν ξέρω
τι να κάνω. Φοβάμαι να του κόψω και την καλημέρα μην γίνει επιθετικός. Βοήθεια !

-ψιλοτρομοκρατημένη


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κι εγώ τρομοκρατήθηκα. Πάρ'το στα σοβαρά, στα πάρα πολύ σοβαρά, προστάτεψε τον εαυτό σου με κάθε μέσο. Το πρώτο – και το τελευταίο - που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι να μην τον ξαναδείς ποτέ, και να μην σε ξαναδεί ποτέ. Λες ότι δουλεύεις σε σχολή χορού, άρα δεν είναι δική σου. Πες στους ιδιοκτήτες τι συμβαίνει, ότι τίθεται θέμα ασφάλειας, και εύχομαι να καταλάβουν πόσο σοβαρό θέμα είναι και να τον απομακρύνουν από μαθητή. Ελπίζω να μην ξέρει τίποτα για σένα (πού μένεις, τηλέφωνο) και να ξέρεις εσύ τα πάντα γι'αυτόν, γιατί θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις δικηγόρο σε περίπτωση που προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σου εκτός μαθήματος. Κάνε ό,τι μπορείς να κάνεις, γιατί η μια πιθανότητα που υπάρχει να είναι πραγματικά επικίνδυνος είναι αρκετή. Έχει όλα τα προειδοποιητικά σημάδια. Μην προσπαθήσεις να εκλογικεύσεις την κατάσταση, είναι υπαρκτό και πραγματικό πρόβλημα. Αν η σχολή δεν το πάρει στα σοβαρά, φύγε από τη σχολή. Αυτά κατέβασε το κεφάλι μου. Αγαπητοί αναγνώστες, αν ξέρετε τι μπορεί να γίνει με το νόμο ή με την αστυνομία (υποψιάζομαι όχι πολλά πράγματα), πείτε μας στα σχόλια.

93

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1 Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτούς που δηλώνουν ότι θέλουν μόνο σεξ. Αρκεί να είναι πολύ καλοί σ'αυτό. Αλλιώς, ισχύει αυτό που έλεγαν και οι παλαιότεροι "Θα πηδηχτούμε που θα πηδηχτούμε ας βάλουνε και λίγο αίσθημα"
Άραγε αυτές που λένε οτι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ και αυτοί που λένε οτι οι γυνάικες όλες έιναι π*^&*σ και κοιτάνε μόνο τα λεφτά και την πάρτη τους, έχουν αναρωτηθέι γιατί γίνεται αυτό? Δεν αντιλέγω οτι όντως μπορεί να γνωρίζουν μόνο τέτοιους ανθρώπους παρότι φάινεται σαν παραβίαση αρχής ΛενΦου. Αν κινέισαι σε συγκεκριμένους χώρους και έχεις γνωρίζεις ανθρώπους με συγκεκριμένο τρόπο και έχεις συγκεκριμένα κριτήρια, λογικό δεν έιναι να πε΄φτεις σε παρόμοιους ανθρώπους? Αν π.χ. τα κριτήριά σου έιναι όμορφος, τρέντυ, χαβαλετζής και να του αρέσουν τα μπουζούκια και πηγαίνεις στα μπουζούκια να γνωρίσεις τέτοιου στύλ ανθρώπους, λογικό δεν έιναι να πε΄φτεις σε ένα σσυγκεκριμένο πρότυπο? Αν άλλαζες τα κριτήριά σου και έλεγες, πνευματώδης, σοβαρός και κοσμογυρισμένος που του αρέσει η αστρονομία, μήπως ξέφευγες λίγο απο το μοτίβο? Χωρίς βέβαι να αποκλείω το οτι ένας τέτοιος άνθρωπος πρέπει ντε και καλά να έχει μόνο σοβαρούς και συναισθηματικούς σκοπούς. Αν δεν σπάσουμε το μοτίβο της συμπεριφοράς μας δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά πράγματα στη ζωή μας. Ας κοιτάξουμε τι λάθος επιλογές κάνουμε εμείς και δεν μας αρέσουν και μετά θα έρθουν και διαφορετικοί άνθρωποι στη ζωή μας που ίσως να μας ταιριάζουν.
Βέβαια η ευχολογία δεν μας εμφανίζει ως λαγούς από μαγικό καπέλο τους ανθρώπους που θα θέλαμε.Υπάρχουν περίοδοι που για διάφορους λόγους,δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί στον κύκλο των ανθρώπων που θα ήθελε,δουλειά,ασθένεια,αναγκαστική παραμονή σε τόπο κτλ.Γενικά πάντως συμφωνώ μ αυτό που έγραψες.
ναι αλλα δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις που έιναι οι εξαιρέσεις και ίσως οι γνωριμίες δεν έιναι πάντα η προτεραιότητά σου. Πιστέυω πάντα μπορέις να ανταλάξεις τα μπουζούκια και να πας σε μια μουσική σκηνή, μπορέις να αλλάξεις τον καφέ στο ίδιο μέρος κάθε βράδυ με μαθήματα ζαχαροπλαστικής, μπορέις να αλλάξεις τισ διακοπέ ςστο ίδιο νησί με την ίδια παρέα με ένα μακρυν΄ταξίδι ακόμη και μόνος/η. Το θέμα έιναι να εντοπίσιες ποιος έισαι και τι θέλεις και μετά να σκεφτείς που θα το βρέις.
#7: Πρωτα της λεει οσοι της ηλικιας του τα φτιαχνουν με 20χρονες ειναι αρρωστοι και μετα της την πεφτει. Περαν του οτι ο κυριος εχει διαμορφωσει λαθος εικονα για τις γυναικες ειναι και γλιτσας με την κοπελα που θελει να κανει την δουλεια της. Να παρεις τα μετρα σου,οπως ειπε και η Αμπα. Δεν του χρωστας τιποτα.
#2: " Εγω, απο την αλλη, ασχολουμαι με το μωρο και το σπιτι (και ο αντρας μου βοηθαει οσο μπορει)." To μωρο το κανατε μαζι, οχι μονη σου.Ο αντρας σου πρεπει να συμμετεχειπολυ περισσοτερο, οπως και συ βεβαια με το αλλο παιδακι. Οπως ειπε η Αμπα ειστε οικογενεια. Μην προσπαθεις να παραπαιρνεις ευθυνες. Μοιρασου τις με τον συντροφο σου.
Δεν νομίζω ότι παραπαίρνει ευθύνες. Ο σύζυγος προφανώς δουλεύει βοηθάει με το μωρό όσο μπορεί (ενδεχομένως όσο το επιτρέπει το ωράριό του) και μεγαλώνει και το μεγαλύτερο παιδί του.Η εξομολογούμενη προφανώς και είναι σε άδεια μητρότητας οπότε έχει περισσότερο χρόνο να ασχολείται με το μωρό.Λυπάμαι πάντως που αποφάσισε να κάνει οικογένεια με κάποιον που δεν τον αποδέχεται πλήρως (από τη στιγμή που δεν αποδέχεται το παιδί του, δεν αποδέχεται ούτε αυτόν).
Δεν νομιζω οτι δεν αποδεχεται το παιδι του συζυγου.Ειναι και νεα μαμα και μαλλον τις εχουν ερθει δυσκολα ολα μαζι.Εννοω οτι και ο μπαμπας του μωρου να βοηθαει εξισου οσο βοηθαει και αυτη,να μην αλλαζει μια πανα στο τοσο και μετα τελος.
#3 Πιθανών να μην μπορεί χωρίς εσένα,αλλά είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που δεν μπορεί χωρίς εσένα.Αυτό λέει κάτι;Πώς το σκέφτηκες εσύ δεν καταλαβαίνω.Δεν σπουδάζει ουσιαστικά,δεν έχει χρήματα, πτυχίο,σπίτι.Τι απαιτήσεις έχεις απο την ζωή σου;Ο φίλος σου χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας. Βαθμηδόν πάρε αποστάσεις.
#2Να προσθέσω και κάτι άλλο γιατί θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Διαφωνώ με την Λένα στο εξής: είναι ευθύνη και των δυο το παιδί του άντρα της. Είναι προφανές αυτό μιας και ζουν όλοι μαζί και ναι, αποτελούν οικογένεια. Όμως, είναι μικτή οικογένεια. Η κοπέλα που έστειλε την ερώτηση δεν μπορεί, δεν νιώθει και δεν είναι μαμα του, ούτε μπορεί να συμπεριφέρεται ως τέτοια. Είναι η μητριά του και ο ρόλος της σταματάει σε ένα όριο που αφορά το σπίτι, τη συμβίωση κτλ.Είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε αυτό και η ιδοα πολλές φορές που θέλω να το παίξω Μαμα στον γιο του άντρα μου, δεν λέω τίποτα γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και το παιδί αυτό το ξέρει και πιθανότατα θα πατήσει σε αυτό για να αντικρούσει ο,τι και να του πω. Αντίθετα, μπορείς κάλλιστα να μιλήσεις στον σύζυγο για την γνώμη σου ώριμα και με επιχειρήματα, ώστε να το περάσει εκείνος στο παιδί αν και εφόσον συμφωνεί και θέλει να το κάνει.
Τα έχουμε ξαναπεί πολλάκις αυτά εδω στο αμπα. Οι τίτλοι και οι ταμπέλες εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.Η Μαμα είναι μια. Η καινούργια γυναίκα του μπαμπά είναι η μητριά και όχι η Μαμα. Δεν εννόησα ότι δεν υπάρχει αγάπη, φροντίδα, βοήθεια στο διάβασμα, βόλτες, σινεμά, μαγείρεμα, πλύσιμο κτλ..Αλλά παρά πολλά πράγματα σχετικά με την πειθαρχία ΔΕΝ μπορεί να τα "πιάσει" μια μητριά. Όσες γυναίκες είναι σε αυτή την θέση καταλαβαίνουν τι εννοώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζομαι την διάθεση της ερωτωσας για ξεφόρτωμα" του παιδιού του άντρα της..
Σοφία,επιμένεις όμως στο μητριά,το οποίο,προσωπικά μου ηχεί λίγο τραχύ στο αυτί.Μαμά είναι και γονιός είναι όποιος φροντίζει ένα παιδί.Σκέψου τι θα συνέβαινε αν όσοι υιοθετούσαν παιδιά είχαν αυτήν την αντίληψη,περί μαμάς και μητριάς,όπως τίθεται εδώ.Το να αναλάβει κάποιος ένα παιδί το οποίο ουσιαστικά δεν επέλεξε ,δεν ξέρω αν είναι τόσο δύσκολο. Το παιδάκι όμως δεν φταίει. Ήδη με το διαζύγιο θα είναι επιβαρυμένο ψυχολογικά. Δεν περισσεύει λίγη αγάπη και γι αυτό;
το οριο υπαρχει στα δικαιωματα που εχει στο παιδι.οριο στην αγαπη δεν υπαρχει, ουτε το ποσο το θεωρει οικογενεια της και οχι προβλημα.οριο στο ποσα του καταλογιζει, υπαρχει...
#2 Ως πότε θα έχει ανάγκη το παιδί τον πατέρα του;Ποιο παιδί εννοείς; Το μωρό ή το 11χρονο;Και τα δύο θα τον έχουν ανάγκη για πάντα. Παιδιά του είναι.Ποιος θα πηγαινοφερνει το 11χρονο στις δραστηριότητες ,ποιος θα το διαβάζει,ποιος θα ασχολείται;Εσύ διατειθεσαι;Πνίγεσαι με το μωρό, δουλεύεις και έχεις αναλάβει και το σπίτι.Το άλλο παιδί δεν θέλει φροντίδα,στοργή και αγάπη;Εύκολα πέρασε με το διαζύγιο των γονιών του;Ρωτάω ,δεν γνωρίζω.Πώς το σκέφτηκες όταν παντρευτηκατε με τον συγκεκριμένο;Είχε ήδη παιδί ο άνθρωπος.Κατανοώ ότι ζοριζεσαι πολύ με μωρό,δουλειά,σπίτι και δεύτερο παιδί στο σπίτι,αλλά το ότι δεν έχεις πρόβλημα με το 11χρονο δεν λύνει σε κανένα τίποτα.Ούτε στο σύζυγο,ούτε στο παιδί,ούτε και σ εσένα βέβαια.Η ανοχή και η καλοπροαίρετη ουδετερότητα δεν καλύπτει κανέναν εν προκειμένω.Αν νιώθεις ότι ο σύζυγος ασχολείται πολύ με το παιδί του για να αποδρά από την τρέχουσα πραγματικότητά σας, είναι άλλο ζήτημα,κατ εμέ,πολύ σοβαρό.Σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά με τις επιλογές του.Ελπίζω να μην εννοείς αυτό.Κατά τα λοιπά, οι συνθέτες καταστάσεις ,απαιτούν περισσότερο χρόνο για να ρολαρουν. Να αφήσεις αυτό το περιθώριο σε όλους σας.Και σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι είσαι κακή μάνα για το 11χρονο.Για να είμαι ειλικρινής,θα σε χαρακτήριζα ,ενδεχομένως εσφαλμένα και ζητάω συγγνώμη προκαταβολικά,βολική συγκάτοικο. Οι ερωτικές σας σχέσεις θα επανέλθουν με τον σύζυγο,μόλις αποφασίσεις ότι είστε τέσσερεις στο σπίτι κι όχι δύο.Είναι βασικό αυτό να το επεξεργαστείς.Και είναι δικαίωμά σου να διεκδικήσεις αυτές τις σχέσεις,απλά ,πλέον θα λειτουργήσετε σε άλλα πλαίσια. Περίσκεψη,υπομονή και ψυχραιμία!
#2Αγαπητή φίλη,Πριν ένα χρόνο έκανα το πρώτο μου μωράκι. Ο άντρας μου έχει άλλο ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο 13 χρόνων. Υπάρχουν δυο πολύ σοβαροί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν για να κρίνεις σε πρώτη φάση την κατάσταση αντικειμενικά και να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, σε δεύτερη φαση.Πρώτον, ένα καινούριο παιδί διαταράσσει τόσο πολύ τις ισορροπίες και είναι τόσο δύσκολη η ζωή της οικογένειας μέχρι να προσαρμοστεί, που σίγουρα κάποια πράγματα θα διαστρέυλωνομται αυτό μυαλό σου. Προτείνω να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για προσαρμογή στο νέο δύσκολο έργο σου και φυσικά, χρόνο σε ένα παιδί στην προεφηβεια που (αναλόγως και με το φύλο του και το φύλο του παιδιού που ήρθε-πιο δύσκολο αν είναι ίδιο φύλο) έχει να αντιμετωπίσει τη ζήλεια και την ανασφάλεια ότι ο μπαμπάς τώρα δεν έχει μόνο εκείνο.Σε δεύτερη φάση, κάτι που ζω στο πετσί μου είναι το γεγονός ότι η δημιουργία οικογένειας όταν υπάρχει ήδη παιδί από πρώτο γάμο είναι άθλημα για πολύ λίγους. Είναι δύσκολο, θέλει πολλή πολλή ωριμότητα, θέλει συνέχεια να μπαίνεις στην θέση του άντρα σου, και στη θέση του παιδιού του, ενσυναίσθηση δηλαδή. Θέλει στήριξη και κατανόηση. Ξέρω, ακούγομαι σαν τη γιαγιά μου που μιλάει στα εγγόνια της με γενικότητες, αλλά προσωπικά τα έχω εφαρμόσει όλα αυτά με τον σύζυγο μου και το πράγμα πάει πολύ καλά, παρά τις πολλές πολλές δυσκολίες. Δεν έχει την επιμέλεια όπως στην περίπτωση σου, αλλά αυτό του αφαιρεί ένα σταθερό μηνιαίο ποσό (που δεν πηγαίνει πάντα εκεί που πρέπει από την μεριά της μαμάς) και επίσης τον έλεγχο που θα ήθελε στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού του. Όποτε, σκέψου και τα θετικά του να μένει μαζί σας.Τέλος, μιλά στον άντρα σου, πες του ειλικρινά τις φοβίες σου και τα άγχη σου. Μην κλείνεσαι και μην κανείς μούτρα χωρίς να εξηγείς τίποτα. Υ.Γ. Αν υπάρχει ενδεχόμενο επιλοχειου κατάθλιψης πρέπει να στραφείς άλλου για να ξεκαθαρίζεις αυτό και μετά να δεις τα υπόλοιπα στην πραγματική τους διάσταση.
Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν εμφανίζεται ένα χρόνο μετά τον τοκετό. Αν είχε,θα είχε άλλα συμπτώματα και δεν θα ρώταγε μέχρι πότε θα έχει ανάγκη τον άντρα της,(γιατί έτσι το βλέπει)το καημένο το παιδάκι.
Δεν αναφέρω κάπου ότι εμφανίστηκε τώρα η επιλόχειος. Αν την απέκτησε όμως όταν γέννησε (πολλές εμφανίζουμε και κατά την εγκυμοσύνη) και δεν την αντιμετώπισε αποτελεσματικά, προφανέστατα πολλά πράγματα τα βλέπει με λάθος οπτική και οι ανασφάλειες και φοβίες της είναι σαφώς μεγεθυμένες με τις αντίστοιχες αρνητικές σκέψεις.Δεν ξέρουμε τι άλλα συμπτώματα έχει γιατί δεν μας τα αναφέρει και δεν ξέρουμε σε τι συναισθηματική κατάσταση ήταν όταν έγραφε αυτή την φράση με την οποία και η ίδια διαφωνώ κάθετα. Στο overall του όμως, η ουσία δεν είναι αυτό, αλλά το πώς θα καταφέρει η κοπέλα αυτή να κατανοήσει ότι αυτή είναι η οικογένεια της και θα πρέπει να κάνει το καλύτερο που μπορεί με αυτά τα δεδομένα που δεν θα αλλάξουν ποτέ.
Ρε παιδιά, έχετε σκεφτεί ότι οι ψυχολόγοι/ψυχοθεραπευτές έχουν δουλειές/γραφεία/ασθενείς, γιατί ντε και καλά πρέπει να απαντούν σε μια ιντερνετική στήλη; επίσης αν η Λένα ήταν ψυχολόγος προφανώς και αυτή η στήλη θα ερχόταν σε σύγκρουση με τον κώδικα δεοντολογίας της δουλειάς και θα ήταν η ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε εκδοχή του επαγγέλματος.
Αγαπητό #2Πολύ με στεναχώρησες&είναι κρίμα.Ίσως να έχω μια παραπάνω ευαισθησία με το θέμα επειδή&εγώ έγινα πρόσφατα μαμά.Όταν απαοφάσισες να παντρευτεις τον αντρα σου,το γνώριζες οτι έχει ένα παιδάκι 11 ετών&οτι θα ζούςε μαζί σας.Και όταν έμεινες έγκυος,το ήξερες οτι αυτό το παιδάκι θα ζούσε ακόμα μαζί σας.Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η passive-agressive συμπεριφορά απέναντί του.Είναι ένα ΠΑΙΔΙ,που έχει ανάγκη τη συμπαράσταση,την προσοχή&τη φροντίδα σου.Πολλώ δε μάλλον που είναι το παιδί του άντρα σου.Είτε σου αρέσει είτε όχι είναι εκεί για να μείνει.Κι εκτος&αν είναι το παιδί από τον Αντίχρηστο(την ταινία),εισαι,οπως πολύ σωστά σου επισήμανε&η Λένα,λίγο ως πολύ υπευθυνη&εσύ γι'αυτό.Άρα είσαι έστω&στο λιγο που σου αναλογεί,μητερα του ή αν δε σου αρέςει αυτό,μια κοντινή θεια.Ξεκίνα λοιπόν να φερεσαι αναλόγως.Και να θυμάσαι&το αλλο:θα ήθελες εσύ αν αντιστραφούν οι ρόλοι,το δικό σου το μωρό να υφιστατο αυτή τη συμπεριφορά?Food for thought φίλη μου....
#4.Ώστε ψυχολόγος λοιπόν...Και μας λέει τι ρούχα να διαλέξουμε.Κάνει σχόλια και για τη showbiz.Χτες έγραφε και κάτι ύποπτα για τις κομμώτριες.Για ποια σκοτεινά συμφέροντα δουλεύεις,Λένα Φουτσιτζή;Σε ποια επικίνδυνα μονοπάτια θέλεις να μας οδηγήσεις;Καμιά συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον κόσμο;Ίχνος συνείδησης;Αν δεν αντιλαμβάνεται κάποιος τι είναι αυτή η στήλη,δε φταίει η Λένα.
2.λες οτι δεν εχεις προβλημα με το παιδι,αλλα μονο αυτο δεν φαινεται.ειναι 11 και σου κανει εντυπωση που ο πατερας του ασχολειται μαζι του και τον παει στις δραστηριοτητες του,πως να παει δηλαδη 11 χρονων παιδι? με το μηχανακι η να παρει το μετρο? και αυτο το " ως ποτε αραγε?" μου χτυπησε πολυ ασχημα,ειναι σαν να μην αντεχεις τα χρονια που θα ζησετε ολοι μαζι σαν οικογενεια( και οχι μενει μαζι μας,λες και ειναι φιλοξενουμενο)
2. Και η διατύπωση ακόμα 'μένει μαζί μας' μου ακούστηκε λίγο περίεργη..4. Δεν έγραψε συνταγές φαρμάκων, και στις σοβαρές περιπτώσεις γράφει τα επείγοντα τηλέφωνα η Άμπα, στήλη είναι για συμβουλές/απόψεις, εε θα ήταν ανεύθυνο αν παρότρυνε συμπεριφορές παράνομες, ή αρνητικές, που θα έβλαπταν κόσμο (πχ να παροτρύνει επιθέσεις μίσους, το ακραίο παράδειγμα). Και πέρα απ αυτά, έχει μια ευθύνη για το τι δημοσιεύει, αλλά δεν έχει την ευθύνη του καθένα μας ξεχωριστά, εφόσον κρατάει τα απαραίτητα προσχήματα και δεν επηρεάζει αρνητικά/επικίνδυνα, το τι θα κάνει ο καθένας μας είναι δική μας ευθύνη πιστεύω.5. Μπορεί και να συμφέρει να αγοράζεις φτηνά και να τα ανανεώνεις, κι ας χαλάνε συχνά! Σε ηλεκτικές συσκευές δνε μπορείς καλά καλά να κάνεις επένδυση, αφού κάποιες φορές μπορεί η συντήρηση να κοστίσει μακροπρόθεσμα περισσότερο απο το οτι θα κόστιζε να αγοράζεις κάθε χ χρόνια την ίδια φτηνή συσκευή που ξέρεις οτι θα σου βγάλει συγκεκριμένο χρόνο ζωής.Εγώ πάντως προτιμώ να έχω προσιτά ρούχα, γιατί ξέρω οτι αν πάρω κάτι πάνω απ το πορτοφόλι μου δε θα μπορώ να ξαναπάρω σύντομα ίδιας ποιότητας, οπότε μετά νιώθω οτι πρέπει να προσέχω σαν τα μάτια μου το ρούχο να μη χαλάσει, που είναι άβολο.7. Ελπίζω να απάντησε έγκαιρα η Άμπα, εννοώ να μην έχει γίνει τίποτα νεότερο, γιατί ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος! Πέρα απο τον αποφεύγεις όντως πρόσεχε να μην έχεις επαφές ούτε στο δρόμο, μπορεί να είναι stalker ποτέ δεν ξέρεις, ελπίζω να μένετε σε μεγάλη πόλη και να έχεις περιθώρια απομάκρυνσης. Μίλα μίλα μίλα σε δικηγόρο, απλά έχε έδαφος προετοιμασμένο
#7 Η Λένα έχει πολύ μεγάλο δίκιο. Ενημέρωσε οπωσδήποτε τους υπεύθυνους εκεί πέρα, ώστε να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος. Εδώ τίθεται θέμα ασφαλείας. Ενημέρωσε κι ένα δικηγόρο να σου πει πώς μπορείς να κινηθείς, αν αρχίσει να γίνεται πιο επιθετικός.
#2 Φαντάσου να είχες και πρόβλημα πώς θα έκανες. Τι πάει να πει ως πότε θα εξαρτάται; Από το ξινισμένο σου ύφος καταλαβαίνω ότι θεωρείς πολύ μεγάλο βάρος αυτό το παιδί. Ίσως και να ήταν λάθος από την αρχή αυτός ο γάμος.
#5 Παλιότερα είχα πρόβλημα, καθώς είχα ένα σκασμό ρούχα στην ντουλάπα, αλλά δεν τα φορούσα γιατί άλλα δεν μου έκαναν πια, άλλα δεν τάιριαζαν στον σωματότυπό μου και τα αγόρασα από παρόρμηση, άλλα ήταν ελαφρώς φθαρμένα όμως είχα δεθεί συναισθηματικά μαζί τους κτλ. Πριν βγω λοιπόν, κοιτούσα τη ντουλάπα κι έλεγα το κλασικό "δεν έχω τίποτα να φορέσω". Μετά ένιωθα χαζή γιατί αγόραζα ρούχα που ποτέ δε φορούσα, χοντρή γιατί δοκίμαζα τα ρούχα που δε μου έκαναν και άλλα παρόμοια αρνητικά συναισθήματα.Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, διάβασα τυχαία ένα άρθρο για το μινιμαλισμό στην γκαρνταρόμπα και πόσο μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Έλεγε να αδείασεις τελείως τη ντουλάπα, να κρατήσεις όσα ρούχα αγαπάς και ταυτόχρονα φοράς συχνά και όλα τα υπόλοιπα να τα χαρίσεις, ή αν είναι φθαρμένα να τα πετάξεις. Επίσης, να αγοράζεις μόνο καλά βασικά κομμάτια που πραγματικά χρειάζεσαι, όπως είπε η Άμπα. Λοιπόν, από τον Οκτώβρη που το εφάρμοσα, πάντα βρίσκω τι να βάλω σε 2 λεπτα και πάντα νιώθω καλοντυμένη και όμορφη!
#4 Γενικότερα, θα ήθελα να τονίσω πόσο εκνευριστικό βρίσκω το να χρησιμοποιει κάποιος σχετικά επιθετικό λεξιλόγιο, κεφαλαία γράμματα κτλ και στο τέλος να λέει και ένα "φιλικά" έτσι για το καλό. Είναι μια passive aggresive συμπεριφορά και νομίζω ότι αυτός που τη χρησιμοποιεί το κάνει για να "γλυκάνει" λίγο τον αποδέκτη της επίθεσης, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του. Για να χρησιμοποιήσω και το λεξιλόγιο της γράφουσας. Νομιμοποιείται κανείς να μιλά επιθετικά αν πετάξει στο τέλος ένα " πάντα φιλικά" ή κάτι συναφές;
#7# Πολύ σωστά τα λέει η Αμπά. Αν δεν μπορείς να φύγεις αμέσως αμέσως και πρέπει να ξαναπάς, αγγάρεψε κανένα φίλο σου να έρθει να σε παίρνει να φεύγετε μαζί. Αν έχεις κανένα που να είναι και λίγο σωματώδης, πες του να ντυθεί ψαρωτικά και τύπου τυχαία να του του πουλήσει τρέλα έξω από το μάθημα, π.χ. εσύ τάχα μιλάς με άλλο μαθητή και καθυστερείς κι ο φίλος σου του πιάνει την κουβέντα και του λέει 'φιλαράκι φαίνεσαι εντάξει τύπος. Να σου πω, έχε το νου σου εδώ τι γίνεται. Όποιος πειράξει το κορίτσι μου θα τον κάνω να φάει τα δόντια του.' Συνήθως είναι θρασύδειλοι. Αν αυτό δεν γίνεται, μπορείς να πεις στην κυρία που σε ειδοποίησε να σε περιμένει, για να μη σε πετυχαίνει μόνη σου στην έξοδο.
Η Maria Vechera νομίζω ότι το κάλυψε το θέμα,αλλά μ αρέσει πολύ κι η δική σου η απάντησή. Εμφανές ότι ο τύπος δεν είναι καλά και σε καμιά περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει να διαπιστώσουμε ΠΟΣΟ πολύ δεν είναι καλά.Προέχει η νομική κάλυψη και προστασία και άλλως κι όλως επικουρικώς,ο φίλος με τις πολεμικές τέχνες είναι χρειαζούμενος.Οι έντεχνα διατυπωμένες απειλές θα λειτουργήσουν.