Στο σημερινό «Α μπα»: η Ξένη μαμά

Στο σημερινό «Α μπα»: η Ξένη μαμά Facebook Twitter
56

__________________

1.

Καλησπέρα Α μπα μου..

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί πολλές (ίσως και η πλειοψηφία, εσύ ξέρεις) από τις ερωτήσεις που στέλνουμε, αφορούν τις ερωτικές σχέσεις. Είναι όντως τόσο περίπλοκες? Θεωρείς πως υπάρχει τρόπος να το απλοποιήσουμε στο μυαλό μας? Γιατί όλα από εκεί ξεκινάνε.

Αναμένω μια απάντησή σου.

Σε φιλώ,


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Διότι οι έρωτες είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος δρόμος προς την αυτοεπιβεβαίωση. Είναι πιο εύκολο να προσπαθήσεις να ανέβεις ψυχολογικά επειδή ο Φάνης έστειλε μήνυμα, παρά να γράψεις μια μελέτη για την θέση των παιδιών στα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα και να αναγνωριστείς γι'αυτό από τους σχετικούς ειδικούς. Με την έλξη βλέπεις τον θαυμασμό στα μάτια των άλλων χωρίς να κάνεις τίποτα. Οπότε, γιατί να κάνεις κάτι;

__________________
2.

Πως θα πω στην αδερφή μου ότι είναι παρανοϊκό να κάθεται σαν αποβλακωμένη πάνω από το κινητό της και περιμένει με τις ώρες πότε θα της απαντήσει στο μήνυμα ο γκόμενος και μόλις περάσουν 2'16 χωρίς απάντηση, να έρχεται η συντέλεια. Αν όχι του κόσμου, του εγκέφαλου και της υπομονής αυτών που κάθονται δίπλα της σίγουρα.Την αγαπώ πολύ, αλλά το πρήξιμο και οι ηλίθιες ρητορικές ερωτήσεις τύπου "γιατί δε στέλνει; λες να θέλει να ξεκόψει;" οι οποίες ακολουθούνται από το παραλήρημα "Και γιατί έγραψε σκέτο το όνομά μου χωρίς μου; Γιατί έβαλε τη x λέξη αντί για την y; Γιατί είχε τελεία αντί για θαυμαστικό; Μήπως είναι απότομο το μήνυμα; Μήπως θέλει να μου πει να μη τον ξαναενοχλήσω;" με κάνουν να ψάχνω μια κοφτερή γωνία να χτυπήσω το κεφάλι μου. Κάθε προσπάθεια μου για αφύπνιση έχει πέσει στο κενό. Τις περισσότερες φορές μαλλόν σε καβγά. Μια συμβουλή γιατί θα τρελαθω.
-Η χολοσκασμένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η συμβουλή είναι για σένα, όχι για την αδερφή σου. Δεν μπορείς να πεις κάτι σε κάποιον και να τον κάνεις να αλλάξει αυτό που είναι. Δεν υπάρχει τόσο σοφή κουβέντα. Για να αλλάξει κάποιος χρειάζεται να θέλει να αλλάξει επειδή έχει συναντήσει πάρα πολλά εμπόδια με αυτό που κάνει, και έχει κάνει τη σύνδεση μεταξύ δράσης και αντίδρασης, δηλαδή, βράζε ρύζι. Τώρα, για τον λόγο που η αδερφή σου φέρεται έτσι, διάβασε παραπάνω. Για να γίνεις λίγο χρήσιμη, ίσως θα μπορούσες να την ενθαρρύνεις να κάνει και άλλα πράγματα εκτός από το να ασχολείται με το αγόρι, πράγματα για τον εαυτό της, χωρίς αυτόν. Ίσως μαζί σου.


__________________
3.

Πως γίνεται σε αυτό το μεγάλο κρεβάτι της Αθήνας όλοι να ψάχνουν για σχέση και όλοι να είναι single;
-Χρήστος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όλοι;

Θα χρειαστεί να το ξαναπώ: ο κόσμος δεν είναι οι φίλοι μας και οι γνωστοί μας. Πώς εξηγείς τις ερωτήσεις που λένε «όλοι οι φίλοι μου είναι ζευγαρωμένοι και δεν έχω παρέα να πάω στα μπαρς;» Άλλοι «όλοι» αυτοί.

__________________
4.

Το φαινόμενο του ghosting μου έχει τύχει τουλάχιστον τρεις φορές. Τη μια ήταν πολύ χοντρό, βγαίναμε ένα μήνα με καθημερινή επαφή και απλά, δίχως κάποιο προφανή (τουλάχιστον σε μένα) λόγο, έκοψε κάθε επαφή. Την άλλη ήταν με ένα τύπο που βγαίναμε λίγο, αλλά που επίσης δεν απάντησε ποτέ στο τελευταίο μου μήνυμα. Τώρα πάλι τα ίδια, μου είχε πει ότι θα με πάρει πχ την Τετάρτη, δεν πήρε ποτέ και δεν απάντησε στην δικιά μου κλήση. Να πω ότι παρόλο που με τρελαίνει αυτός ο τρόπος χυλόπιτας ποτέ δεν έψαξα να βρω κανέναν τους παρότι μπορούσα (ήξερα που να τους βρω αλλά ποτέ δεν πήγα ούτε τους πήρα τηλεφωνο κλπ). Η ερώτηση μου είναι η εξής: τι να κάνω για μην τρελαθώ αν μου ξανατύχει; ξέρω ότι ακούγεται σαν να κάνω κάτι λάθος, αλλά ειλικρινά η συμπεριφορά μου όχι απλά δεν είναι πιεστική, αλλά χαλαρή με όλους τους. Τι κάνω λάθος;
-Πικραμένη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν κάνεις κάτι λάθος, μπορεί να είναι ότι δεν φέρεσαι όπως αισθάνεσαι, αλλά φέρεσαι «χαλαρά» για να αποφύγεις το επόμενο ghosting. Όμως δεν ξεγελάς κανέναν, αν δεν είσαι όντως χαλαρή. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι ότι σε απασχολεί τόσο πολύ το πώς θα σε δει ο άλλος ώστε να μην φύγει, που δεν αφουγκράζεσαι καλά την κατάσταση για να δεις τα σημάδια ή για να καταλάβεις ότι δεν ταιριάζετε. Αλλά βρε Πικραμένη, μπορεί να μην κάνεις και τίποτα λάθος. Λάθος είναι να πιστεύεις ότι οι άλλοι σου φέρονται σκάρτα επειδή εσύ τους έδωσες το δικαίωμα ή την αφορμή να φερθούν σκάρτα. Δική τους ευθύνη είναι το πώς φέρονται στους συνανθρώπους τους.


__________________
5.

Γειά σου Αμπα.
Μετά από ατελείωτες συζητήσεις με φίλους γύρω από αυτό το θέμα ποτέ δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Υπάρχει μια κοπέλα στη ζωή μου κάποια χρόνια με την οποία είμαστε ''φίλοι''. Γράφω ''φίλοι'' καθώς της έχω εκδηλώσει τα συναισθήματά μου δύο φορές στο παρελθόν αλλά παρόλαυτα δεν ξεκόψαμε επαφή. Και αυτό, κυρίως, γιατί μετά από κάποιο διάστημα βρισκόταν η αφορμή για να ξανα βγούμε αραιά και που, συχνά απ την πλευρά της. Την τελευταία φορά με απέρριψε λέγοντας πως με έχει δει διαφορετικά αλλά δεν θέλει να γίνει κάτι μεταξύ μας γιατί εγώ το βλέπω σοβαρά και φοβάται μην πληγωθώ. Πήρα και εγώ την απόφαση να ξεκόψουμε εντελώς αφού ο καθένας έχει άλλα ''θέλω''. Μετά από δικές της πρωτοβουλίες βγήκαμε μετά από καιρό και από τότε βγαίνουμε μια στο τόσο. Το παράδοξο είναι ότι εγώ προσπάθησα να αποδεχθώ το γεγονός ότι δε θα συμβεί κάτι μεταξύ μας και προσπάθησα να τη δω φιλικά, χωρίς επιτυχία, αλλά συνεχίζω να βγαίνω μαζί της. Περνάμε πολύ όμορφα και έχουμε τρομερή επικοινωνία. Δεν ξέρω αν πρέπει να σταματήσω να τη βλέπω ή να αρκεστώ σε αυτό που υπάρχει. Τι πιστεύεις , γενικά, για την όλη φάση;
- Αποστόλης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ότι οι φίλοι σου έχουν αγανακτήσει να σου λένε τα ίδια και τα ίδια, να βλέπουν εσένα να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε εδώ και χρόνια, και να καταλήγεις στο «δεν μπορώ να βγάλω άκρη». Αυτό που σου έχουν πει εκατό, χίλιες φορές, είναι αυτό που θα σου πω κι εγώ. Δεν μπορείς να αρκεστείς σε αυτό που υπάρχει, και ούτε θα έπρεπε να ζοριστείς για να αρκεστείς. Αφού δεν σου αρκεί, πρέπει να ξεκόψεις.


Μην κάνεις και με αυτή την απάντηση ότι δεν κατάλαβες και «δεν μπόρεσες να βγάλεις άκρη», τα έχω γράψει πολύ απλά για να μην μπορείς να καταλάβεις αυτό που θέλεις.


__________________
6.

Α μπα μου γεια σου. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι σε διαβάζω πολλά χρόνια (εποχές blog με live σχολιασμό Χριστόφορου) και αν και δεν συμφωνώ μαζί σου σε όλα, πάντα εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου. Σου στέλνω πρώτη φορά, για να ρωτήσω τη γνώμη σου πάνω σε ένα ζήτημα που με προβληματίζει τις ώρες που ξεχνάω τα αληθινά προβλήματά μου. Πότε λέμε ότι κάποιος έχει οικονομική άνεση; Ξέρω πως η απάντηση είναι υποκειμενική και μεγάλο ρόλο παίζει η χώρα, η εποχή, η ύπαρξη ή μη οικογένειας, κλπ. Όταν λέω "κάποιος" εννοώ ένα άτομο σαν εμένα. Και εξηγούμαι. Είμαι 25 χρονών με μόνιμη δουλειά στα σώματα ασφαλείας, παίρνω δηλαδή έναν μισθό δημοσίου. Χωρίς παιδιά, χωρίς δάνεια, με ένα μικρό αυτοκίνητο. Ποτέ δεν θεώρησα ότι είμαι από αυτούς που είναι άνετοι οικονομικά. Θα έλεγα ότι επιβιώνω άνετα, με μπόνους κάποιο ταξιδάκι έξω πού και πού. Το θέμα μου είναι πως η παρέα των παιδικών μου χρόνων με θεωρεί μιας κάποιας οικονομικής άνεσης. Τα περισσότερα παιδιά μόλις έχουν τελειώσει σχολές/μεταπτυχιακά και όπως είναι λογικό είτε είναι στο ψάξιμο, είτε είναι χαμηλά αμειβόμενοι, με αποτέλεσμα να με βλέπουν σαν πλούσια. Γενικά¬, βλέπω πως από πολλούς νέους αντιμετωπίζομαι είτε με φθόνο ("αχ δεν είχα τα μυαλά όταν ήμουν μικρός να περάσω σε μια σχολή σαν τη δική σου να είμαι άρχοντας μετά") είτε με πικρία ("καλύτερα σε φροντιστήριο με 3 και 60 παρά να έχω πολλά λεφτά και να ήμουν σαν κι εσένα"). Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν τυγχάνουν και αυτοί παρόμοιας αντιμετώπισης από γνωστούς και φίλους και η απάντησή τους ήταν θετική. Εγώ πάλι, από την άλλη, μιας οικονομικής άνεσης θεωρώ ανθρώπους με πολλά λεφτά μεν, όχι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, δε. Αυτούς που κατέχουν υψηλές θέσεις σε εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες των οποίων η πελατεία είναι ικανοποιητική... Κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Εσύ τι πιστεύεις; Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου, καθώς και των σχολιαστών. Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ για τα όμορφα πρωινά που περνάω διαβάζοντάς σε!

- Ελπίδα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν ξέρεις ότι η απάντηση εξαρτάται από το περιβάλλον και τις συνθήκες, γιατί πιστεύεις ότι αλλάζει κάτι επειδή ρωτάς για σένα; Όπως φαίνεται βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που εσύ μοιάζεις πιο προνομιούχα, και όταν λέμε «περιβάλλον», εννοούμε το πάρα πολύ περιορισμένο δείγμα των παιδικών σου φίλων. Συγκριτικά με αυτούς είσαι πολύ άνετα. Συγκριτικά με άλλους, θεωρητικούς άλλους, μπορεί να μην είσαι. Αν βάλουμε την «Ελλάδα» σε ένα τσουβάλι, και πάλι προς τα πάνω βγαίνεις.


Μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένη με το επίπεδο ζωής σου και να θέλεις περισσότερα για να νιώθεις πλούσια, κανένα πρόβλημα. Αλλά όταν μόνη σου λες «επιβιώνω άνετα», τότε νιώθεις άνετα, οπότε δεν καταλαβαίνω κι εγώ τι εννοείς όταν λες ότι ποτέ δεν θεώρησες ότι είσαι από αυτούς που είναι άνετα. Πολλές φορές έγραψα τη λέξη άνετα, αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς.

_________________
7.

Ζω στο εξωτερικό, πρόσφατα απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι. Στα μαθήματα γονέων και προετοιμασίας τοκετού του Δήμου γνωρίστηκα με άλλες τρεις ντόπιες μαμάδες, όλες περιμένοντας το πρώτο μας παιδάκι. Είναι αυτό που λέμε μεσαία τάξη καθώς οι δύο ας τις πούμε Μόνικα και Φοιβη δουλεύουν στο χώρο της υγείας με συντρόφους με καλές δουλειές και ταιριάζουν αρκετά στο θέμα lifestyle πχ ψωνίζουν ακριβά μωρουδιακα και έπιπλα, το δωμάτιο του μωρού τους στοίχισε κάτι χιλιάδες, έχουν και οι δύο κοριτσάκια κλπ, ταιριάζουν με λίγα λόγια, ενώ η άλλη ας την πούμε Ρειτσελ που έχει ένα αγοράκι είναι ιδιωτικός υπάλληλος αλλά ως ντόπια έχει αναπτυχθεί πιο πολύ, έχει κι αυτή δικό της σπίτι όπως οι άλλες, είναι όμως πιο χαμηλών τόνων πχ ψωνίζει οικονομικά και πρακτικά. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι του κατώτατου μισθού, νοικιάζουμε και φυσικά Ξένοι. Εγώ έχω σπουδάσει και γνωρίζω πολλά πράγματα σχετικά με παιδιά και θέματα υγείας κι έχω αυτοπεποίθηση σε αυτό το θέμα και κάνω ο,τι καλυτερο μπορω για τη μπεμπα μας. Όμως είμαστε μόνοι εδώ χωρίς βοήθεια και μου ηρθε βαρύ το να φροντίζω όλη μέρα το μωράκι, το μαγείρεμα, το σπίτι κλπ. κι επίσης ειναι εμφανές ότι ψωνίζω οικονομικά και πρακτικά πράγματα και ότι δίνω βαση στην οικονομία. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές νιώθω excluded και δε ξέρω αν μου κάνει καλό να ειμαι μέλος αυτής της "παρέας" και δεν είμαι σίγουρη τι μου προσφέρει εκτός από αναπόφευκτη σύγκριση, που γεννάει ένα αίσθημα κατωτερότητας κι ότι έχω μεινει πίσω. Πχ εγώ δεν έχω κάνει επαγγελματική φωτ/ση μς το νεογέννητο μωρακι που θεωρείται must εδώ (!) ούτε έχω βρει το χρόνο να εκτυπώσω φώτο, ούτε έχω ετοιμάσει ακόμη ξεχωριστό παιδικό δωμάτιο κλπ Έχω κάνει φοκους στη φροντίδα του παιδιού και τις διαφορές δουλειές. Όταν παραπονέθηκα για το ότι δεν έχω χρόνο για όλα άρχισαν οι συμβουλές εκ του ασφαλούς ότι πρέπει να αλλάξω τακτική, να αφήνω πιο πολυ το μωρό σε μια καρέκλα κλπ ενώ η αλήθεια που δε λένε ξεκάθαρα είναι ότι οι ίδιες έχουν βοήθεια από οικογένεια κι ίσως και από καθαριστρια την οποία εγώ δε μπορώ να έχω λόγω οικονομιας! Ωστόσο η Φοιβη ήταν πιο υποστηρικτικη και ήρθε να με δει όταν ήμουν νταουν δύο φορές. Επίσης είχα προτείνει βόλτες με το καροτσι και με απερριψαν και βασικά αυτό που θέλουν ειναι να ανταλλαζουμε άπειρα μηνυματα στο γκρουπ τσατ στο γουατσαπ και να βρισκομαστε μια φορά στο τόσο για ένα καφέ ή σνακ να τα λέμε όσο τα μωρά κοιμούνται στο καροτσι και πάλι νιώθω ότι δεν ακούγομαι και τόσο και δε νιώθω τόσο καλά όταν γυρίζω σπίτι. Βασικά το θέμα μου κυρίως είναι πιο πολύ με τη μία από αυτές, τη Μόνικα, η άτυπη αρχηγός του γκρουπ μιας και αυτή δημιούργησε το γκρουπ τσατ και μανιακη με τις λιστες κ την καθαριότητα. Νιώθω λοιπόν ότι είναι κρυφό ρατσιστρια μαζί μου, με την έννοια ότι με υποτιμαει. Όταν γεννησαμε ανταλλαξαμε όλες δώρα, η Μόνικα μου έφερε πράγματα που της έδωσαν και δε της άρεσαν επειδή ήταν από "φθηνά" μαγαζιά ενώ μου έδωσε και πράγματα χρησιμοποιημενα που της έδωσαν άλλοι (ωστόσο εγώ τα δέχομουν με χαρά). Όταν μου έδινε κάτι φροντίζε να το διαλαλει στο γκρουπ τσατ. Εγώ όταν αργότερα της πήγα το δώρο για τη μικρή της, της πήρα κάτι καινούριο αν και επέμενε να μη της πάρω τίποτα και παρεξενευτηκε. Είπε ότι της άρεσε το δώρο (;) Τοτε ήταν που πήγα για πρώτη φορά στο σπίτι της κι όταν μου έδωσε να ξεφυλλισω το άλμπουμ με φώτο του μωρού δε της άρεσε όπως το έπιανα μη τυχόν κάνω δαχτυλιες (;) και εκάνε eye rolling ενώ άλλη μέρα το έφερε στο καφέ που βρεθήκαμε όλες και η Φοιβη το ξεφυλλιζε πάνω από το φαγητό της, και στο άλλο χέρι είχε φαΐ και δεν είχε πρόβλημα. Επίσης κάποιες φορές αναφέρεται σε μένα στο τριτο πρόσωπο ενώ είμαι μπροστά πχ τι είπε; ρωτάει τις άλλες όταν δεν άκουσε τι είπα ( έχω και προφορά και σκαλωνω λίγο με τη γλώσσα) Επίσης πολλές φορές όταν γράφω στο τσατ με αγνοούν ιδίως η Μόνικα ενώ μπορεί να στείλουν 100 μηνυματα για το χρώμα του παιδικού δωματίου κλπ. Νιώθω ότι ακόμη κι αν ταιριάζω πιο πολύ πχ με τη Ρειτσελ η τη Φοιβη εφόσον γνωρίστηκαμε σαν γκρουπ είμαστε ένα γκρουπ και όταν η Φοιβη ήρθε να με δει τη μία φορά δε το αναφέραμε καν στις άλλες επειδή την πήρα απευθείας στο τηλ της και με άκουσε χάλια και ήρθε να με δει με δική της πρωτοβουλία (είναι δοτικός άνθρωπος). Από την άλλη ούτε με τη Φοιβη τρελαίνομαι τόσο αφου συνήθως ταξιδεύει με το μωρό και εγώ έχω μια πιο σταθερή ρουτίνα του τυπου ξυπνάω ταΐζω το μωρό κάνω δουλειές και πάμε στο πάρκο. Οπότε είπα κι εγώ μέσα μου live and let live, έχουν άλλο τρόπο ζωής, αλλη τσέπη κι άλλα προβλήματα ( πχ πιο website πουλάει το τάδε baby gadget στην καλύτερη τιμή). Όμως αρχίζω να εκνευρίζομαι μα τα άπειρα μηνυματα που ανταλλαζουμε χωρίς ουσιαστική επαφη. Λες και πρέπει ψυχαναγκαστικά να τα λέμε όλα αλλά να είμαστε και κουλ ότι όλα πάνε καλά. Και να βλέπω 100 φώτο των παιδιών τους τη μέρα στο φμπ, στο γκρουπ. Όταν εγω βάζω μια φώτο στο γκρουπ μόνο όχι φμπ( κάτι που τους φαίνεται παραξενο) κάποιες φορές δε σχολιάζουν καν αλλά μεταξύ τους γίνεται τόσο πολύ κολακεια για τα ρουχακια του μωρού κλπ ενώ έχουν ξεχάσει και σοβαρά ζητήματα που έχω μοιραστεί όπως υγείας και όταν τα αναφέρω πάλι με ρωτάνε κι αρχίζω παλι επεξήγηση από το μηδέν. Χθες τσατιστηκα πάλι. αφου παρηγορησα στο γκρουπ τη Μόνικα που έχει ένα κρυωμα το μωρό της και μιλάει γι αυτό δύο μέρες, ανέφερα ότι το είχα περάσει κι εγώ (το είχαν ξεχάσει) και να μην ανησυχεί και μοιραστηκα οτι η μπεμπα μου γέλασε για πρώτη φορά και με αγνοησαν και σήμερα μιλάνε για φορμακια από την Αμερική που παρήγγειλε η Μόνικα επειδη έχουν γιακα... Νιώθω λίγο μπλεγμενη σε ενα γκρουπ με first world problems κι ένω ακούγεται τέτοιο και το δικό μου πρόβλημα θέλω να τονίσω ότι είναι καλό για μένα να δικτυωθω και να μιλάω με άλλες μαμάδες αλλά σκέφτομαι μήπως χρειάζεται να ψάξω για μαμάδες που ταιριάζουμε περισσότερο. Κι αναρωτιέμαι αν θα παρεξηγηθουν αν σταματήσω τα μηνύματα. Θέλω να απενεργοποιησω τις ειδοποιήσεις γιατί με αποσυντονιζουν. Ήδη ξέρω μια κοπέλα που ταίριαζω πιο πολύ και θέλω να κάνω φοκους καθώς νιώθω υποχρέωση να συμβάλλω στο γκρουπ και χάνω πολυ χρόνο απαντώντας για να μην είμαι αγενης. Νιώθω ότι αφού η κουβέντα αφορά πιο πολύ τη Φοιβη και τη Μόνικα ας τα λένε οι δύο τους, η Ρειτσελ είναι στον κόσμο της ούτως ή άλλως κι εγώ έχω κουραστεί να αναλωνομαι σε όλο αυτό αλλά φοβάμαι να δείξω ότι τις απορρίπτω ξεκάθαρα και φοβάμαι τις συνέπειες του να κλείνω πόρτες. Τι να κάνω;
-Mrs Chandler Big


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Σου προτείνω να αναρωτηθείς το εξής: αν δεν ήσουν Ξένη, και ήσουν στη χώρα σου, τι θα έκανες; Κάνε ακριβώς το ίδιο. Και ας είσαι μόνη σου, και ας είναι οι δικοί σου μακριά, και ας μην έχεις βοήθεια.


Θα νιώσεις μοναξιά, αλλά αυτή η μοναξιά είναι καλύτερη από αυτή που νιώθεις όταν είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν. Θα δυσκολευτείς τώρα, αλλά μακροπρόθεσμα θα κερδίσεις, γιατί θα αυξηθεί ο χρόνος που θα έχεις για να βρεις τις παρέες που σου κάνουν, και αυτές οι παρέες δεν χρειάζεται να είναι άλλες μαμάδες. Μπορεί να είναι μεγάλες γυναίκες, πολύ νεαρές γυναίκες, γυναίκες με μεγάλα παιδιά, γυναίκες χωρίς παιδιά, μπορεί να είναι άντρες. Δεν χρειάζεται να έχει περάσει ο άλλος ακριβώς αυτά που έχεις περάσει για να είναι φίλος. Οι κοινές εμπειρίες είναι καλές, αλλά όπως βλέπεις, δεν αρκούν, και επίσης: είναι πραγματικά κοινές τελικά; Δεν βιώνετε εσείς οι τέσσερις την μητρότητα με πολύ διαφορετικό τρόπο;


Μη φοβάσαι τις συνέπειες, όπως λες. Συνέπειες έχεις και τώρα, που προσπαθείς να χωρέσεις σε μια παρέα που δεν σου δίνει ευχαρίστηση. Αυτές οι κοπέλες έχουν καλά στοιχεία, αλλά και τι έγινε; Και ο χειρότερος εγκληματίας μπορεί να αγαπάει πολύ τη μαμά του. Καλά στοιχεία έχουν όλοι. Το θέμα είναι αν εσύ νιώθεις καλά με τον εαυτό σου όταν είσαι μαζί τους. Θα δεις και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό: όταν σταματήσεις να προσπαθείς να γίνεις αρεστή, θα δεις πόσες φοβίες και ανασφάλειες έχουν και αυτές, παρά τα λεφτά και τα φορμάκια από την Αμερική. Για να καταλάβεις, οι αντίστοιχες μαμάδες της Αμερικής παραγγέλνουν φορμάκια από την Ευρώπη. Είναι αστεία όλα αυτά. Η ψυχική επαφή έχει σημασία. Μην ακούς την επιφάνεια επειδή νιώθεις ξένη, προσπάθησε να δεις παραπέρα όλοι θα σου φανούν πολύ πιο προσιτοί.

56

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#2 Η αδερφή σου προφανώς έχει θέμα με την απόρριψη. Αν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται γρήγορα και ένθερμα στο οτιδήποτε (γρήγορα και ένθερμα με τα δικά της μέτρα και σταθμά) εκείνη τα μεγαλοποιεί και τα δραματοποιεί γιατί θεωρεί ότι δεν την θέλει πια, ότι την απατάει, ότι θέλει να ξεκόψει, ότι την βαρέθηκε μπλα μπλα. Οτιδήποτε αρνητικό και απορριπτέο για εκείνη. Κάνε της μια κουβέντα πάνω στο θέμα της απόρριψης και παρακίνησέ την να το ψάξει με έναν ψυχολόγο γιατί δεν είναι τόσο απλό και επιφανειακό όσο φαίνεται.
Είμαι η #7. Ευχαριστώ Λένα για τη δημοσίευση και την απάντηση καθώς και τους σχολιαστές εδώ. Όλοι σχεδόν είπατε κάποια εύστοχα πράγματα ενώ μου δώσατε και κάποιες ιδέες. Να πω καταρχήν ότι νόμιζα ότι είχα κάνει σωστές παραγράφους αλλά τελικά όταν είδα και εγώ την ερώτηση έφριξα :p Όπως επίσης σχεδόν είχα ξεχάσει αυτόν τον έντονο προβληματισμο μου (όχι ότι δε με απασχόλησε έντονα για κάποιο διάστημα όταν και έστειλα την ερώτηση) γιατί απλως άφησα τα πράγματα να εξελιχθουν φυσικά. Δηλαδή κατάλαβα ότι δεν ταιριάζουμε σε όλα αλλά και ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να συμμετέχω συνέχεια στις συζητήσεις και κατά τ'αλλα πάνε όλα καλά με εμένα και το μωρακι μου κι ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια και τις ευχές σας.Τώρα που τα βλέπω αποστασιοποιημενη, μάλλον τελικά αυτό που με είχε ενοχλήσει τόσο ήταν ο καλυμμένος ρατσισμός που ήρθε από εκεί που δε το περίμενα, μέσα από ένα "αθώο" γκρουπ μαμάδων, από τη μια μαμά. Και το γεγονός ότι εν ολίγοις βιωνουμε τη μητρότητα διαφορετικά μεν αλλά εγώ έκανα προσπάθεια να κρατήσω τη στοιχειώδη ευγένεια δε και να μην αγνοώ τα μηνύματά τους αλλά δεν ήταν πάντα έτσι από την πλευρά τους. Ίσως έκανα υπερπροσπαθεια επειδή είμαι ξένη κι αυτό δεν είναι καλό. Ίσως έδειχνα σαν μια μικρή τους ακόλουθος χωρίς να νιώθω έτσι. Τελικα, δεν απαντάω πάντα και δε σχολιάζω συχνά. Όπως νιώθω βασικά και δεν έχει αλλάξει κάτι, δηλαδή πάλι ένα καφέ θα πιούμε και κάποια δραστηριότητα για τα παιδιά που μεγάλωσαν λίγο και βρίσκουμε πλέον δραστηριότητες για αυτά που ήταν η ουσία του γκρουπ όπως και τα παιδικά/μητρική προβλήματα. Αγνοώ τα μηνύματά που μιλάνε για ρούχα και gadgets εκτός αν κάτι πράγματι είναι χρήσιμο. Σιγά σιγά βγαίνουν κι άλλα στη φόρα (η Φοιβη έχει ανασφάλειες ότι το παιδί της δεν είναι όμορφο και συνεχώς συγκρίνει το ποσό ζυγίζει το ένα και πόσα μαλλιά έχει το αλλο και συνεχίζει τα ταξίδια γιατί θέλει να κάνει το μωρό της μοντέλο, η Μόνικα αναρωτιέται γιατί το μωρό δεν κοιμάται ακόμα ακριβώς στις 9 κι άλλα) οπότε όπως είπε κι η Λένα με την ψυχική και πρακτική αποστασιοποιηση είδα όλες τις ανασφάλειες που ίσως προσπαθούν να καλύψουν. Τελικά η κοπέλα που φαινόταν στην κοσμαρα της καλά κάνει και μάλλον έτσι φαίνομαι κι εγώ τώρα αλλά αυτό σημαίνει ότι δε χαλιεται εγώ. Τον ρατσισμό τώρα που τον εντόπισα (γιατί πέρασα φάση "μήπως είμαι υπερβολική;") δεν τον καταπινω αμασητο και θα απαντήσω αναλόγως όταν κι αν χρειαστεί. Καλή συνέχεια από μυστηριώδη αγγλόφωνη κρύα ευρωπαϊκή χώρα του εξωτερικού :p
7 πάω στοίχημα πως τα μωρά τους τα έχουν στον ψιλοαυτόματο και δεν νοιάζονται να ανταποκριθούν άμεσα στις πραγματικές τους ανάγκες. Πιπίλα, καρότσι, τάμπλετ κ η μαμά για ψώνια. Μη σκας καθόλου, αν είναι να στέλνεις όλη μέρα μόνο μηνύματα μπες στο ΦΒ υπάρχουν πολλά γκρουπ με σοβαρή θεματολογία σχετικά με την ανατροφή παιδιών, συμβουλές για ασφαλή προσκόλληση κλπ. Γι αυτές η μητρότητα εξαντλείται στα ψώνια? Μόνο για έγκυο δικαιολογείται αυτή η σταση, και δη έγκυο στο 1ο παιδί που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προκλήσεις κ από που θα της έρθει, κι αντί να προετοιμάζεται για τα σοβαρά, αναλώνεται στα ψώνια. Ναι κι εγώ έτσι ήμουν, μέχρι που ήρθε το μωρό κ δεν είχα χρόνο ούτε καν να τα βγάλω απ'τη ντουλάπα όλα τα πανάκριβα που είχα αγοράσει φασόν απ'το ίνσταγκραμ. Ακόμα εκεί είναι. Bugaboo κανείς?
#1 Αν ίσχυε η απάντηση που πήρες, τότε κανείς "φτασμένος" δε ερωτευόταν ποτέ, ποτέ δεν θα διεύλευε οικογενεια, δε θα παρατούσε γυναίκα και παιδιά για να είναι με το αντικείμενο του πόθου του ή δεν θα το διακινδύνευε τουλάχιστον. Ψάξε την αλήθεια στην απάντηση του Ποκοπίκου. Θα συμπληρώσω μόνο ότι ως νευροβιολογικός μηχανισμός ο έρως φέρνει μαζί και τη λήξη του, άρα και τη δυστυχία. Και πάλι απο την αρχή μετά..υ.γ. Η απάντηση που πήρες απαντάει άθελά της σε μια άλλη ερώτηση. Στο γιατί πολεμήθηκε τόσο πολύ από τις εξουσίες. Επειδή τους γράφεις όλους όταν πραγματωθεί (ή κατά την προσπάθεια αυτής). Να κι αν σε αναγνωρίσουν, να κι αν δεν..
μα πολλοί από αυτούς που κερατώνουν αγαπάνε. Κι όχι τον/την σύντροφό τους, τα παιδιά τους σίγουρα. Σούση, μεταξεταστέα στον Προτασιακό Λογισμό. Να έρθεις με τον κηδεμόνα σου.
Rosa το βρίσκω πολύ απλουστευτικό αυτό που λες, αλλά δε νομίζω να συμφωνήσουμε ποτέ καθότι εγω σε αυτά τα θέματα είμαι της συνομοταξίας Καραβαν' κι ακόμα παραπέρα.
#5 Για την κοπέλα η φιλία είναι αρκετή και γι αυτό την επιδιώκει. Για σένα όμως όχι άρα σταμάτα να κάνεις παρέα μαζί της, απλό. Εχω την εντύπωση οτι τρέφεις ελπίδες οτι μπερδεύεις την προσέγγιση φιλίας με κάτι άλλο και από τους φίλους σου και την στήλη ζητάς την επιβεβαίωση οτι όντως θέλει κάτι παραπάνω. Μόνο οταν θα την έχεις ξεπεράσει θα μπορέσετε να είστε φίλοι.
#7 Σύνοψη: Δεν ταιριάζεις με τις τρεις φίλες σου, έχεις παράπονα και δεν ξέρεις πως να απομακρυνθεις (η αλήθεια είναι οτι οι τόσες λεπτομέρειες κάνουν λίγο κουραστική την αφήγηση). Αρχικά δεν είναι ανάγκη να κάνεις παρέα με μαμάδες που μόλις απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι εκτός κι αν θες να ανήκεις σε focus group έρευνας αγορών. Εφ όσον έχεις βρει μια άλλη φίλη και με τις άλλες δεν ταιριάζεις και βρίσκεστε αραιά και που δεν βλέπω το πρόβλημα. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις του τσατ απάντα πιο αραιά και άρχισε να κάνεις παρέα με τη νέα σου φίλη ή κάνε παρέα παράλληλα (μπορείς να έχεις πάνω από ένα γκρουπ φίλων). Και να λες την γνώμη σου αν δεν σου αρέσει κάτι ή αν νοιώθεις οτι προσβάλλεσαι.
#7Παιδιά σχηματίζετε παραγράφους σας παρακαλώ. Ξεκουράστε τον εγκέφαλο του αναγνώστη μορφολογικά ώστε να αφοσιωθεί στο περιεχόμενο. Εκτός των μωρών άλλα κοινά ενδιαφέροντα να μοιραστείτε δεν έχετε; Πρέπει να έχετε δεν μπορεί. Να τα ψάξετε ποιά είναι. Γιατί δεν ξεκινάς εσύ ένα book club ας πούμε; Ή κάτι άλλο. Σημασία έχει η παρέα. Κι όσο λιγότερο επί του προσωπικού είναι ο συσχετισμός (αφού οποιοδήποτε σχολιασμός για την οικογένεια του άλλου είναι δυναμίτης) τόσο πιο άνετα θα περνάτε μεταξύ σας. Κι ίσως αργότερα να δέσετε και να μιλάτε εκ βαθέων και επί του προσωπικού. Καλή τύχη και να σου ζήσει!
#6 Ελπίδα συγκρίνοντας με τους φίλους σου έχεις οικονομική άνεση γιατί κάνεις πχ κάποια ταξίδια ενώ εκείνοι δεν έχουν την οικονομική δυναντόητα. Οι φίλοι σου πάλι συγκρινόμενοι με έναν άνεργο που ζει μόνο με ένα επίδομα έχουν οικονομική άνεση γιατί μπορούν να βγουν έξω για ένα ποτό ή να πάνε ένα τριμήμερο σε ένα νησί το καλοκαίρι ενώ ο άνεργος δεν μπορεί. Ολα λοιπόν είναι σχετικά κι εξαρτώνται απ το μέτρο σύγκρισης.
#6Eσύ ξέρεις αν είσαι άνετα. Όμως το φαινόμενο των γνωστών σου είναι ιδιαζόντως ελληνικό κι έχει εξήγηση. Επειδή ο λαός έχει διαφθαρεί από το καραβαθύ ΠΑΣΟΚ ανά τις δεκαετίες (κι εννοώ τις πρακτικές του που τις ακολούθησαν ΟΛΑ τα κόμματα που διακυβέρνησαν από το '81 και μετά με πιθανή μικρή εξαίρεση την διετή περίπου πρωθυπουργία Μητσοτάκη πατρός) και θεωρεί άνεση το να έχεις μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο βρέξει-χιονίσει. Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν το έχει αυτό κι ας μπορεί να βγάλει υπερπολλαπλάσια θεωρητικώς (σιγά μη τον αφήσουν! το αίμα θα του ρουφήξουν με το καλαμάκι σαν να είναι de iuro απατεώνας! πρέπει να αποδεικνύει την αθωότητά του συνεχώς!). Γι'αυτό και πάλι προσλήψεις στο Δημόσιο θα υποσχεθεί ο επόμενος που θα διεκδικήσει με προοπτική εκλογές. Δεν γίνεται αλλιώς. Για Ελλάδα μιλάμε έτσι; ;)
#4 Βγήκες με 3 για λίγο καιρό και σε άφησαν χωρίς εξήγηση. Δε σημαίνει οτι κάνεις κάτι εσύ λάθος, δεν θα αλλάξεις την συμπεριφορά σου για να αρέσεις σε κάποιον και φυσικά δεν μπορείς να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου επειδή σε τρεις τύπους δεν τους άρεσες τόσο και δεν είχαν την στοιχειώδη ευγένεια να στο πουν. Μην προσπαθείς να είσαι υπερβολικά χαλαρή για να μην τρομάξεις κάποιον, το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι ο εαυτό σου με κάποιον ε κι αν δεν του αρέσεις υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.
#5Κάποτε ένα αγόρι χυλοπιάστηκε από ένα κορίτσι. Είχαν ανταλλάξει 2-3 φιλιά και ήταν μέλη μιας ευρύτερης παρέας. Χωρίζοντάς τον του είπε "ας μείνουμε καλοί φίλοι". Και το αγόρι επειδή ήταν ευφυές της απάντησε. "Δηλαδή αυτό που φταίει είναι ότι δεν σ'αρέσει ο τρόπος που φιλάω;" :)
Η συγκεκριμένη δεν έχει κατανοήσει κι αποδεχτεί ότι η ερωτική έλξη δεν είναι κάτι καθόλου επιφανειακό, αλλά αντιθέτως 'ενς από τους πιο μύχιους μηχανισμούς.
#3Γιατί ρε Χρήστο μου καθιερώθηκε να δηλώνουν εξαρχής πριν δουν το χρώμα των ματιών του άλλου ότι 1. είτε θέλουν σχέση (οπότε και το πήδημα που γίνεται για μια βραδιά -αλλά δεν συνεχίζεται επειδή δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν τους- βαφτίζεται "σύντομη σχέση" ώστε να νιώθουν "σοβαροί") 2. είτε θέλουν "μόνο σεξ" (οπότε ακόμα κι αν αυτό είναι επιτυχημένο και επαναλαμβανόμενο η επαναληψιμότητά του δεν έγκειται σε status "δέσμευσης")Τρίτη επιλογή ΔΕΝ υφίσταται και το ερώτημα τίθεται με το "καλημέρα" ώστε να μην "χάνεται χρόνος". Όταν λέω ότι αντί να πηγαίνουμε μπρος πάμε πίσω...να κάτι τέτοια εννοώ. Βλακεία εις τον κύβο.
#1Α ρε Λένα. Α ρε Λένα. Πρέπει να σε έχουν πολύ ψηλά οι σκεπτόμενες γυναίκες. Πολύ. Ήθελε θάρρος αυτό που είπες. Μακάρι να γίνει αντιλητπό και από όσους δεν σχολιάζουν τακτικά αλλά απλώς διαβάζουν.
Με συντάραξε η απάντηση της Λένας. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Ήθελε θάρρος, και μου φαίνεται και πολύ σκληρή η σκέψη ότι η έλξη εξυπηρετεί την αυτοεπιβεβαίωση. Μάλλον γι' αυτό ήθελε θάρρος. ΣΚ με υπαρξιακά μου προβλέπω.
#4"ξέρω ότι ακούγεται σαν να κάνω κάτι λάθος, αλλά ειλικρινά η συμπεριφορά μου όχι απλά δεν είναι πιεστική, αλλά χαλαρή με όλους τους. Τι κάνω λάθος; "χαλαρά εσύ, χαλαρά κι εκείνοι, φεύγουν χαλαρά...δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να φερθείς πιεστικά.απλά, εσύ μπορεί να φέρεσαι πολύ χαλαρά ενώ ενδιαφέρεσαι πολύ, ενώ εκείνοι είναι ειλικρινείς όταν φέρονται χαλαρά, δλδ δεν ενδιαφέρονται και πολύ.η εκατέρωθεν αυτή χαλαρότης, τους δίνει τη εντύπωση οτι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες εξηγήσεις για να αποχωρήσουν, και αυτό κάνουν.για να ξεκαθαρίσω, το να μην φέρεσαι 'χαλαρά" δεν θα άλλαζε κάτι στην επιθυμία τους προς εσένα. ίσως όμως έδιναν κάποια εξήγηση, οπότε δεν κάνεις κάτι λάθος ως προς το τελικό αποτέλεσμα..
#7 Λοιπόν δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχολείσαι με τα θέματα που έχει η Μόνικα,(που είναι κοντρόλφρικ),με τον εαυτό της.[Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό είναι και αγενής και ρατσίστρια(ξεκάθαρα)].Το περιστατικό με το άλμπουμ είναι χαρακτηριστικό.Πάψε να την τροφοδοτείς με την στάση σου.Αφ ενός,μία συμπεριφορά παύει να υφίσταται όταν δεν έχει πλέον αντίκρυσμα.Αφ ετέρου,οι άνθρωποι που υποτιμάνε τους άλλους έχουν τεράστιο πρόβλημα με την πάρτη τους.Εάν σ ενδιαφέρουν οι άλλες δύο,εφόσον υπάρχουν περιθώρια κατά την γνώμη σου ΚΑΙ είναι καλύτεροι χαρακτήρες,καλλιέργησε σχέσεις μαζί τους. Αλλως, σταδιακά,τις αποχαιρετάς.Δεν έχεις πολύ χρόνο με το παιδί,ψάχνεις για δουλειά, ξεκίνησες κάποιο χόμπι,διαβάζεις γλώσσα,βιβλία γενικώς κτλ.Να είσαι ευγενική μαζί τους.Βαλτο εσύ πρώτα στο μυαλό σου ότι βαθμηδόν θα ξεκόβετε και θα συμβεί ομαλά.Εαν κάνουν κρούσεις και δεν ανταποκρίνεσαι,θα λάβουν το μήνυμα.
Διαβάζοντας την ερώτηση αναρωτήθηκα αν βρίσκεται σε Μυστηριώδη Χώρα του Εξωτερικού βορείων συντεταγμένων κι αν η ίδια έχει σκουρόχρωμα μεσογειακά χαρακτηριστικά...Αποκόμισα ακριβώς την ίδια εντύπωση με σένα Rosa σχετικά με το "δαχτύλιασμα" του άλμπουμ...καμμιά φορά οι αντιλήψεις φαίνονται στις λεπτομέρειες.
Εννοείται πως η Μόνικα είναι ρατσίστρια, φυλετικά και κοινωνικά. Η συμπεριφορά της είναι ακόμη και θέμα ειρωνικών σκετς στην Αγγλία. Κυρίως το "τι είπε τώρα αυτή" μπροστά της! Αλλά το ξέρει η Mrs. Bing. Τώρα αν θα το ανεχτεί περαιτέρω ή όχι, ίσως έχει να κάνει με το πόσο δυνατή θα νιώσει με καινούριες γνωριμίες που φέρονται σαν άνθρωποι. Στο δικό της χρόνο...
#2"Κάθε προσπάθεια μου για αφύπνιση έχει πέσει στο κενό. Τις περισσότερες φορές μαλλόν σε καβγά. Μια συμβουλή γιατί θα τρελαθω. "η συμβουλή είναι να σταματήσεις τις προσπάθειες και τους καυγάδες.ΜΗΝ ασχολείσαι. οταν σε ρωτάει απάντα αδιάφορα "δεν ξέρω", "ποιος ξέρει", 'ρωτα τον", "ασε με τωρα, διαβαζω", μεχρι να βαρεθει να σε ρωταει.
# Δεν συμφωνώ απόλυτα με τη συμβουλή της Α, μπα, καταλαβαίνω το πνεύμα της απάντησης αλλά θα πρόσθετα ότι συνήθως δεν μπορείς να πεις κάτι για να αλλάξει άμεσα κάποιος που δεν είναι δεκτικός εκείνη τη στιγμή. Οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία, από το πως νιώθουν προς κάτι, γιατί νιώθουν έτσι κλπ. Ίσως λοιπόν να μπορείς τουλάχιστον να θέσεις τα ψήγματα αμφιβολίας για τη βάση αυτής της συμπεριφοράς, χωρίς να περιμένεις ότι απόλυτα κάτι θα λειτουργήσει όπως νομίζεις. Διαφορετικά οι ψυχολόγοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να προσεγγίσουν κάποιον που δεν είναι δεκτικός (το ότι πηγαίνει κάποιος στον ψυχολόγο δεν σημαινει απαραίτητα ότι είναι δεκτικός). Από την άλλη, το πως λαμβάνει κάποιος μια συμβουλή χρωματίζεται κιόλας από τη διάθεσή του απέναντι στο άτομο που προσπαθεί να τον κάνει να δει άλλη οπτική γωνία αλλά και τη διάθεση του συμβουλευτή.Εγώ πάντως σε αυτή την περίπτωση θα ρώταγα - Γιατί χρειάζεσαι τόσο πολύ έναν άντρα; Τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις τέτοια συμπεριφορά; Και ίσως, λέω ίσως, μπει σε ένα μονοπάτι εσωτερικής διεργασίας που δεν ξέρεις που θα οδηγήσει. Υπάρχουν κι άλλες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις ανά καιρούς αλλά πρέπει να δεις πρώτα που έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες (που μπορούν να μην οδηγήσουν πουθενά, μπορείς να προσπαθήσεις αλλά δεν υπάρχουν σίγουρες λύσεις).
#7 Και μετά σκέφτομαι οτι δεν είμαι ετοιμη να κάνω παιδί γιατι δεν είμαι απόλυτα ασφαλείς και σίγουρη για τον εαυτό μου. Ελπίζω όλη αυτη την ανασφάλεια να μην τη περάσεις στο παιδάκι σου.
Τότε καλύτερα να μην κάνεις αφού δεν είσαι έτοιμη μιας και δεν είσαι ασφαλής και σίγουρη για τον εαυτό σου. Εγώ ένοιωσα έτοιμη για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι
....μπορώ να πω με σιγουριά ότι όταν γίνεσαι γονιος πάντα αναρωτιέσαι αν κάνεις κάτι λάθος και δεν είναι απαραίτητα κακό. Σημαινει ότι θες να δώσεις το καλύτερο στο παιδί σου ( το καλύτερο που θεωρείς εσύ, είναι διαφορετικό για μένα και διαφορετικό για μια άλλη μαμά). Και η ερώτηση δεν είχε να κάνει τόσο με το μωρό μου κι ότι μακάρι να είχα κι εγώ όλα αυτά που λένε οι κοπέλες (σίγουρα μακάρι να είχα το χρόνο και την υποστήριξη) αλλά με το ότι δε βρίσκω ψυχική επαφή με κάποιες που ένιωσα κοντά μου κυρίως επειδή είμαστε όλες μαμάδες και νόμιζα θα μιλάμε και για την ψυχολογία μας, τις ανησυχίες μας, ότι θα δίνουμε ίση σημασία η μια στη άλλη κλπ. Το να έχει μια μαμά άτομα γύρω της και να ανοίγεται είναι πολύ σημαντικό γι αυτό έγραψα ότι είμαι στο εξωτερικό. Αν εσύ τώρα με ψυχολησες από μια ερώτηση... Έκανα καταχώριση καταλαθως φυσικά!
Κριτική εναντίον μανάδων, αυτή η μάστιγα..Γιατί ως γνωστόν, όταν γίνεσαι μαμά απαγορεύεται να νιώσεις οποιαδήποτε στιγμή ανασφάλεια, άγχος, μοναξιά, φόβο.Κι αν το νιώσεις, κράτα το για τον εαυτό σου!Παιδί δεν ήθελες;!Aida να σου ζήσει το μωράκι και χαίρομαι που ξεκαθάρισες αυτή την κατάσταση που σε προβλημάτιζε!
Ρε παιδιά, χωρίς να θέλω να φανώ ισοπεδωτική, μακριά από αυτή τη μάστιγα των μαμαδογκρουπ. Εκτός κι αν σας ταιριάζουν, εγώ προσωπικά βγάζω σπυριά.
#5 Βρε Αποστόλη, άσε την ιστορία αυτή να πάει στο καλό. Η κοπέλα βρίσκει και τα κάνει και εσύ βάζεις τον εαυτό σου σε ευάλωτη θέση. Θα ήταν χρήσιμο να αναρωτηθείς από που σου προέκυψε και κάνεις αυτό το "παράδοξο", όπως λες.
#7 Αυτό που σκέφητκα διαβάζοντας τα γραφόμενά σου ήταν: πωπω, τι αγγαρεία αυτή η παρέα, γιατί κάθεσαι.Όμως, έχοντας περάσει βαρβάτες μοναξιές σε Μυστηριώδη Χώρα του Εξωτερικού (Ολλανδία) κάπως καταλαβαίνω το στυλ του βρήκα επιτέλους μια παρέα που έχουμε κάτι κοινό, οπότε θα κάνω ότι χρειαστεί, θα υπομείνω να κάνω και να ακούω πράγματα που δεν γουστάρω και τόσο, μόνο και μόνο για να μην ξαναμείνω μόνη. Η εμπειρία μου είναι ότι αυτό μόνο ενέργεια κοστίζει και μπορεί να αφήσει απογοήτευση και λιγότερη όρεξη να επενδύσεις σε επόμενες φιλίες. Ούτε είναι και τόσο ευγενικό να κάνουμε παρέα με κόσμο που δε συμπαθούμε μόνο και μόνο για να μην είμαστε μόνοι, ουσιαστικά τους χρησιμοποιούμε.Ο φόβος να βγούμε από γκρουπ του βατσαπ είναι καινούριο φαινόμενο και ήρθε για να μείνει. Έχω δυο τρόπους αντιμετώπισης: άμα είναι γκρουπ που με τα μέλη του έχω πάρε δώσε στην καθημερινότητά μου (πχ δουλειά, γείτονες, κλπ), τότε κλείνω τις ειδοποήσεις και απλά μια φορά στο τόσο το κοιτάω για να φεύγει το εικονίδιο που λέει πόσα μυνήματα έχει μέσα. Άμα είναι γκρουπ που δεν έχω καθόλου ή ελάχιστη επαφή, δηλαδή να συναντιώμαστε και εκτός γκρουπ, τότε παίρνω μια βαθειά ανάσα και βγαίνω. Και βασικά τελικά και ανακουφισμένη νιώθω και σε κανέναν δεν λείπω, και αν παραξηγηθεί κάποιος θα το ξεχάσει μέσα σε 2 ώρες. Άσε που σε τέτοια γκρουπ ένιωθα λίγο σαν τον Μεγάλο Αδερφό, που απλά παρακολουθεί τις ζωές των άλλων, λίγο κρίπι.Οπότε, δες και το σχόλιο της idril, έχει πολύ καλές προτάσεις. Νομίζω πως άμα συνειδητοποιημένα βγεις από το παρεάκι και ακολουθήσεις περισσότερο τα πραγματικά σου ενδιαφέροντα τότε αργά ή γρήγορα θα βρεις ανθρώπους να ταιριάξετε.