ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.8.2018 | 00:25

Πιστεύετε αξίζει?

Γεια σας! Λοιπόν το πρόβλημα μου έγκειται στο τι σκέφτομαι να κάνω στο μέλλον. Τελειώνω σύντομα την οδοντιατρική και σκέφτομαι τι θα ακολουθήσω μετά. Ανέκαθεν ήμουν παιδί της θετικής όμως βαθιά μέσα μου πάντα με γοήτευε ο κλάδος της θεωρητικής και ειδικά της ιστορίας-ανθρωπολογίας. Οι συγκυριες ηρθαν ετσι και προσανατολιστηκα στο κλαδο της υγειας(δεν είναι ότι μετανιώνω μου αρέσει αρκετά απλα δεν ξέρω αν με ικανοποιεί πλήρως). Μια φορά Παρακολούθησα μάθημα στην νομική και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύετε τελειώνοντας αξίζει να δώσω κατατακτήριες για κάποιο τμήμα ιστορικό ή νομικης ή κατι με ανθρωπολογία- διεθνές σχέσεις. Από το λίγο που το έψαξα βλέπω πολύ αρνητικές απόψεις από άποψη μέλλοντος!? Έχω μια γνωστή μου που τελειώσε νομική και δεν το έχει εξασκήσει ποτέ ,δουλεύει σε άσχετα πράγματα. Μου λέει να μείνεις μακριά . Πρέπει να έχεις μέσο κλπ για να κάνεις κάτι. Γνωρίζει κάποιος να μου πει ? Θα ήθελα να ακούσω πολύ τις απόψεις σας.
1
 
 
 
 
σχόλια
Φυσικά και αξίζει και εφόσον το γουστάρεις να το προσπαθήσεις. Είναι πολύ κρίμα να μην κάνουμε αυτό που τελικά θέλουμε σ'αυτή τη ζωή. Όσον αφορά το μέλλον ενός επαγγέλματος δεν είναι παρά ο σημερινός επαγγελματίας που θα το διαμορφώσει. Η νομική έχει πολλά παρακλάδια. Αν δεν σε ενδιαφέρει η στυγνή δικηγορία μπορείς να απορροφηθείς σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα έχω μια φίλη που εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρία ως υπεύθυνων των νομικών τους ζητημάτων αλλά και μία άλλη απόφοιτη, πλεόν που εργάζεται σε κινηματογραφικές παραγωγές ως υπεύνη πνευματικών δικαιωμάτων. Το ιστορικό από την άλλη αποτελεί μία έξυπνη επιλογή αν σκεφθείς πως οι σημερινοι απόφοιτοι είναι οι μόνοι που δικαιωματικά ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού. Μπορείς βέβαια να κάνεις και ιδιαίτερα σε παιδιά, ΑΜΕΑ, να ακολουθήσεις την εκπαίδευση ενηλίκων, να γίνεις συντηρητής ΄΄η κριτικός έργων τέχνης κ.α. Έχω και εδώ μία φίλη που τελείωσε το ιστορικό, έκανε μεταπτυχιακό στην πολιτισμική διαχείριση και τώρα εργάζεται ως υπεύθυνη marketing σε μουσείο. Για την ανθρωπολογία γνωρίζω πως μέλλλον υπάρχει σχεδόν αποκλειστικα σε ακαδημαϊκό επίπεδο αφού μόνο τότε μπορείς να πραγματοποιείς έρευνες πληθυσμών ενώ ταυτόχρονα θα πληρώνεσαι. Τέλος, οι διεθνείς σχέσεις αποτελούν έναν εξελισσόμενο κλάδο, σήμερα, που προετοιμάζει πολλούς αποφοίτους για τα διπλωματικά σώματα, γραφεία διεθνών σχέσεων, υπουργικά συμβούλια, λογιστήρια, επιχειρήσεις κ.α. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ναι υπαρχει γενικευμένη ανεργία, όμως υπάρχουν και θέλω που πρέπει να εκπληρώνονται κάποια στιγμή στη ρημάδα αυτή ζωή. Πλέον οι ανθρωπιστικές επιστήμες έχουν περάσει από ένα θεωρητικό σε ένα πρακτικό πλαίσιο σπουδών για να επιβιώσουν. Μπορείς να σπουδάσεις ό,τι θέλεις και με ένα μεταπτυχιακό να ανοιξεις πολύ εύκολα τις πόρτες για κάτι άλλο ή κάτι που να αποδίδει εύκολα κέρδος. Αρκεί αν το ψάξεις και να μην εφησυχαστείς στο διάβασμα για τη σχολή. Τελευταίο παράδειγμα για να μην σε κουράζω. Κάνοντας πρόσφατα εθελοντισμό στο πανεπιστήμιο που σπουδάζω γνώρισα την υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού η οποία ασκεί και λογιστικά καθήκοντα. Η συγκεκριμένη κυρία τελείωσε Θεολογία, έκανε μεταπτυχιακό στη λογιστική και τώρα εργάζεται στον παραπάνω τομέα. Απίστευτο!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ